website statistics

De Diabetes Revolutie

Het programma De Diabetes Revolutie is een afslankmethode speciaal gericht op personen met diabetes type 2 of personen die dit dreigen te ontwikkelen. Het programma biedt handzame oplossingen in voeding en leefwijze voor deze personen om zich te herstellen en de kwaliteit van het leven te verbeteren. Hierbij worden ook praktische handvaten gegeven. Maar hoe werkt het programma van Diabetes Revolutie nu precies en werkt het ook in de praktijk? Hieronder de review met ervaringen.

Hoe werkt de Diabetes Revolutie?

Diabetes type 2 – ook wel insulineongevoeligheid of zelfs nog suikerziekte genoemd – is in feite een lichamelijke aandoening waarbij je een bepaalde mate van ongevoeligheid hebt voor het hormoon insuline. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel niet optimaal in balans gebracht en kan er een overschot aan suiker in je bloed blijven zitten. Oorzaken kunnen genetisch zijn, maar het is ook bewezen dat ongezond eten, leefstijl, weinig beweging en overgewicht hieraan ten grondslag kunnen liggen. Veel mensen hebben hierdoor vaak klachten als moeheid, dorst en pijn bij beweging. En dit kan dan juist de diabetes weer verergeren.

De Diabetes Revolutie en haar programma probeert deze oorzaken van diabetes weg te nemen. Dit doet het onder andere door je beter te laten eten, je levensstijl te verbeteren en je overgewicht te verminderen. Volgens de samensteller van dit programma, drs. Richard de Leth, is ongevoeligheid voor insuline in feite het gevolg van verstoring in de stofwisseling, hetgeen is te herstellen met de Diabetes Revolutie. Richard de Leth is overigens ook wel beter bekend van de Oersterk Methode.

Hierbij worden er onderscheid gemaakt in drie stappen: de juiste voeding, de mate van beweging en het mentale vlak, waaronder het vermijden van stress een belangrijke rol speelt. Doordat de maatschappij in feite ongezond leven stimuleert ga je vanzelf een gelijke leefwijze op na houden. Het is nu juist de truc om je tegen deze maatschappelijke trend te verzetten en je eigen, gezonde plan te maken. Ook dit wil men van de Diabetes Revolutie aanleren.

Inhoud van de Diabetes Revolutie

Het gehele programma bestaat uit 4 modules. Deze loop je achtereenvolgend door. In de eerste module wordt geleerd hoe je voedingsmiddelen in feite als medicijn kunt inzetten. De tweede module gaat hierna verder in op de factor van beweging. Module nummer drie betreft hierna het mentale aspect en hoe je jezelf beter kunt laten ontspannen. In de laatste module, nummer vier, leer je tenslotte om je eigen voedingsplan en leefstijlplan te maken, waarna je die effectief kunt inzetten. In totaal kun je het programma in 5 weken doorlopen ofschoon je er ook langer over kunt doen.

Het totale pakket van de Diabetes Revolutie bevat tevens een breed scala aan informatievideo’s, bewegingsvideo’s, verdiepingsmaterialen en achtergrondinformatie. Verder ontvang je weekmenu’s en boodschappenlijsten. Daarnaast worden er drie extra informatiemappen verstrekt over het controleren van je hormoonhuishouding. Na bestelling krijg je ook meteen toegang tot het online platform van de Diabetes Revolutie.

Review en ervaringen met de Diabetes Revolutie

De Diabetes Revolutie is een geschikte totaalmethode voor iedereen die te maken heeft met insulineongevoeligheid. Door de onderliggende oorzaken van diabetes type 2 te bespreken en ook oplossingen te geven voor complicatie, is dit programma een van de betere op de markt. Het geeft prettige tips om het leven met diabetes een stuk makkelijker en zeker leuker te maken. Daarbij wordt ook goed aandacht besteed aan het voorkomen van eventueel verslechteren van de symptomen.

Het gehele programma is behoorlijk overzichtelijk opgedeeld in de 4 modules. Deze afzonderlijke delen die achtereenvolgend moeten worden doorlopen kunnen soms wat langdradig zijn. Hier is echter wel goed overheen te stappen, en veel onderdelen zijn dan ook werkelijk van meerwaarde te noemen. Het belangrijkste hierbij is in feite de laatste module, waarbij je ook echt in de praktijk te werk gaat en naar oplossingen voor je eigen situatie met diabetes gaat zoeken. In dit kader biedt de Diabetes Revolutie zowel theorie als praktijk samen in een pakket.

Kortom, voor iedereen die te maken heeft met de effecten van diabetes type 2 en/of diegenen die dit dreigen te ontwikkelen, biedt de Diabetes Revolutie een overzichtelijke methode. Hierbij leer je praktisch afslanken, gezonder leven en meer mentale kracht te krijgen. Afgezien van wat kleine punten is het programma dus in de kern een erg krachtig hulpmiddel voor diabetici.

Op de website van de Diabetes Revolutie kun je je aanmelden voor deze methode. Hiervoor is geen andere kennis nodig. Na aanmelding kun je dus direct beginnen.

Plaats een reactie