website statistics

Afvallen Versnellen met Gezonde Darmflora: 16 Praktische Tips

Wist je dat een gezonde darmflora het verschil betekent tussen een geslaagde of gefrustreerde poging tot afvallen? Je darmen zijn het onderkomen van een complexe gemeenschap van meer dan 100 triljoen micro-organismen (!); microbiële inwoners die je spijsvertering, immuunsysteem, en zelfs je stemming beïnvloeden.

De wijze waarop je lichaam voedsel verteert, energie produceert en hoe je vet opslaat en verbrandt, is dus sterk afhankelijk van je darmflora. Hoe kun jij hier je voordeel uit halen en gezond afvallen? Ontdek hier hoe kleine veranderingen in je darmen grote gevolgen kan hebben voor je lichaamsgewicht, met 16 slimme en praktische tips.

Lees meer

Afvallen Lukt Niet: Geen Discipline? Probeer Deze 7 Unieke Benaderingen

Heb je ooit het gevoel gehad dat afvallen een onmogelijke opgave is, simpelweg omdat je denkt dat je de discipline mist? Je bent niet alleen. Gelukkig is discipline iets dat je heel goed kunt aanleren en ontwikkelen, gegeven dat je aan de slag gaat met de juiste benaderingen.

Sterker nog: wetenschap wijst uit dat zelfdiscipline net zozeer kan groeien door training als elke spier in je lichaam! Door stapsgewijs gewoontes te bouwen en je omgeving aan te passen, kun je de discipline-spier versterken. Dus als het afvallen niet lukt, laat dit dan het keerpunt zijn om te leren hoe je kleine, duurzame stappen kunt zetten naar je droomgewicht!

Lees meer

Koolhydraat Beperkt Eten: Waarom Werkt Het en Hoe Begin Je?

Wist je dat ons lichaam is geprogrammeerd om efficiënt om te gaan met een beperkte koolhydraatinname? Het is een overblijfsel uit onze prehistorische dagen en een fascinerende reflectie van hoe onze voorouders overleefden in omgevingen waar koolhydraatrijk voedsel vrijwel niet beschikbaar was.

Dus wat brengt koolhydraat beperkt eten precies met zich mee en hoe kun je het op een gepaste wijze toepassen in jouw dieet om leuk af te vallen? Hier hebben we de essentiële principes, wetenschappelijke inzichten en praktische tips verzameld om je te helpen deze oeroude, maar toch uiterst relevante eetwijze eigen te maken!

Lees meer

Afvallen Met Keto Dieet – 6 Tips Voor Eenvoudig Ketogeen Eten

We leven in een tijd waar dieetfads komen en gaan, maar het ketogeen dieet of keto dieet heeft ongetwijfeld een prominente plek op de voorgrond weten te bemachtigen. Keto is meer dan alleen een moderne trend; het is een terugkeer naar een eeuwenoud eetpatroon dat onze voorouders vele generaties terug al gebruikten.

Wat maakt het ketogeen dieet zo uniek dat het eeuwenoude principes matcht met hedendaagse inzichten? En biedt het keto dieet écht een duurzaam afslankresultaat? Laten we ons verdiepen in de intrigerende achtergrond, de wetenschappelijke feiten en 6 praktische tips voor effectief afvallen met het keto dieet!

Lees meer

Glutenvrij Eten en Afvallen: Hoe Werkt Het?

In onze westerse samenleving is overgewicht een serieus probleem. Steeds meer mensen willen dan ook afvallen en dat kan uiteraard op tal van verschillende manieren. Afvallen met een glutenvrij dieet is één van de vele manieren om gewicht te verliezen en het heeft in het verleden zijn waarde al meer dan eens bewezen. Maar hoe … Lees meer

Verbeter deze 5 Eetgewoontes voor een Gezonde Levensstijl

Vaak hebben personen niet door dat ze er slechte eetgewoontes op nahouden. Deze gewoontes volg je ongemerkt, iedere dag, terwijl je lichaam er langzaam maar zeker ongezonder van wordt. Door je bewust te worden wat deze eetgewoontes nu eigenlijk zijn, kun je ze beter te lijf gaan met gerichte oplossingen. Dit heeft uiteraard ook effect … Lees meer

Intermittent Fasting: Werking + 12 Praktische Tips en Schema’s

Onder intermittent fasting of letterlijk “tussentijds vasten” verstaan we het aanpassen van je eetgewoonten door maaltijden over te slaan. Je voedingspatroon heeft hierbij dus onderbrekingen van periodes waarbij je totaal niet eet, of in een lichtere versie, door kleinere porties te consumeren wanneer je dan eet. Het is een eetpatroon dat de laatste jaren steeds meer … Lees meer