website statistics

7 Geweldige Afslanktips voor de Zomer

De zomer komt eraan! Kleedjes, shorts, T-shirts met korte mouwen, badpakken en bikini’s. Hoe minder kleding hoe meer in de mode, zo lijkt het dit jaar. En passen die leuke jurk en die fantastische broek van vorig jaar nog? Je twijfelt. Tijd om je body onder handen te nemen! En daarom nu 7 geweldig handige afslanktips voor de zomer.

ZomerafvallenZoals we wel vaker verkondigen begint gezond afvallen bij het aanpassen van je eetpatroon en regelmatig bewegen. Crashdiëten laten je snel enkele kilo’s verliezen, maar zijn zelden gezond omdat ze voedingsstoffen ontbreken. Bovendien komen de kilo’s er snel terug bij als je stopt. Afvallen vergt inspanning en kost tijd. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je bij de pakken neer moet gaan zitten!

Hoe maak je dat leuk zodat je blijft volhouden? Hieronder vindt je efficiënte afslanktips die ook fun zijn nu de zomer er aankomt. Het zijn de afslanktips die op korte termijn werken maar ook voor de lange termijn je helpen met afvallen. Begin er vandaag aan, van uitstel komt afstel.

Zomerdieet: elk pondje gaat door je mondje

Een gezond dieet is nodig om aan dat strakke lijf te geraken (en het te houden). Probeer een aantal nieuwe gezonde gerechten te maken. Verrassend en leuk.

Hou zeker een regelmatig eetpatroon aan van 3 maaltijden per dag. Vermijd de tussendoortjes. Een stuk fruit, rauwkost of krentenkoekje kunnen wel. Eet op die plezierige barbecue kip of kalkoen in plaats van hamburgers en rood vlees. Blijf ver weg van de pasta- en broodbar, beperk je tot een groene salade.

Helaas, ook alcohol vermijdt je best zo veel mogelijk op die übergezellige lentefeestjes. Mojito’s en sangria’s drinken bijzonder lekker weg, maar zijn ware calorie-atoombommen. Kan je het niet laten, drink je glas maar half leeg.

Tenslotte, het blijft een cliché, maar drink veel water. Tijdens het afslanken komen afvalstoffen vrij die met water worden afgevoerd. Zet een fles klaar die gemakkelijk bereikbaar is. Koel bijvoorbeeld ook water in een hippe glazen fles en voeg limoen en munt toe, heerlijk fris in deze warme lente en een echte ‘smaakbom’ na dat ‘smakeloze’ water.

De hot topics, buik, billen en benen

9 op de 10 vrouwen willen graag met een plattere buik, strakkere billen en slanke benen de zomer ingaan. Bewegen is de eerste stap! Probeer zoveel mogelijk te lopen en neem als het kan, de fiets om naar afspraken te gaan. Voor echte fysieke activiteit: zoek je lidkaart van de sportclub terug en ga aan de slag. Een instructeur kan je helpen je om je afvalplan gezond te realiseren. Leg je sportavond op een vaste dag vast, zo creëer je voor jezelf een ritme, waar je jezelf dwingt aan te houden.

Move your body: de buik

Oefeningenafvallen3Die plattere buik vergt buikspieroefeningen en duursporten zoals hardlopen, fietsen, fitnessen of zwemmen. Door die sporten te doen verdwijnt je vetlaag en worden je buikspieren steviger. Maar buikspieren oefenen kan je eigenlijk heel de dag. Span je buikspieren gewoon aan en laat weer los. Op onze website kun je allerlei buikspieroefeningen en tips vinden die je kunnen helpen aan een slanke buik. Nu is hét perfecte moment om je klaar te stomen voor de zomer.

Trillen met de billen

Sporten om specifiek aan je billen te werken zijn spinning, touwtje springen, skeeleren, fitnessen maar ook traplopen (met twee treden tegelijkertijd). Ook op elk moment van de dag kan je je bilspieren gedurende enkele seconden aanspannen en terug loslaten. Zorg dat je reminders hebt om je te herinneren aan je oefeningen!

Bewegen met de benen

Slankere benen kan je trainen. In de sportschool zijn allerlei fitness schema’s te vinden die specifiek gericht zijn op de benen. Begin rustig en bouw gestadig de inspanning op. Ook groepstrainingen (vaak leuker) zoals Zumba, Tai Bo en BBB hebben ‘benen’ oefeningen en helpen bij het trainen van de juiste spieren. Voorts kan je je overdag lekker verder oefenen met traplopen, je benen vooruit strekken als je op je bureau zit, etc.

Zowel voor de buik, billen en benen geldt: meer variatie in je oefeningen zorgen ervoor dat je meer spieren gebruikt, en dus meer calorieën en vetreserves verbruikt.

Ben realistisch

Zet realistische doelstellingen. De ideale maten nastreven is waarschijnlijk een onhaalbare kaart. Schrijf je doelstellingen ook op en noteer de tussentijdse realisaties, hoe klein ze ook zijn. Pen ook de complimentjes op die je al gekregen hebt, neer. Die gaan helpen op een moment dat je het moeilijker hebt.

Met een afslankbuddy maak je het samen leuk! Wissel recepten uit en ga samen naar het biologisch marktje om gezonde aankopen te doen. Zet samen (haalbare) doelstellingen. Een buddy is ook de ideale motivator wanneer jij lui op de bank wil blijven liggen en je partner-in-crime al aan de deur staat om je mee te ontvoeren naar de sportclub!

Tenslotte

Weet op voorhand dat je teleurstellingen zal tegenkomen op je pad. Frustreer je daar niet over. Stel eventueel een andere doelstelling en ga verder.

Hou deze tips en levenswijze vol, en met wat geluk blijven de kilo’s voorgoed weg. Zoek je een gestroomlijnd afslankprogramma om snel af te vallen? Bekijk dan deze lijst met de beste afslankprogramma’s.

Plaats een reactie