website statistics

Afvallen door Acupunctuur

Misschien klinkt het je een beetje vreemd in de oren. Afvallen door acupunctuur? Kan dat? Ja dat kan zeker. Acupunctuur is een goede alternatieve methode om snel weer op een gezond gewicht te komen.

acupunctuurAcupunctuur wordt al eeuwen toegepast. Met name in Japan, Vietnam en China wordt het door miljoenen mensen regelmatig gebruikt. Samen met homeopathie is het een van de meest toegepaste en geaccepteerde vormen van additieve geneeskunde. Hier in het westen wordt het ook steeds vaker toegepast om van overgewicht af te komen.

Enige tijd geleden is er onderzoek gedaan onder 3012 mensen met overgewicht. Op dat moment probeerden zij af te vallen door middel van acupunctuur. Het onderzoek toonde aan dat de meeste gemiddeld 1,5 kilo extra afvielen, wanneer er tijdens het afvallen effectieve acupunctuur werd toegepast. De uitkomsten van de studie staan vermeld in het International Journal of Obesity.

De acupunctuur zorgt voor een normale spijsvertering wat belangrijk is bij het afvallen. Een normale darmfunctie helpt de voeding op de juiste manier te verteren. Door het reguleren van de milt en maag meridiaan (meridianen zijn de banen waardoor de energie zich in ons lichaam beweegt), blijft de bloedsuikerspiegel stabieler en vraagt je lichaam minder snel om eten. Door een stabiele bloedsuikerspiegel krijg je ook een stuk meer energie. Dit is dus groot voordeel bij het afvallen met acupunctuur.

Acupunctuur kan ook het psychische deel aanpakken. Er zijn veel mensen die in moeilijke tijden meer gaan eten. De zogenaamde ‘emo eters‘. Ze verliezen zichzelf en vinden troost in eten. Vaak is dat veel en slecht eten waardoor je alleen maar meer en meer aankomt. Met behulp van acupunctuur wordt je emotioneel stabieler waardoor je minder snel naar de vette hap zal grijpen in momenten van (emotionele) nood. Daarnaast is het mogelijk om de eet behoefte terug te brengen naar een normale hoeveelheid.

Er worden punten gestimuleerd op de armen en benen. Deze naaldjes blijven zo’n 20 minuten zitten en worden er uiteraard weer uitgehaald. Ook is oor-acupunctuur mogelijk. Er worden hele kleine naaldjes met daaroverheen een klein pleistertje in beide oren geplakt. Deze blijven 1 of 2 weken zitten en zullen bij een volgend consult vervangen worden. Douchen is overigens gewoon mogelijk.

Acupunctuur alleen is niet voldoende. Zelf zul je ook zelf je best moeten doen om van de overtollige kilo’s af te komen. Heb je een dieet wat goed bij je past, dan is een afvaltraject samen met acupunctuur een zeer goede manier om van die kilo’s af te komen.acupunctuur2

Alle voordelen even op een rij:
– Gewicht verliezen
– Meer energie
– Minder lichamelijke klachten
– Gezond leven
– Betere gemoedstoestand
– Een pretigge manier van afvallen
– Minder kans op ziektes en betere weerstand

Je kunt natuurlijk ook altijd aan een dietiste of acupuncturist advies vragen hoe je het beste deze methode met een goed dieet kunt gaan combineren. Met de juiste begeleiding kom je een heel eind.

Wil jij op een verantwoorde manier afvallen en gezond leven, ga dan opzoek naar een goede acupuncturist of hij/zij kan je helpen. Afvallen met acupunctuur wordt steeds vaker toegepast met veel succes. Wacht niet langer en begin vandaag nog met een nieuw begin.

NB. Wil je meer weten over de achtergrond en toepassingen van acupunctuur, lees dan dit boek.

Plaats een reactie