website statistics

Gezond Afvallen met Elke Dag Vlees: Feit of Fabel? + 12 Tips

Gezond afvallen met elke dag vlees: is dat echt mogelijk? Het is een vraag die tegenwoordig de wenkbrauwen doet fronsen in een wereld waar plantaardige diëten hun intrede doen als het paradepaardje voor de wereldverbeteraar die zijn gezondheid belangrijk vindt.

Vlees is vaak de schurk in het verhaal van gezonde voeding. Beelden van vetrijke steaks en bewerkte vleesproducten komen snel in gedachten. Maar wat als we je vertellen dat vlees, mits zorgvuldig gekozen en correct bereid, een zeer gezonde bondgenoot kan zijn in je afvalproces? Hier geven we je een eerlijk overzicht van de huidige stand van zaken, en hoe je gezond afvallen met vlees mogelijk maakt in een dagelijks voedzaam dieet!

Lees meer

Helpen Aminozuren met Afvallen? 7 Dingen Die Je Moet Weten

Heb je dat slankere figuur in beeld, en wil je het maximale halen uit een effectieve afvalmethode? Dan wil je ook aminozuren in de berekening meenemen. Het zijn de bouwstenen van eiwitten die je lichaam hard nodig hebben. En tegelijkertijd neemt het een waardevolle rol in bij het stimuleren van gewichtsverlies.

Ontdek hier hoe aminozuren afvallen zowel leuker als effectiever kunnen maken. Leer hoe deze kleine moleculen grootse veranderingen in jouw afvalavontuur realiseren. Dit zijn de 6 geheimen om een gezonder en slanker leven eenvoudiger te maken:

Lees meer

Gezond Afvallen Met Vlees: 8 Do’s en Don’ts Voor Succes

Heb je er ooit over nagedacht dat vlees misschien wel je geheime wapen kan zijn voor gezond afvallen? Hoewel vaak wordt gedacht dat afvallen betekent dat je vlees moet schrappen, is niets minder waar. Vlees, wanneer zorgvuldig en op de juiste wijze in je dagelijkse voeding verwerkt, kan een krachtige bondgenoot zijn in je streven naar een gezonder lichaam!

Gezond afvallen met vlees verdient wel een gedegen uitleg. Laten we je daarom hier de belangrijkste 8 do’s en don’ts voorstellen voor je afvalreis, samen met vlees. Zo ben je gewapend met wetenschappelijke inzichten en praktische tips, zodat je een geïnformeerde keuze kunt maken op het bestendigen van een gezondere levensstijl.

Lees meer

7 Lekkerste Gezonde Snacks om Af Te Vallen

Als je ooit hebt geprobeerd af te vallen, heb je waarschijnlijk momenten gehad waarop je wanhopig werd en toch verlangde naar snelle snacks en junkfood. Nou, je bent niet de enige! Het gewicht van meer dan tweederde van ons land wordt geclassificeerd als overgewicht of obesitas, dus het is geen ongewoon verschijnsel. In dit artikel zal ik dieper ingaan op hoe je gezond kunt snacken, door meerdere snacks voor te stellen die niet alleen lekker zijn, maar ook gezondheidsvoordelen hebben en nuttig zijn voor het afvallen.

Lees meer

10 Heerlijke Havermout Recepten om Gezond af te Vallen

Havermout is supergezond én helpt je ook nog eens bij het afvallen. Door in de ochtend een goede portie havermoutpap te eten krijgt je lichaam echt een kickstart, waardoor je stofwisseling enorm goed op gang komt. Tevens wordt de energie uit de havermout langzaam afgegeven in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je met weinig … Lees meer

Is E621 (ve-tsin) nu Gezond of Ongezond?

E621 of ve-tsin is één van de meest gebruikte smaakversterkers in voedingsmiddelen en wordt ook wel gistextract, MSG (monosodiumglutamaat) of MNG (mononatriumglutamaat) genoemd. Net zoals bij alle smaakversterkers bestaat er heel wat controverse over de veiligheid en gezondheid van de stof en de meningen zijn dan ook erg uiteenlopend. Maar wat is E621 precies en … Lees meer

Koolhydraten, Eiwitten en Vetten: Uitleg + Verschil

Koolhydraten, eiwitten en vetten geven het lichaam energie en andere voedingsstoffen. Maar een teveel of een tekort hiervan is ook weer niet goed voor je gezondheid. Bij overgewicht is vaak de oorzaak te vinden in de verstoring van de balans tussen deze stoffen. Wat zijn nu de verschillen tussen deze drie? En wat heeft meer … Lees meer

Gezond en Lekker Broodbeleg: 12 Heerlijke Ideeën

Lekker en gezond broodbeleg kan al een enorm verschil maken voor het afvallen. Want veel beleg dat in de supermarkt wordt gekocht is niet zo gezond. Door dit te vervangen met een magere én lekkere variant kun je direct al een grote stap maken in het afslankproces. Daarom hebben we hieronder 12 caloriearme en smakelijke soorten van … Lees meer