website statistics

BMI berekenen

De meest gebruikelijk methode voor het bepalen van overgewicht is de Body Mass Index (BMI) methode. In het Nederlands ook wel eens de Queteletindex genoemd. Door je BMI te berekenen kun je erachter komen of je moet afvallen (dan wel aankomen) en wat je ideale streefgewicht is. De BMI wordt ook onder artsen en dietisten vaak gebruikt als een indicator voor overgewicht.

Let er wel op dat je je BMI in perspectief ziet. Wanneer je bijvoorbeeld erg gespierd bent zul je waarschijnlijk een te hoge BMI hebben, maar toch niet te zwaar kunnen zijn. Het is dus belangrijk om de oorzaken van je BMI te overwegen voordat je actie onderneemt in de vorm van een afvalmethode.

Je BMI kun je bereken door onderstaande calculator te gebruiken. Je moet hierbij je lengte (in meters), gewicht (in kg) en geslacht invullen. Deze BMI calculator is van toepassing op volwassenen (18+). Naast je BMI resultaat zul je ook indicatoren zien voor ideaal, minimum en maximum gewicht, net als het aantal kg idealiter aan te komen of te verliezen. Let er op dat dit indicatoren zijn en geen harde eisen. Het gaat er uiteindelijk om dat je je gezond voelt in jouw lichaam en dat je tevreden bent met je uiterlijk.

Wanneer je gewicht wilt verliezen is een goede start zeer belangrijk. En hier heb je informatie voor nodig. Begin voor het kwijtraken van overgewicht op deze pagina’s:

Top 10 Methoden voor afvallen
Overzicht van alle diëten
Handige Tips voor gewichtsverlies
Veranderingen in je levensstijl

Mocht je wekelijks onze tips willen ontvangen schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dit kan via het formulier rechts op deze pagina.