website statistics

De Verschillende Manieren voor Afslanken

Effectief afvallen op een manier die vol te houden is bestaat vooral uit aanpassing van je dieet en levensstijl. Vaak hoor je dat je een goed dieet moet kiezen en meer moet bewegen. Er zijn echter ook winsten te behalen wanneer je snel wilt afvallen. Vaak zijn het kleine dingen die je kunt veranderen waardoor je al goed resultaat behaalt voor gewichtsverlies. Tevens zijn er een aantal middelen die niet onder diëten of levensstijl vallen maar wel een snel resultaat bewerkstelligen. Te denken valt bijvoorbeeld aan het gebruik van dieet shakes of de mogelijkheid van lasertherapie.Handige tips

Kort samengevat zijn in deze sectie handige tips opgenomen om je een inzicht te geven in dergelijke snelle veranderingen voor gewichtsverlies. Diëten en levensstijl zijn oplossingen voor de lange termijn en bevatten vaak een structurele aanpassing. Handige en snelle tips zijn hier een aanvulling op door het afvallen makkelijker en leuker te maken.

Wat is Overgewicht?

Voordat je overgaat tot een bepaalde methode of middel om af te vallen is het eerst nodig om te bepalen of je te dik bent, waar je te dik bent en wat de oorzaak is. Tot voor kort werd de verhouding lengte/gewicht (BMI) gezien als de maatstaf om te bepaling of iemand te dik was ja of nee. Nu worden er ook andere manieren gebruikt om overgewicht te bepalen. Zo kun je wel een goed gewicht hebben naar de BMI maatstaf maar nog steeds teveel kilo’s op de billen of de buik. Dus is het ook nuttig om bijvoorbeeld de buikomtrek te meten.

Kortom, behalve om te weten dat je te dik bent, is het ook goed om te weten waar je te dik bent. Deze  plekken, meestal buikbillen of benen, vragen soms om specifieke afvalmethodes. Dit uit zich vaak in bepaalde bewegingsoefeningen. Naast puur overgewicht kan de wil om af te vallen ook komen door de wil om een gezondere levensstijl erop na te houden. Dit vereist dan weer andere methodes.

De achterliggende redenen voor (plaatselijk) overgewicht kunnen veelvuldig zijn of een combinatie van factoren. Desalniettemin is het goed om exact te onderzoeken waar je overgewicht vandaan komt. Kun je deze oorzaak goed beïnvloeden dan heb daarmee meteen een van de snelste en eenvoudigste wijzen om af te vallen te pakken. Denk bijvoorbeeld aan je werksituatie.HandigeTips2 Misschien zit je teveel achter je computer en loop je te weinig. Of pak je altijd de auto voor elke kleine boodschap. Of eet je elke dag een zakje chips om 5 uur om je honger te stillen. Door deze routines aan te passen kun je meteen resultaat boeken.

Snel Afvallen

Er zijn een aantal middelen die je direct kan toepassen om af te vallen. Deze oplossingen zijn vooral handig met is doel om enkele kilo’s wilt kwijtraken. Voor structurele oplossingen en veel afvallen verwijzen we je ook naar informatie onder diëten en lifestyle. Deze makkelijke en snelle middeltjes zijn vooral kortstondige ontregelaars in je eetpatronen, en zorgen ervoor dat je minder eet over de dag genomen. Bijvoorbeeld:

–          Het innemen van zure sappen (zoals citroensap) zodat je maag krimpt en je minder eet.
–          Het gebruik van speciale vitaminen en mineralen (zoals aminozuren).
–          Het drinken van eiwitshakes en het innemen van zemelen.

Zoals gesteld zijn de oplossingen extra handig wil je binnen een week of een aantal dagen snel gewicht kwijt raken. Aan de andere kant is het goed om te melden dat een aantal middelen niet aan te raden zijn doordat ze ongezond zijn of niet werken. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van laxeermiddelen.

Het is hierbij ieder geval goed om te benoemen dat er geen magische middelen zijn die ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld 20 kilo in 3 dagen kwijt raakt. Je hoort wel eens over een dergelijk nieuw “wondermiddel”. Deze soort middelen gaan dan samen met misleidende reclame. Je bent uiteraard vrij om deze producten te proberen (zo lang dit niet schadelijk is voor de gezondheid) maar vaak spelen deze middelen in op de emotie van de potentiële klant en zullen weinig tot geen echt effect hebben. Laten we in ieder geval zeggen dat als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook.

Programma’s en Recepten

Door een stringent afvalprogramma aan te houden kun je al snel gewichtsverlies bewerkstelligen. Denk aan afvallen in 1 week bijvoorbeeld. Dit heeft wel enige motivatie nodig. Het is hierbij zeer belangrijk dat er verantwoordelijk en op gezonde wijze wordt omgegaan met het proces. Daarom hebben wij een aantal standaard programma’s samengesteld waarmee direct aan  de slag kunt. Bij leuk afvallen horen uiteraard ook leuke recepten. Ofschoon elk soort dieet ook andere recepten vergt, zijn er wel degelijk “universele” recepten waar je gegarandeerd van afvalt.

In feite komt dit doordat de recepten caloriearmkoolhydraatarm of vetarm zijn. Ze corresponderen dus met verschillende diëten.

Medische Oplossingen

Het wordt steeds normaler om je voor je overgewicht te laten behandelen in een kliniek of ziekenhuis. Dit is wel alleen aan te raden voor personen met zwaar overgewicht, aangezien een medische ingreep altijd fysiek ingrijpend is. Tevens is het duurder dan op dieet gaan met een diëtiste  Op dit moment zijn er verschillende medische technieken die toegepast kunnen worden om af te vallen. Technieken die op dit moment veel gebruikt worden zijn:HandigeTips

–          Afvallen met laser
–          Maagverkleining (bij zwaar obesitas)
–          Liposuctie (weg laten zuigen van overtollig vet)

Door de verbeterende technologie worden deze ingrepen steeds meer gebruikt. De kosten zijn afgelopen jaren lager geworden en het aanbod voor deze ingrepen is vergroot. Natuurlijk is het wel zo dat een medische oplossing geen vervanging kan zijn voor een goed dieet en een gezonde levensstijl. Let daarbij ook altijd op de referentie van de desbetreffende arts, in het bijzonder bij private klinieken. Kijk voor meer informatie bij onze artikelen over medische ingrepen en raadpleeg altijd eerst je huisarts.

Onze Aanpak

Leuk Afvallen is een website die tot doel heeft informatie te verschaffen over alle facetten van afvallen. Hierbij proberen wij de beste tips te geven om afvallen leuk te maken. Het is immers zo dat hoe leuker het proces is, des te groter de kans is dat je het vol houdt en je streefgewicht bereikt. Daarom hebben wij een laagdrempelig programma ontwikkeld waarmee je direct aan de slag kunt. Aanmelding is gratis en je krijgt hierbij gewoon de tips per email.

Plaats een reactie