website statistics

5 Kilo Afvallen in 7 Dagen

Wil je snel afvallen? Lees in dit artikel hoe je 5 kilo of meer kan afvallen in 7 dagen. Zo kan je weer met gemak in je te strakke broek of met zelfvertrouwen je weer in je bikini vertonen. Er zijn diverse succesvolle diëten te vinden waarbij je in enkele dagen een paar kilo kan afvallen.agenda Deze variëren van 5 daagse kuren met een redelijke diversiteit aan voedingsmiddelen tot 9 daagse ziekenhuis diëten waarbij je 3 maal 3 dagen lang hetzelfde eet. Wij bespreken de beste manier.

Niet te vaak

Voor een paar dagen kan het lichaam een crashdieet wel aan maar volg een dergelijk dieet niet langer dan de aangegeven dagen en zeker niet vaker dan eens in de 2 maanden. Deze diëten zijn namelijk te eenzijdig en dat leidt tot ernstige vitamine- en mineraaltekorten met alle gevolgen van dien. Met een dieet waarbij je 1 kilo per week verliest kom je na de dieetperiode minder snel aan en je brengt minder schade toe aan je lichaam dan een dieet waarbij je 1 kilo per dag afvalt.

De nadelen van snel afvallen

De voordelen van snel afvallen liggen zo voor de hand dat we deze niet extra hoeven te noemen. Aan snel afvallen in 7 dagen kleven echter ook een paar nadelen en het is zeker niet onbelangrijk om deze even aan te stippen.

 • Je lichaam komt tijdens te snel afvallen als het ware op de ‘reservestand’ omdat het niet voldoende benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Dat houdt in dat je stofwisseling langzamer gaat werken wat tot gevolg heeft dat je direct weer aan gaat komen op het moment dat je weer normaal gaat eten. Dit is een kenmerk waar veel calorie-arme diëten last van hebben – zoals het 1000 calorieën dieet.
 • Je verliest niet alleen vocht tijdens een zogenoemde crashdieet. Er vind wel degelijk vetverbranding plaats maar daarnaast wordt ook je spiermassa afgebroken door het tekort aan voldoende aan calorieën die je binnenkrijgt. Dat is ook de voornaamste reden dat je een dergelijk voedingspatroon niet te lang mag volhouden omdat je eigenlijk onderweg bent naar een staat van ondervoeding.
 • Bij het veelvuldig volgen van een dieet waarbij je snel kunt afvallen in 7 dagen gaat het metabolisme standaard zuiniger werken. Daar waar je bij een gemiddelde beweging als man gemiddeld 2000/2500 en als vrouw 1700/2200 kilocalorieën per dag verbrandt, kan je na veelvuldig crashdiëten zelfs bij een kilocalorie-inname per dag van rond de 1500 nog aankomen.

tomatenAfvallen in 7 dagen

Indien je gewicht niet al te ver boven je ideale BMI (body mass index) ligt en je niet regelmatig een dergelijk dieet toepast kan een kilo of 5 afvallen in 7 dagen weinig kwaad. Drink tijdens een dergelijk dieet ook veel water, 3 lt per dag is echt niet te veel. Stort je na afloop van je dieet niet ineens op allerlei lekkernijen die je hebt moeten ontberen en als je niet zeker bent over je gezondheid, raadpleeg dan eerst een arts. Beter is echter een voortdurend gezond leefpatroon waarbij je gezond eet en voldoende beweegt.

Eet pas wanneer je een hongerig gevoel hebt en stop voordat je vol zit. Je hersenen pakken pas 20 min. later het signaal ‘vol’ op. Je zult merken dat als je tijdens de maaltijd nog lekkere trek hebt dit een half uurtje later vanzelf over gaat. Even snel een paar kilo’s afvallen in 7 dagen is goed te doen en kan niet veel kwaad als je het niet te vaak doet en buiten de dieetperiodes een gezonde levensstijl in acht neemt. Lees ook de beste 10 methoden voor gewichtsverlies voor meer informatie.

2 gedachten over “5 Kilo Afvallen in 7 Dagen”

 1. Goedemorgen ik had even een vraagje.
  Ik ben al een tijdje in de overgang .ik ben nu bezig met eiwitten shake en daarbij fruit en sla s’avonds.
  Ik ben al 6wk bezig maar nog geen kilo afgevallen.
  Wilt u me aub zeggen wat ik fout doe of ligt het aan m’n overgang.
  Ik train al heel lang zo.’n 3 a 4 dg in de week en toen viel ik ook niet af.en cardio een half uur dr bij.2 uur per dag.ik train nu 6 WK niet om te kijken of dat het misschien is maar nee nog steeds niet. Ik hoop dat u een oplossing hebt voor me om in gewicht af te vallen ik drink 2 liter per dag water mvg inge.

  Beantwoorden
  • Dag Inge, we raden je in ieder geval om ons artikel over afvallen tijdens en na de overgang te lezen. Richt je daarnaast voldoende op reductie van koolhydraten in je voedingspatroon. Probeer beweging af te wisselen van cardio naar aerobics en een deel krachttraining. Verder is de snelheid van afslanken uiteraard afhankelijk van wat je huidige gewicht is (en je gevolgde voedingspatroon) en je streefgewicht.

   Beantwoorden

Plaats een reactie