website statistics

Afslankmiddelen – Wanneer ermee beginnen?

Overgewicht wordt een steeds groter probleem in de rijkere landen. Daarom zien veel producenten een gat in de markt met allerhande afslankmiddelen. Maar het is erg moeilijk te bepalen welke afslankmiddelen nu effectief zijn en welke niet. Dit omdat ieder lichaam anders is en de ene persoon weer sneller aankomt dan de andere persoon. Met andere woorden: wat voor de één supergoed werkt, kan bij iemand anders nou juist helemaal niet aanslaan. Er bestaat niet zoiets als één beste afslankmiddel voor iedereen. Dat is onmogelijk. Het beste afslankmiddel is het middel dat bij jou goed werkt! In dit artikel lees wanneer je welk afslankmiddel toepast en wanneer je ermee kan beginnen.

Het staat in ieder geval vast dat afvallen voor sommige mensen een moeizame en lastige opgave is, zeker nu vandaag de dag er lekker voedsel in overvloed wordt aangeboden en er veel mensen last hebben van overgewicht. Wellicht dat de afslankmiddelen het afvallen toch wat eenvoudiger kunnen maken… Maar wat zijn deze middelen eigenlijk?

Wat zijn afslankmiddelen?

Afslankmiddelen4Onder middelen voor afslanken verstaan we verschillende producten. Afslankmiddelen bestaan namelijk uit een breed scala aan voeding en voedingssupplementen die uiteraard specifiek gericht zijn op afvallen of afslanken. Er is onderscheid tussen deze middelen. In dit artikel wordt dit onderscheid duidelijk gemaakt door de verschillende afslankmiddelen achtereenvolgens te bespreken. Het gaat hierbij om de volgende producten: maaltijdvervangers, vetblokkers, vetverbranders en koolhydratenblokkers.

Maaltijdvervangers

Het woord zegt het eigenlijk al. Een maaltijdvervanger vervangt een (gewone) maaltijd. Het product bevat weinig calorieën, maar bevat wel degelijk eiwitten, vitaminen en mineralen en het zorgt bovendien voor een ‘vol’ gevoel in je buik. Het is dus een gezond product omdat het veel belangrijke voedingsstoffen bevat. Bovendien wordt streng gecontroleerd of de samenstelling van de maaltijdvervangers aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoet. Wel moet je bij het gebruik van maaltijdvervangers erop letten dat je tussendoortjes evenwichtig samengesteld zijn. Kies deze dus zorgvuldig uit, ga bijvoorbeeld voor groente en fruit, of volkoren producten. Het enige nadeel van maaltijdvervangers is de de prijs. Jammer genoeg zijn deze producten een beetje duur.

Vetblokkers

Deze producten verminderen de vetten in je alledaagse voedsel en verarmen de cholesterolopname. Ook beschermen ze hiermee de spieropbouw. Vetblokkers zijn een handige aanvulling op je dieet wanneer je wil afvallen. Het zijn namelijk supplementen die in het bijzonder zijn ontwikkeld om de vetten in je dagelijkse eten te fixeren. Ze zorgen er dus ook voor dat de vetten minder snel in het lichaam worden opgenomen. Deze supplementen gaan opname van vet uit voedsel (in je lichaam) dus min of meer tegen.

Vetverbranders

Er zijn veel vetverbranders. Deze voedingsmiddelen dragen bij aan de verbranding van in het lichaam opgeslagen vetten. Vaak zijn dit middelen met een hoge thermische waarde, die vezelrijk zijn en veel eiwitten bevatten. Hierdoor is het voor het lichaam lastiger om deze voeding te verteren. Dat wil zeggen dat je daarom extra energie en vet zal gaan verbranden.

Voorbeelden van hele goede natuurlijke vetverbranders zijn: mango, koffie, zwarte bessen, eieren, walnoten, pijnboompitjes, kikkererwten, rucola, andijvie, olijfolie, zoete aardappelen, bonen en andere peulvruchten, spinazie, volkoren, spruiten en groene thee.

Afslankmiddelen6

Koolhydratenblokkers

Deze afslankpillen zijn een nieuwe trend aan het worden in de wereld van het afvallen. Deze producten vangen de koolhydraten die je binnenkrijgt op en zorgen ervoor dat alleen de belangrijke en noodzakelijke koolhydraten verteerd worden. Door deze suikers niet in je lichaam op te nemen zul je ook geen overschotten aanmaken van vet, en eenvoudiger kunnen afslanken. Koolhydratenblokkers zijn niet verkeerd, maar moeten wel met mate worden gebruikt.

Koolhydraten worden in je lichaam omgezet in glucose. Wat overblijft (het overschot) wordt vervolgens bewaard in de vorm vet. Maar wanneer je gebruikt maakt van een koolhydratenblokker, gaan er minder koolhydraten verteerd worden. Als gevolg hiervan wordt er veel minder glucose geabsorbeerd.

Verantwoord afvallen

Wat ook nog steeds veel mensen doen om te afvallen is sporten en iets minder eten. Als je dit goed combineert, kun je resultaat boeken. Verantwoord afvallen is belangrijk! Dus niet zomaar véél minder gaan eten en véél meer gaan sporten. Dat is hartstikke ongezond! Het is al een hele stap wanneer je bewust bent van goede afslankproducten en je er iets aan wil gaan doen. Belangrijk is om het stapje voor stapje op te bouwen.

Plaats een reactie