website statistics

Afvallen met Groene Thee Capsules

Groene thee is een natuurlijk middel dat helpt bij de vetverbranding en je lichaam zuivert van schadelijke stoffen. Groene thee verhoogt de snelheid van je stofwisseling met zo’n 4%. Je verbrandt daardoor meer calorieën zonder dat je daar iets extra’s voor hoeft te doen.

groenetheecapsules

Het verschil tussen groene- en zwarte thee zit hem in het bewerkingsproces. Beide theesoorten worden geoogst van dezelfde theeplant, de Camellia Sinensis. Zwarte thee wordt verkregen door de theeblaadjes te roosteren wat hun de zwarte kleur geeft en de blaadjes van de groene thee worden alleen lichtjes gestoomd. In de groene theeblaadjes blijven daardoor veel meer werkzame bestanddelen achter.

Waarom capsules?

Daar niet iedereen graag thee drinkt – voor een afslankend effect zal je toch wel 4 kopjes per dag moeten drinken – maar wel wil profiteren van de heilzame werking is groene thee er ook als extract en verpakt in makkelijke capsules.

Afvallen met groene thee capsules is makkelijker als je bijvoorbeeld door omstandigheden op je werk niet altijd de mogelijkheid hebt om verse thee te zetten. Met iedere dag 1 tot 2 capsules net na de maaltijd bereik je hetzelfde resultaat als 4 koppen verse groene thee per dag.

Groene thee capsules zijn volkomen natuurlijk en net zo gezond als verse groene thee. Aan de capsules zijn, behalve cellulose, geen dierlijke of kunstmatige hulpstoffen toegevoegd. De gunstige effecten van groene thee capsules in het kort op een rij:

  • Groene thee capsules hebben niet dezelfde bittere smaak als de verse thee.
  • Met 1 of 2 capsules per dag bereik je hetzelfde effect als met 4 koppen thee.
  • De werkzame stoffen van groene thee bevorderen de concentratie.
  • Afvalstoffen in het lichaam worden sneller verwijderd door de vochtafdrijvende eigenschappen.
  • De in groene thee aanwezige antioxidanten helpen ons lichaam bij de afweer tegen bacteriën en gaan celveroudering tegen.
  • De heilzame stoffen in groene thee vergroten het effect van HDL (goed cholesterol) en verkleinen de gevolgen die LDL (slechte cholesterol) op ons lichaam heeft.

Brengt het slikken van groene thee capsules bijwerkingen met zich mee?

Als je nooit eerder groene thee hebt gedronken of een streng dieet volgt kan het drinken van de thee of het slikken van de capsules onrust, slapeloosheid of enige nervositeit veroorzaken. Dit komt door de in de thee aanwezige cafeïne en is verder niet schadelijk. De in thee aanwezige cafeïne is beduidend lager dan in koffie, dus als je daarnaast aan koffie gewend bent zal je weinig merken van het stimulerende effect van de thee.

dijen3Tot slot

Afvallen met groene thee capsules alleen lukt niet, groene thee is geen wondermiddel. Een evenwichtig voedingspatroon en voldoende beweging zijn de onmisbare onderdelen van een afslankperiode. De werkzame stoffen van groene thee zijn echter een uitstekend hulpmiddel bij het afvallen. Het voordeel van afvallen met groene thee capsules is dat het in de capsule aanwezige extract van eerste kwaliteit verse theeblaadjes is gemaakt en je je geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit. Met het slikken van capsules haal je het beste uit de groene thee.

Gedroogde groene theeblaadjes kunnen overjarig, van inferieure kwaliteit of gemengd met een goedkopere thee zijn en worden daardoor ongeschikt voor een afslankkuur. Groene thee is alleen dan geschikt om af te vallen als je zeker weet dat de thee daadwerkelijk van goede kwaliteit en vers is.

Plaats een reactie