website statistics

10 Heerlijke Tussendoortjes voor Slank Snacken

Slank zijn betekent niet per se minder eten. Ook voor mensen die graag wat willen afvallen is het nemen van een tussendoortje heel belangrijk. Tussendoortjes houden de bloedsuikerspiegel op pijl en je zal minder snel last hebben van een hongergevoel. Toch gaan veel mensen de mist in met het kiezen van verkeerde tussendoortjes. Wij hebben een lijstje gemaakt met gezonde en slanke snacks die je gerust kan nemen tussen de maaltijden door. Zo kan je genieten zonder aan te komen!

1. Fruit

Fruit bevat veel belangrijke vitaminen en vezels en is dus gezond voor je. Neem dus gerust twee stuks fruit tussendoor, dit is ook de aanbevolen hoeveelheid voor een dag. Varieer elke keer met een ander stuk fruit, gezien overal andere voedzame stoffen inzitten. Bij fruit is het een kwestie van balanceren.

Tussendoortje1kl2. Gekookt ei

Een gekookt ei is slanke snack die voor lange tijd een vol gevoel geeft. Ei bevat veel belangrijke eiwitbestanddelen en heeft de eigenschap om een langdurig voldaan gevoel te geven. Een gekookt ei kan trouwens ook goed in een salade tijdens de lunch of op een cracker als groter tussendoortje. Wil je variëren, meng dan de dooier met wat mayonaise, mosterd, peper en paprikapoeder voor heerlijke “duivelseieren”.

3. Groenten

Snacken met groeten is tegenwoordig steeds populairder aan het worden. In de winkels wordt het zelfs vaak ‘snackgroenten’ genoemd. Denk hierbij aan kleine tomaatjes, komkommertjes, worteltjes, paprika’s. Supergezond en caloriearm. Met een magere dip erbij wordt snacken met groenten zelfs een klein feestje!

4. Yoghurt of kwark

Yoghurt of kwark zonder suiker kunnen prima dienen als slanke snacks. Deze caloriearme zuivelproducten bevatten eiwitbouwstenen die het afslankproces bevorderen. Bovendien zit je na een kommetje yoghurt of kwark, eventueel met een schepje muesli, lekker lang vol.

5. Ongezoete popcorn

Een klein schaaltje ongezoete popcorn mag ter afwisseling best als tussendoortje gebruikt worden. De variant met suiker moet je natuurlijk mijden, maar de ongezoete (en ongezoute) versie kan zo af en toe absoluut geen kwaad. Dus ga je naar de bioscoop of kijk je lekker op de bank een film, neem gerust een of twee handjes popcorn.

6. Heldere soep

Heldere soepen zijn caloriearme tussendoortjes waarmee je jezelf net even die oppepper kan geven die je nodig hebt. Zo tegen een uur of vier bijvoorbeeld kan een helder soepje, eventueel aangevuld met verse soepgroenten, je een heel voldaan gevoel geven. Bovendien zijn er van deze soepen veel variaties op de markt of zelf te bereiden, dus dat is ook fijn voor de afwisseling.

Tussendoortje4

7. Biologische muesli- of notenrepen

Sommige mueslirepen bevatten veel toegevoegde suikers en andere stoffen die niet gezond zijn. Maar er zijn ook biologische muesli- of notenrepen die alleen bestaan uit hele granen, noten, zaden, pitten en rozijnen. Deze varianten zijn echte slanke snacks, omdat ze gezonde eigenschappen hebben. Lees het etiket van de repen dus goed om te zien of er geen toegevoegde stoffen inzitten.

8. Smoothies

Smoothies zijn supergezond. Het voordeel van smoothies is dat je eigenlijk alles erin kan doen wat je lekker vindt. Dus magere yoghurt of kwark, fruit, groenten of zelfs gezonde zaden. Een echte vitamineshot die zorgen dat je lang vol zit. In de winkel zijn er sinds kort ook vaak kant-en-klaar pakketjes te koop om een gezonde smoothie te maken.

9. Hummus op een toastje

Hummus is de laatste jaren in Nederland steeds populairder aan het worden. Deze pasta gemaakt van kikkererwten, is heerlijk op een volkoren broodje of toastje. Hummus zit boordevol vezels, ijzer en eiwitten en is caloriearm. Neem daarom gerust een paar toastjes met hummus wanneer je trek hebt.

10. Waterijs

Ook wanneer je lekkere slanke snacks zoekt, is ijs niet iets wat je van je lijstje hoeft door te krassen. Waterijs is namelijk zeer arm aan calorieën, waardoor je makkelijk eentje kan nemen! De beroemde Raket bevat bijvoorbeeld ongeveer 40 calorieën. Dat is heel wat anders dan de 300 calorieën tellende Magnum. Je kunt waterijs ook heel goed thuis zelf maken.

Zo zie je maar, er zijn genoeg opties om slank te snacken. Je moet alleen de juiste keuzes maken, dan gaat de rest veel eenvoudiger. Wil je meer tips voor lekkere en slanke tussendoortjes? Probeer dan het geweldige boek Super Healthy Snacks dat vol staat met smakelijke snacks en snelle gerechten die tevens erg gezond zijn.

NB. Bekijk ook ons artikel met 15 lekkere en gezonde hapjes voor bij het afvallen.

Plaats een reactie