website statistics

Welke Detox Sapkuur Kun je het Beste Kopen? Review

Detox sapkuren zijn de afgelopen jaren meer en meer toegenomen in populariteit, en vandaag de dag zul je maar met moeite iemand kunnen vinden die er nog nooit van gehoord heeft. Er zijn inmiddels dan ook een hele hoop vooraf samengestelde sapkuren te koop, waardoor het makkelijker dan ooit is om aan zo’n detoxkuur te beginnen. Die verscheidenheid aan kuren is echter niet alleen maar positief.

Het wordt namelijk steeds lastiger om de goede kuren van de slechte te onderscheiden, omdat zo’n verscheidenheid aan verschillende aanbieders het er allemaal niet overzichtelijker op maakt. Ervaar jij dit probleem ook, dan is dit artikel er om jou te helpen. Hieronder zetten we namelijk de beste sapkuren op volgorde onder elkaar, zodat jij precies weet wat de beste keuzes zijn!

Sapkuur #5: Juice Brothers

Deze sapkuur staat dan slechts op plek 5, maar dat betekent zeker niet dat het een slechte kuur is, want alle kuren op deze lijst zijn meer dan de moeite waard. Juice Brothers gebruikt enkel biologische ingrediënten, waardoor je zeker weet dat je geen kunstmatige troep binnenkrijgt (wat natuurlijk wel een beetje het doel is van een detox-kuur).

Deze ingrediënten worden bovendien geperst met een slow juicer. Doordat deze persmethode wordt gebruikt, weet je zeker dat er niet onnodig voedingsstoffen verloren gaan uit die gezonde biologische groenten en vruchten. Verder worden er geen conserveermiddelen gebruikt om de sapjes langer houdbaar te maken, want dat soort stoffen wil je nu juist uit je lichaam verdrijven. Enige nadeel is dat er hydraulische druk wordt gebruikt (ipv schroefpers methode bij de andere partijen) waardoor de sappen wat waterig smaken.

Juice Brothers biedt zes verschillende sapjes aan in hun sapboxen, en daarnaast wordt er een biologische gembershot aan toegevoegd. Het betreft een prima selectie aan sapjes, die ervoor zorgt dat je de meest belangrijke voedingsstoffen voor je lichaam blijft binnenkrijgen tijdens het volgen van deze kuur. Dat is natuurlijk essentieel om op een gezonde wijze een detox-kuur te kunnen volgen!

Juice Brothers biedt je de keuze om je sapjes bevroren of vers te laten bezorgen. De bevroren sapjes kun je langer bewaren, maar verse sapjes bevatten nog meer van hun voedingsstoffen. Zo kun je zelf bepalen wat voor jou het beste is, aan de hand van wanneer je van plan bent om de sapjes op te drinken. Een klein nadeel: tot 79 euro moet je wel verzendkosten betalen voor de producten van Juice Brothers.

Sapkuur #4: Sapmeesters

Op nr. 4 staat een producent van sapkuren waar ik erg enthousiast over ben: Sapmeesters. De sappen van Sapmeesters worden dagelijks met verse groenten en fruit geperst, en dan worden ze ook nog eens geperst met de slow juice-methode. Zo weet je dus zeker dat al die belangrijke voedingsstoffen, die je lichaam zo hard nodig heeft, bewaard blijven.

Sapmeesters biedt drie verschillende boxen aan voor beginnende en meer gevorderde detoxers, waarmee je 1200, 900 of 800 kcal per dag binnenkrijgt. Vooral als je met je detox ook nog wil afvallen, is het fijn om die opties te hebben. Voor al deze varianten kun je een driedaagse of een vijfdaagse sapkuur bestellen. Je kan dus helemaal zelf beslissen hoe hard je wil gaan detoxen!

Wat Sapmeesters echt boven de concurrentie plaatst, is de grote verscheidenheid aan sapjes die dit bedrijf biedt. Je kunt maar liefst 20 verschillende sapjes krijgen via Sapmeesters, waardoor je, als je dat wil, ook zelf een gehele sapkuur kan samenstellen van jouw favoriete sapjes. Dit kan echter ook een risico zijn, want je moet er hierbij wel voor zorgen dat je een gebalanceerde selectie maakt. Kies je enkel voor sapjes die voornamelijk uit fruit bestaan, dan is dat bijvoorbeeld niet al te gezond.

“Sapmeesters heeft zoveel verschillende sappen dat jouw nieuwe favoriete sapje er haast wel tussen móet zitten.”

Wat ook wel leuk is aan Sapmeesters, is dat je naast een sapkuur ook een soepkuur bij hen kan bestellen. Volg je zo’n kuur, dan vervang je je maaltijden dus niet door sapjes, maar door soepjes. Dit kan een leuk alternatief zijn als je vaker detoxkuren volgt, en eens wat afwisseling wil om het leuk te houden. Daarnaast verkoopt Sapmeesters ook gezonde boostershotjes.

Sapkuur #3: Sap.je

Nu naar de top 3 beste sapkuren, te beginnen met Sap.je! De sappen van Sapje zijn biologisch, en bevatten dus geen kunstmatige troep zoals conserveermiddelen. Bovendien zijn ze geperst volgens de slow juice-methode. Waarom dat belangrijk is, zal ik je nu uitleggen.

Sappen die met deze methode zijn geperst, behouden veel meer voedingsstoffen dan sappen die met een ordinaire sapcentrifuge zijn gemaakt. Dat is natuurlijk wat je wil bij een detoxkuur: je krijgt al veel minder calorieën binnen, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je wel de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt om gezond te blijven. Slow juice-sapjes zijn daarom altijd te verkiezen boven andere sapjes, en al helemaal als het op detoxen aankomt.

De sapjes bevatten 400 gram groenten per sapje. Dat is gezond, maar niet zo gezond als andere sapjes die later aan bod zullen komen. Vergeleken met die sapjes bevatten de sapjes van Sapje toch nog iets meer fruit, wat ze nét iets ongezonder maakt, omdat fruit veel suikers bevat. Toch zijn de sappen van Sapje zeker niet ongezond te noemen, en bevatten ze voldoende verschillende ingrediënten om te voorzien in al de dagelijkse behoeften van je lichaam.

Sapkuur #2: The Juice Factory

Een andere enorm goede sapjeskuur (en naar mijn oordeel dus de op één na beste die je in Nederland kan krijgen) is die van The Juice Factory. Ook deze sapjes zijn weer geperst met de slow juice-methode, wat dus betekent dat zoveel mogelijk van de voedingsstoffen in de groenten en het fruit bewaard zijn gebleven. En dat is slechts het eerste grote voordeel aan deze sapjes!

Daarnaast biedt The Juice Factory zes verschillende sapjes met een verscheidenheid aan ingrediënten. Hierdoor weet je zeker dat je geen essentiële voedingsstoffen misloopt wanneer je een sapkuur van The Juice Factory volgt. Een calorietekort opbouwen is namelijk niet altijd slecht op zichzelf, maar je moet er wel voor zorgen dat je de meest essentiële bouwstoffen blijft binnenkrijgen om gezond te blijven.

“Het is natuurlijk niet bepaald gezond om je lichaam allerlei essentiële bouwstoffen te ontzeggen.”

Het zit ook wel goed met de balans tussen groenten en fruit. Fruit bevat veel meer suiker dan groente, en dus is het belangrijk dat een sapkuur flink wat groente bevat; een sapkuur van alleen fruitsap kun je bijna net zo goed vervangen door een limonadekuur. De sapjes van The Juice Factory bevatten gemiddeld gelukkig zo’n 500 gram groente per flesje, wat méér dan genoeg is.

Wat leuk is aan The Juice Factory, is dat zij ook boostershotjes maken. Ofwel: zeer kleine flesjes sap die helpen om essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen en gezond te blijven. De gembershotjes van The Juice Factory worden standaard meegeleverd in de sapboxkuren, en nog een hele hoop andere zijn los te bestellen. Sowieso geldt voor alle sapjes van The Juice Factory dat je ze ook los kan bestellen, wat natuurlijk handig kan zijn als je bepaalde gezonde sapjes zo lekker vindt dat je ze wel vaker zou willen drinken.

Sapkuur #1: HappyJuicy

Dan nu het moment waar je al het hele artikel op wacht: het antwoord op de vraag “wat is nu eigenlijk de allerbeste detox-sapkuur op de markt?” Als we alle relevante punten in acht nemen, kan eigenlijk niet anders geconcludeerd worden dan dat dit momenteel de sapkuur van HappyJuicy is. Deze sapkuur biedt eigenlijk alleen maar voordelen.

HappyJuicy gebruikt, net als de andere sapkuren op deze lijst, de slow juice-methode bij het persen van het fruit en de groenten in de sapjes. Hierdoor blijven zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen bewaard. De groenten worden ook nog eens koud geperst, wat maakt dat al deze voedingsstoffen nóg beter bewaard blijven. Je kan deze sapjes in boxen van 18, 30 of 60 sapjes bestellen.

Verder gebruikt HappyJuicy een flinke verscheidenheid aan ingrediënten voor de sapjes. In totaal worden er maar liefst 25 soorten groenten en fruit gebruikt om 7 verschillende sapjes te persen. Zo zorg je er met Happy Juicy voor dat je al je essentiële voedingsstoffen blijft binnenkrijgen tijdens het detoxen. Zo kun je ontgiften zonder je lichaam de meest essentiële stoffen te ontzeggen!

“Met HappyJuicy kun je detoxen of afvallen zonder dat je iets tekortkomt!”

Een bijkomend voordeel van HappyJuicy is dat de sapjes bevroren thuisbezorgd worden. Hierdoor kun jij ze langer bewaren, zonder dat daar allerlei conserveermiddelen voor hoeven te worden toegevoegd. De thuisbezorging is ook nog eens gratis, en als je eraan zit te denken om eens in de zoveel tijd een sapkuurtje te blijven doen, kun je zelfs een abonnement op de sapboxen van HappyJuicy nemen!

Plaats een reactie