Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sluiten

Het Vegetarisch Afslankplan

De meesten van ons willen graag buikvet verliezen en mooie buikspieren kunnen tonen, maar helaas, buikspieren zijn spieren die wat moeilijker zijn om te trainen. Zelfs nadat je overgewicht kwijt bent, kunnen er nog hardnekkige vetophopingen in de maagstreek blijven zitten. Bij je buikspieren is het geen kwestie van spierontwikkeling, maar een kwestie van verschillende niveaus in lichaamsvet. Het blijkt dat het lichaamsvet bij de onderste laag buikspieren, hardnekkig lichaamsvet is, dat niet gemakkelijk verdwijnt en waardoor je door het doen van oefeningen merkt dat je niet op die plekken afvalt, maar op andere plekken.

buikoefeningenAls je een mooi gevormd sixpack wilt krijgen, komt het er dus op neer dat je lichaamsvet moet verliezen en dat doe je door middel van oefeningen voor de buik die effectief zijn voor het ontwikkelen van de onderste buikspieren. Bij voorkeur moeten dit oefeningen zijn die het hele lichaam integreren zodat je een beter effect krijgt.

Hieronder staan 3 oefeningen voor de buik die je zullen helpen bij het verliezen van buikvet en je onderste buikspieren sterker zullen maken.

Planken

Deze oefening is een goede training voor je buikspieren, maar ook voor je onderrug.

Ga op je knieën zitten op de grond en plaats je handen ook op de grond, in een houding alsof je op het punt staat om een push-up te doen. Maak jezelf kleiner tot je ellebogen zo op de grond liggen dat je gewicht rust op de achterzijde van je onderarmen (je moet nog wel in staat zijn om je duimen omhoog te steken met je vuisten liggend op de grond!). Vervolgens plaats je de voeten achter je in een push-up positie, rustend op de bal van je voeten. Je lichaam moet een rechte lijn vormen, zonder dat je doorzakt of dat je heupen te hoog zijn. Dit is je startpositie.

Belangrijk bij deze oefening is dat je de buikspieren strak aantrekt en je navel naar je ruggengraat probeert te trekken. Druk je hielen naar achteren en strek je benen. Houdt deze positie vast zo lang als je kunt en blijf in de gaten houden dat je een rechte positie houdt en steunt op je onderarmen. Adem uit op het moment dat je de buikspieren aantrekt en je navel naar achteren trekt. Probeer deze oefening voor de buik 3 keer te doen en probeer elke sessie langer vol te houden. Wanneer je deze oefening kunt uitvoeren voor meer dan 1-2 minuten per keer, kan je de moeilijkheidsgraad verhogen door één voet iets van de grond op te tillen. Dit zal nog meer van je onderste buikspieren vragen. Dit is één van de meest effectieve oefeningen voor de buik.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Reverse Crunches

Dit is een andere goede en effectieve oefening,die zich richt op de integratie van de uitademing met de samentrekking van je onderste buikspieren.

Begin plat op je rug, met je benen recht en handen langs je lichaam. Dit is je startpositie. Adem uit, terwijl je tegelijkertijd je benen optilt met je knieën gebogen. Je voeten wijzen naar de hemel, maar je knieën blijven gebogen. Blijf je benen optillen totdat je voelt dat je bilspieren van de grond komen en probeer je dijen naar je buik en je knieën naar je hoofd te brengen.

buikoefeningen2Blijf proberen deze positie een tijdje vol te houden. Blijf ademen en probeer je knieën naar de zijkanten van je hoofd te brengen en druk je benen achteruit zo ver als je kunt. Dit zal een volledige uitademing vereisen. Zodra je volledig hebt uitgeademd en je niet verder kunt met je benen, ga je weer op je rug liggen en strek je de benen weer. Herhaal deze oefening zo’n 10 tot 20 keer. Wel in een langzaam tempo.

Check ook voor soortgelijke workouts deze 12 handige en effectieve buikspieroefeningen.

Benen liften

Ga liggen op je rug met je handen achter je hoofd of gekruist op de borst. Span je buikspieren aan en knijp je billen tegen elkaar. Til beide benen van de vloer en houdt dit ongeveer 20 seconden vol waarbij je benen ongeveer 10 cm van de grond zijn. Deze hoogte is afhankelijk van het punt waarop jij je buikspieren voelt aantrekken. Herhaal deze oefening 5 keer en maak per keer 10 beenliften.

Als je deze buikoefeningen twee keer per week uitvoert voor gedurende 4-8 weken, zal dit je onderbuik veranderen. Je buikspieren zullen er beter gaan uitzien en sterker worden. Maar blijf er uiteraard wel altijd aan denken dat je andere leefgewoonten ook een rol zullen spelen bij het uiteindelijke resultaat. Succes!

Tip: Check ook dit unieke programma voor strakkere buikspieren. De resultaten hiervan worden over het algemeen als erg positief ervaren.

Verbrand snel overtollig buikvet met simpel te maken afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld waarmee je lekker kunt blijven eten maar toch afslankt.

Het beste is nog dat zijn methode makkelijk vol te houden is, geen hongergevoelens geeft en werkt zonder het jojo-effect.

In zijn boek krijg je simpele en effectieve afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Klik op de link en ontdek het direct:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

De New Start Box

Fitcooking Fitness Receptenboek

Vergelijkbare artikelen

Dagelijks Verantwoord Genieten

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

In 50 dagen sterk afvallen met een koolhydraatarm afslankprogramma. Dat is wat het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma belooft. Naast het...

Bioprofiel Detox Programma

De online cursus Bioprofiel Detox richt zich op het rein maken van je lichaam. Dit heeft onder meer een positief...

Fitcooking Fitness Receptenboek

Er wordt vaak gesproken over fitness programma’s en trainingsschema’s. Maar wat eet je nu hierbij om echt te kunnen afvallen?...

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *