website statistics

Gezond Afvallen met Artisjokken: 5 Beginnerstips en Recepten

Ooit waren ze het geheime wapen van koninklijke tuinen, waar artisjokken gekoesterd werden om hun medicinale eigenschappen en verfijnde smaak. Die royale status lijkt vandaag de dag met flair terug van weggeweest; ze hebben een opvallende comeback gemaakt, te vinden op het menu van tal van hippe cafés en gezonde dieetplannen.

Van artisjokextracten in drankjes en kuurtjes tot artisjokken in culinaire meesterwerken, door sommige voedingsdeskundigen de nieuwe sterren genoemd aan het superfood-firmament. En dat is eigenlijk niet zo gek ook, want met hun hoge vezelgehalte en lage calorieën (slechts 47 per 100 gram) zijn artisjokken uitstekend voor gezond afvallen. Wil je weten hoe? Hier is een handige basis over deze bijzondere stengels, met heerlijke recepten en tips die je taille en smaakpapillen positief zullen verrassen!

Lees meer

Ozempic als Afslankmiddel: Revolutionair of Risicovol?

De strijd tegen overtollige kilo’s aangaan zonder rigoureuze diëten of zware trainingsschema’s. Klinkt alsof daar een wondermiddel voor nodig is, toch? Dat is precies wat veel mensen denken over Ozempic. Dit middel, dat oorspronkelijk ontwikkeld was voor type 2 diabetes, wordt nu op massaal op de markt gebracht als afslankmiddel.

En met succes, van beroemdheden die een snelle uitweg voor obesitas lijken te hebben gevonden tot gewone mensen die op zoek zijn naar een effectieve oplossing voor hun gewichtsproblemen. Maar is het écht zo revolutionair, of schuilen er risico’s achter deze nieuwe trend? Hier vertellen we je of het de hype waard is of niet.

Lees meer

Afvallen Lukt Niet: Geen Discipline? Probeer Deze 7 Unieke Benaderingen

Heb je ooit het gevoel gehad dat afvallen een onmogelijke opgave is, simpelweg omdat je denkt dat je de discipline mist? Je bent niet alleen. Gelukkig is discipline iets dat je heel goed kunt aanleren en ontwikkelen, gegeven dat je aan de slag gaat met de juiste benaderingen.

Sterker nog: wetenschap wijst uit dat zelfdiscipline net zozeer kan groeien door training als elke spier in je lichaam! Door stapsgewijs gewoontes te bouwen en je omgeving aan te passen, kun je de discipline-spier versterken. Dus als het afvallen niet lukt, laat dit dan het keerpunt zijn om te leren hoe je kleine, duurzame stappen kunt zetten naar je droomgewicht!

Lees meer

Koolhydraat Beperkt Eten: Waarom Werkt Het en Hoe Begin Je?

Wist je dat ons lichaam is geprogrammeerd om efficiënt om te gaan met een beperkte koolhydraatinname? Het is een overblijfsel uit onze prehistorische dagen en een fascinerende reflectie van hoe onze voorouders overleefden in omgevingen waar koolhydraatrijk voedsel vrijwel niet beschikbaar was.

Dus wat brengt koolhydraat beperkt eten precies met zich mee en hoe kun je het op een gepaste wijze toepassen in jouw dieet om leuk af te vallen? Hier hebben we de essentiële principes, wetenschappelijke inzichten en praktische tips verzameld om je te helpen deze oeroude, maar toch uiterst relevante eetwijze eigen te maken!

Lees meer

Afvallen door Mindful Eten: 5 Tips voor Bewuste Eetgewoontes

Wist je dat er aanzienlijk wetenschappelijk bewijs bestaat dat mindful eten een uiterst effectieve manier is voor het creëren van gezonde eetgewoontes? Van emotioneel en impulsief eten tot spijsverteringsvoordelen, dit is een hoopvolle ontdekking voor iedereen, vooral voor mensen die op een meer bevredigende wijze willen afvallen.

Mindful eten nodigt ons uit om een pauze in te lassen, te vertragen en elk moment van onze maaltijd te koesteren. Zie het zo: elk gerecht voedt niet alleen ons lichaam, maar ook onze geest. Dus niet vullen maar voeden! Heb jij je ooit afgevraagd hoe de manier waarop je eet, je gezondheid en welzijn beïnvloedt? Je leest het hier, met 5 tips voor een duurzame invulling van je afvalreis.

Lees meer

Afvallen met medicatie? Onderzoek, Risico’s & Alternatieven

Uit onderzoek blijft dat de helft van de Nederlanders boven de 20 jaar overgewicht had in 2020. Maar liefst 37% van hen had matig overgewicht en 14% had te maken met ernstig overgewicht (bron). Overgewicht is dus echt een probleem van deze tijd. Aangezien zoveel mensen ermee te maken hebben, is er een grote behoefte aan een oplossing.

Daarbij kunnen we er natuurlijk niet onderuit dat met de zomer in aantocht, veel mensen nóg liever van hun extra kilootjes af willen. Om al deze redenen zijn er tegenwoordig genoeg middelen die allemaal beloven te helpen met afvallen. Wat zijn de opties en hoe effectief zijn ze? We bespreken het in dit artikel.

Lees meer