website statistics

Het Afslanken van je Buik

Bij mooi weer en op vakantie willen we allemaal graag weer in een bikini genieten van de zon. Maar ja, die buik…. Tijd om er wat aan te doen! Met wat goede oefeningen en een beetje letten op je voedingspatroon zul je snel weer tevreden voor de spiegel staan.

Kijk eerst eens goed naar je voedingspatroon. Schrijf eens een paar dagen op wat je eet en drinkt. Waarschijnlijk zul je wel dingen ontdekken buikdie anders kunnen. Vervang de frisdrank voor water, de koek bij de koffie voor een stuk fruit en laat het toetje staan. Zo krijg je al wat minder calorieën binnen. Eventueel kun je sommige voedingsmiddelen vervangen voor een gezonde variant. Volle melkproducten voor magere, witte rijst voor meer granen rijst en een roomijsje voor een waterijsje. Het voordeel is dat je het veel makkelijker vol houdt. Blijf wel gezond en verantwoord eten. Sla vooral het ontbijt niet over, deze zorgt voor een gezonde start van de dag. Je lichaam heeft energie nodig om op te starten.

Het volgen van een streng dieet is helemaal niet nodig om in je buik-zone af te vallen. Eet bewust, daarmee voorkom je dat je door lekkere trek iets ongezonds pakt. Drink voldoende water en eet 2 ons groente en 2 stuks fruit. Volg je gezond verstand en gedegen methoden om je gewicht op een goed niveau te krijgen.

Maar een gezond voedingspatroon alleen is vaak niet voldoende. Voldoende beweging is ook noodzakelijk. Laat de auto een wat vaker staan maar pak de fiets of ga wandelen. Hiermee heb je al wat meer lichaamsbeweging en verbrand je dus wat extra calorieën.

Bij de sportschool zijn een hoop fitnessapparaten om je buikspieren mee te trainen. Ook kun je hier goede begeleiding krijgen van een sportinstructeur. Hij of zij legt je goed en duidelijk uit welke apparaten er geschikt zijn voor het afslanken van de buik en hoe je deze moet gebruiken. Cardiotraining is een goede manier om vet te verbranden en dat is precies nodig om een plattere buik te krijgen. Maar ook thuis kun je goed aan de slag.

De volgende oefeningen helpen bij het afslanken van de buik:
– Crunches voor de bovenste buikspieren
– Leg raises voor de onderste buikspieren
– Push ups voor alle buikspieren

Chrunches
Ga op je rug op de grond liggen. Buig je knieën in een hoek van 45 graden en zet je voeten plat op de grond op schouderbreedte. Ondersteun je hoofd door je handen onder je hoofd te leggen. Til je hoofd en schouders van de grond en span je buikspieren aan. Let op dat je niet met je handen aan je nek trekt. Houd dit even vast en zak weer langzaam terug.

oefeningLeg raises
Ga op je rug op de grond liggen. Leg je armen langs je lichaam. Til je benen op van de grond en buig je knieën naar je borst toe. Ga langzaam weer terug naar de startpositie.

Push ups
Ga op je buik op de grond liggen. Dus met je handen je bovenlichaam van de grond. Zorg ervoor dat je rug recht is en je handen op schouderbreedte uit elkaar. Zak nu langzaam door je armen. Probeer met het puntje van je neus de grond te raken terwijl je je rug en nek nog steeds recht houdt. Dus jezelf weer omhoog.

Hardlopen is ook een goede manier om calorieën te verbranden en spieren te versterken. Zowel je buik slankt af, maar ook je armen en benen worden sterker. Zo staat de bikini je helemaal goed.

Maar let er wel op, doe alles met mate. Loop niet te hard van stapel. Luister goed naar je lichaam en eet gezond. Zo houd je het goed vol. Succes!

Plaats een reactie