website statistics

5 Oefeningen voor Slankere Kuiten

Zou je graag die prachtige laarzen dragen die je laatst zag, maar draag je vaak geen laarzen omdat je last hebt van dikke kuiten? Dan hoef je niet langer rond te blijven lopen met dit probleem. Je kunt namelijk gewoon van je dikke kuiten af komen door specifieke oefeningen te doen. Met een paar hele eenvoudige oefeningen krijg je slankere kuiten. Dat is natuurlijk niet alleen handig om in laarzen te kunnen, je benen worden er ook nog eens veel mooier door. In dit artikel beschrijven we vijf oefeningen voor slankere kuiten!

Waarom zijn je kuiten dik?

Voordat we je meer vertellen over onze oefeningen, is het handig om te weten waarom je kuiten zo dik zijn. Dat kan namelijk ook komen doordat je teveel sport. Wanneer je veel fietst of loopt ontwikkelen de spieren bij je kuiten zich waardoor ze zichtbaar groter worden. Dit kun je verhelpen door je vetpercentage te verminderen door een ander voedingspatroon of door tijdelijk wat minder te sporten. We gaan er in dit artikel echter vanuit dat je last hebt van te dikke kuiten die slap zijn. Speciaal daarvoor zetten we enkele oefeningen op een rijtje.

Oefening 1: Op je tenen staan

Kuiten Deze oefening is dan misschien heel erg simpel, hij is buitengewoon effectief. Het recept is simpel. Ga tien seconden op je tenen staan en zak daarna weer terug. Wacht vervolgens tien seconden en ga daarna weer tien seconden op je tenen staan. Herhaal dit drie keer en doe het meerdere malen per dag. Je kunt de oefening moeilijker maken door het op een verhoging zoals een traptrede te doen. Blijf met een been op de grond staan en zet je andere been op de rand van de traptrede. Zorg dat je hiel in de lucht zweeft. Leun eerst met je hiel naar achter en ga daarna op je tenen staan. Herhaal dit enkele keren en wissel daarna van been.

Oefening 2: Scharen

Om je kuitspieren te trainen is ‘scharen’ een bekende oefening. Spring omhoog en land vervolgens met je rechterbeen voor je lichaam en je linkerbeen achter je lichaam. Bij de volgende sprong wissel je dat om. Het is bij deze oefening van groot belang dat je tijdens de sprong beide benen gestrekt houdt. Tijdens de landing mag je wel lichtjes door je benen buigen. Ook raden we je aan om tijdens het springen mee te bewegen met je armen. Doe dit snel en intensief een minuut achter elkaar. Daarna rust je een minuut en ga je weer een minuut springen. Herhaal dit drie keer achter elkaar.

Oefening 3: Traplopen

Ga voor een trap staan. Dit kan een keukentrap zijn, maar ook een een trap naar de bovenverdieping. Zorg in ieder geval dat de treden niet te smal zijn om blessures te voorkomen. Zet je linkervoet op de eerste traptrede en je rechtervoet op de grond. Zet vervolgens tegelijk je linkervoet terug op de grond en je rechtervoet op de eerste trede. Herhaal dit dertig keer en neem daarna even rust. Vervolgens kun je het nog dertig keer doen. Let er bij deze oefening op dat je voldoende ruimte hebt en dat je eventueel ergens aan vast kan pakken zoals de trapleuning.

Spinning1Oefening 4: Spinnen

Spinnen is de laatste jaren ontzettend populair geworden. In elke sportschool zie je talloze hometrainers waar mensen op komen trainen. Dit natuurlijk in eerste instantie goed voor je conditie en om af te vallen. Daarnaast kun je het echter ook effectief gebruiken als oefening voor slankere kuiten. Voor het gewenste effect raden we je echter wel aan om een specifieke manier te spinnen. Fiets eerst enkele minuten zittend, ga daarna in een keer door met staand spinnen, zonder dat je stopt met fietsen. Wissel dit nog enkele keren af.

Oefening 5: Gewichten

Ga met je hielen tegen de muur staan. Zorg dat je hielen op de grond staan en zet je tenen op een verhoging vlak voor de muur. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een plank of een boek onder je tenen te zetten, als je tenen maar hoger staan dan je hielen. Zorg dat je gewichten in je handen hebt en houd deze boven je schouder. Druk jezelf vervolgens met je tenen omhoog, zodat je hielen van de grond af komt. Je traint nu je kuiten door jezelf plus extra gewicht omhoog te duwen. Herhaal dit tien keer en neem daarna even rust om het vervolgens nog tien maal te doen!

NB. Je kunt deze en nog meer oefeningen ook volgen binnen de uitstekende kettlebell workout. Zo worden niet alleen je kuiten slanker, maar werk je ook aan een beter lichaam op plekken als je benen, buik en billen.

Plaats een reactie