Web Analytics Made Easy -
StatCounter

Afvallen door Dansen

Er zijn tal van sporten te doen in de sportscholen. Iedereen is druk bezig om aan zijn figuur en conditie te werken om zo de overige pondjes kwijt te raken door af te vallen. Hierin is niks veranderd met hoe het tien jaar terug was, echter wat wel veranderd is dat er steeds meer dansstijlen terug te vinden zijn in de verschillende fitnessprogramma’s. Zo zijn de salsa basispassen niet meer weg te denken uit een echte zumbaworkshop. En zien we ook steeds vaker workouts die gebaseerd zijn op dansstappen uit onder andere de quickstep en de cha cha cha. Door deze verandering in de sportwereld kan je nu dus ook afvallen door simpelweg aan het dansen te slaan.

dansen4

Zumba

Zumba is een fitnessworkout die gegeven word op latin dansmuziek. Door deze opzwepende muziek raak je zelf al snel heerlijk aan het bewegen. je zult dan ook eerder het gevoel hebben dat je gezellig aan het dansen bent dan dat je echt met een training bezig bent om af te vallen. Half nederland is al aan het zumba’en geslagen en valt af door simpelweg te bewegen op heerlijke latin muziek.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Cha cha cha

Een echte dansstijl waar je zeker vele caloriëen mee zult verbranden is de Cha cha cha. Bij deze dans zul je een heuse workout doen. Dit doordat het een dans is die in een snel tempo wordt uitgevoerd. Door dit snelle tempo en ritme waarop je aan het bewegen bent zul je snel afvallen doordat een dansles op hetzelfde neerkomt als een echte cardio-workout. Dus ga een heerlijk avondje dansen met de cha cha cha en val tegelijkertijd ook nog af.

Burlesque

Burlesque of ook wel geschreven als burleske is een opkomende dansstijl wat steeds vaker in de sportscholen te vinden is. Burleske is een passionele dansstijl voor vrouwen, vrouwen leren hier hun vrouwelijke charmes in de strijd te gooien door dans. Burleske is een leuke manier om af te vallen en tegelijkertijd je dansstijl uit te breiden.

dansen2Salsa

Een van de meest opzwepende dansstijlen is toch wel de Salsa. Al vele mensen gingen je voor en zijn aan het salsa dansen geslagen. Salsa is een intieme dans die in koppels wordt gedanst. In deze dans sta je geen minuut stil en ben je voortdurend aan het bewegen waardoor je op een dansavond of tijdens de dansles zelf heel wat calorieën zult verbranden. Een workout die je dus ook samen met je partner zou kunnen doen. Gezellig samen dansen en tegelijkertijd afvallen.

Naast bovengenoemde dansstijlen helpen andere dansvormen natuurlijk ook mee aan het verbranden van caloriëen. Door dans aan je fitnessprogramma toe te voegen zul je niet alleen bezig zijn met caloriëen verbranden, maar zul je vooral ook heel veel plezier beleven door de ervaring van de dans. Voortaan gaan uitgaan, dans en sporten samen in een les!

Bekijk ook onderstaande video om een idee te krijgen:

Krijg die platte buik van je dromen

Oscar Helm is de expert op het gebied van buikvet verbranden. Hij heeft een methode ontwikkeld om die platte buik van je dromen te krijgen.

Ontdek nu de 8 regels om een platte buik te krijgen en ontwijk de 12 fouten die de meeste mensen maken waardoor ze geen resultaat halen.

Klik op de link hieronder en ontdek het direct:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Over Simone Jansen

Simone Jansen is personal trainer en heeft al ruim 10 jaar ervaring in de sport- en fitnessbranche. Ze is o.a. bekend van BNR Radio en VIVA.

Plaats een reactie