website statistics

De Beste Kleding voor een Slanker Uiterlijk

Natuurlijk je wilt afslanken. Maar in de tussentijd zijn er ook manieren om er slanker uit te zien. Kleding maakt de mens. Door de kleding bewust uit te kiezen op jouw figuur, kan je een slanker uiterlijk creëren. En het staat niet alleen mooier, het geeft ook nog eens meer zelfvertrouwen!

Let op de lijnen in je kleding

Probeer horizontale lijnen in je kleding te vermijden. Het maakt je korter en dikker. Draag dus geen truitjes in horizontale streepjes. Maar vermijd daarnaast ook grote kleurovergangen! Dit geeft namelijk ook het effect van horizontale belijning. Mocht je top toch een totaal andere kleur hebben dan je broek of rok: laat hem dan niet op je breedste deel eindigen. Verticale of diagonale streepjes doen het een stuk beter.

Slankekleding3Het juiste kleurgebruik heeft effect

Zoals gezegd is een mooie overloop in kleuren beter voor een slanker uiterlijk. Heeft je rok een zwarte kleur? Gebruik dan zwarte panty’s. Heeft geeft je meer lengte, waardoor je er dus ook slanker uitziet! Door kleuren te gebruiken die op elkaar lijken wordt je optisch langer. Een wit vest op een felgroene broek is dus geen goed idee, hoe leuk de kleurencombinatie ook mag zijn. Hou dit kleurschema ook voor je schoenen aan.

Slankere dijbenen

Zijn het vooral je dijbenen die je dik vindt? Draag broeken in donkere kleuren. Een broek met een vouw voor of in het midden camoufleert ook je dijen. De truc is om de aandacht van je dijen af te halen. Draag dus tops die de aandacht trekken. Draag je kleren in dezelfde tinten (om langer te lijken), trek dan de aandacht naar boven door een opvallend sieraad!

Draag hakken

Door hakken lijk je langer, dat is natuurlijk logisch. Bijkomend voordeel als je langer lijkt is dat je ook slanker lijkt! Een makkelijke truc, die ook nog eens erg goed werkt.

Geen laagjes

Probeer zoveel mogelijk laagjes te vermijden. Het geeft je een propperig uiterlijk. Even voor de spiegel uitproberen dus.

Jasjes zijn super

Een prachtig item voor een slanker uiterlijk is een blazer of een ander soort jasje. Draag deze heerlijk los! Een shirt eronder met een v-hals maakt het plaatje compleet. Door de horizontale lijnen, je raadt het al, lijk je langer!

Let op de juiste beha

Regelmatig hoor je dat vrouwen vaak een verkeerde maat beha dragen. Door voor een verkeerde maat te kiezen, kan dit vetrolletjes vertonen op je rug….die je eigenlijk helemaal niet hebt! Dit geldt natuurlijk ook voor te strakke strings: vetrolletjes kunnen ook ontstaan door te strak ondergoed. Zonde! Daarnaast lift een goede beha jouw borsten mooi op. Goed voor je figuur en je zelfvertrouwen.

Sieraden

Ook sieraden kunnen een positieve aanvulling zijn op je kleding. Een lange ketting, bijvoorbeeld, zorgt dat de aandacht naar je nek gaat en niet naar je dijen. Armbanden halen de aandacht weg van je bovenarmen. Make-up en een mooi kapsel kunnen voor hetzelfde effect zorgen.

SlankekledingNiet te strak…maar ook niet te los!

Te strakke kleren zijn niet mooi. Het laat alles zien. Ieder vetrolletje is duidelijk zichtbaar….maar te grote of oversized kleding moet je helemaal vermijden! Het maakt je juist dikker. Kies gewoon voor de juiste maat, in combinatie met de juiste kleding. Niet te strak maar ook zeker niet te groot, dus. Indien je twijfelt tussen twee maten, kies dan wel voor het ruimere maatje.

Huid doet wonderen

Het klinkt misschien raar, maar laat wat huid zien! Hoe meer laagjes je draagt, hoe molliger je eruit ziet. In de winter enkel een shirtje aan is natuurlijk wat overdreven. Kies dan voor een doorschijnende blouse.

Aap niet klakkeloos na

Jouw collega heeft een prachtig outfit aan. Dat wil je ook. Maar wat haar of hem prachtig staat, kan bij jou wel helemaal niet staan. Simpelweg omdat jouw figuur nou eenmaal niet hetzelfde is als het figuur van die collega. Denk dus even na voordat je in een impuls dezelfde kleding koopt. Pas en keur goed voordat je kleding aanschaft.

Nog meer tips

Naast een juiste maat kiezen, zijn er nog meer dingen die je beter kunt laten. Neem geen grove truien: die tonen massaal en dus dik. Broeken en rokken zijn mooier als ze plat van voren zijn. Plooien kan je dus beter vermijden (of je moet het accent van je dijen af willen halen). Draag je graag je shirt in je broek? Niet doen! Ieder vetrolletje zie je zitten! Glanzende stoffen tekenen erg af. Kies dus liever voor een ander stofje. Sjaaltjes kunnen ook een mooi effect hebben.

Natuurlijk zullen bovenstaande tips niet bij iedereen hetzelfde effect hebben. Probeer het uit. Keur voor de spiegel en wees eerlijk tegen jezelf. Durf dus gewoon eens iets anders uit te proberen dan je gewend bent.

En wil je het probleem toch bij de bron aanpakken? Volg dan het beste afslankprogramma voor jou!

Plaats een reactie