website statistics

Afvallen door Gebruik van Visolie

Visolie zorg ervoor dat je kunt afvallen zonder dat je echt op dieet moet. Dit is geen fabel maar een feit. Wetenschappelijk onderzoek toont dit aan. Het enige dat van je gevraagd wordt is dat je wat moet bewegen om de visolie zijn werk te laten doen. Je raakt dan snel een paar kilo’s kwijt zonder dat je op dieet hoeft. Sporten is niet per se nodig. Dagelijks een stuk wandelen is voldoende.

Een bijkomend voordeel is dat vetverbranding in de heup -en buikgebied beter verloopt na de inname van visolie. Vetopslag in bepaalde lichaamsdelen, zoals buik en heupen, is namelijk deels het gevolg van de ontregeling van het hormoon insuline. Met de inname van visolie kan deze ontregeling hersteld worden.

Visolie de natuurlijke vetverbrander

Verscheidende onderzoeken wijzen uit dat de zogenaamde vetjes bij de buikrand het directe gevolg is van een overmaat aan insulineaanmaak in het lichaam. Insuline wordt gemaakt door de eilandjes van Langerhans die zich bevinden in de alvleesklier. Insuline zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel in ons bloed niet te veel stijgt. Op het moment dat je suiker eet, neemt het glucosegehalte in het bloed toe. Door je alvleesklier wordt dan hierna insuline aangemaakt om de glucose uit het bloed te halen en te vervoeren naar de spieren, alwaar het verbrand wordt.

Een andere mogelijkheid is dat glucose door insuline wordt opgeslagen in de vorm van vet. Dit is de reden dat insuline ook wel het vetopslaghormoon wordt genoemd. Het vetopslaghormoon kan ontregeld raken op het moment dat je veel voeding tot je neemt. Hoe vaker het lichaam insuline moet aanmaken om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden des te ongevoeliger het lichaam wordt voor dit hormoon. Het gevolg is dat het lichaam steeds meer insuline moet aanmaken om hetzelfde effect te bereiken namelijk, het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel. Meer insuline in het bloed leidt tot meer opslag van vet.

Visolie en afvallen

Visolie kan ervoor zorgen dat het lichaam niet ongevoelig wordt voor het hormoon insuline met als gevolg dat vetopslag in het lichaam verminderd. Bovendien heeft visolie de eigenschap om de vetverbranding in de spieren te bevorderen. Franse onderzoekers bevestigden deze gunstige invloed van visolie op de insulinestofwisseling. In een proef kregen gezonde mannen drie weken lang elke dag 6 gram visolie. De insulinespiegel van deze mannen daalde met 40 procent, ondanks de flinke hoeveelheid aan suikers die zij toegediend kregen. De vetverbranding nam met 35 procent toe en de verbranding van glucose verminderde. Dit in vergelijking tot de mannen die geen visolie kregen, maar alleen suikers toegediend kregen.

visolieEen Frans onderzoek onder vrouwen bevestigt eveneens de gunstige relatie tussen visolie en afvallen. De ene helft van de vrouwen kreeg iedere dag een visoliecapsule, de andere helft niet. De gebruikers van visoliecapsules werden gemiddeld een kilo lichter, terwijl de andere vrouwen op gewicht bleven. Het vet verdween vooral op de romp van deze vrouwen. Het gebruik van visolie in combinatie met bewegen verbetert de vetverbranding.

In een studie aan de universiteit van Zuid-Australië bleek dat mannen die visolie inname in combinatie met een matige lichamelijke training een gewichtsafname lieten zien, in het bijzonder vanuit de buikstreek, ten opzichte van de mannen die wel deelname aan een lichaamstraining maar geen visolie gebruikten. Een bijkomend effect van dit onderzoek was de positieve invloed van visolie op de elasticiteit van de vaatwanden. Tenslotte lieten onderzoekers van de University of Georgia in een reageerbuisstudie zien dat visolie een positief effect heeft op de afname van vetcellen. Deze studie toonde aan dat het vetzuur DHA, het meest actieve bestanddeel visvetzuur, jonge vetcellen laat afsterven. Hoe hoger de concentratie, en hoe langer de blootstelling van vetcellen aan het vetzuur, hoe groter het effect.

Conclusie

Visolie is goed voor de vetverbranding. Het normaliseert het insulinepeil in het bloed. Een goede insulinebalans heeft een positief effect op de vetstofwisseling en het vermindert de opslag van vetten in het lichaam. Bovendien verbetert visolie de doorbloeding van de spieren tijdens het bewegen. De verbeterde bloedtoevoer naar de spieren helpt het lichaam bij het afvallen.

NB. Je kunt visolie normaliter gewoon bij de drogist of apotheek in je buurt kopen. Tevens kunnen wij je aanraden om visolie bestellen via een online webwinkel als Vitaminstore of Flinndal, die een groot assortiment hebben en over het algemeen goedkoper zijn.

Plaats een reactie