website statistics

De Waarheid over Vermageringspillen

Iedereen is bekend met de term vermageringspillen, maar weet je ook wat deze pillen met je lichaam doen? Deze pillen worden aangeprezen als een slimme, handige oplossing indien je graag wat kilo’s kwijt wil raken. Wat veel mensen echter niet weten is dat deze pillen, net zoals laxeermiddelen, vaak meer kwaad dan goed doen.

Hoe werken vermageringspillen?

Vermageringspillen hebben over het algemeen twee taken: de honger onderdrukken en je helpen met afvallen. De pillen zorgen er voor dat je lichaam sneller gaat werken waardoor je meer energie verbruikt. Hierdoor zal je snel afvallen. De pillen onderdrukken ook de honger, wat voorkomt dat je gaat snoepen.

Deze pillen zijn populair omdat het een makkelijke oplossing is. Een vast aantal keren per dag neem je een pil in, verder hoef je zelf niks te doen. Hierin schuilt echter ook het gevaar: deze makkelijke oplossing is niet gezond voor het lichaam.

Hoe goed zijn deze pillen nou werkelijk?

Om het kort te zeggen: niet goed. Dit geldt niet voor alle pillen, maar wel voor de meerderheid. Het is onverstandig om pillen te gaan slikken zonder enige research te doen naar het product. Lees ook altijd goed de bijsluiter. Zeker bij mensen die medische klachten hebben is een afslankpil gebruiken geen goede oplossing.

Veel pillen werken laxerend, voorkom dit! Deze pillen zijn niet goed voor je darmen. Tevens val je niet ‘echt’ af door deze pillen. Je verliest door deze laxeerpillen alleen water, geen vet. Afslankpillen zijn absoluut geen wondermiddel. Het is aan te raden om een huisarts raad te plegen als je gebruik wilt maken van deze pillen.

De voordelen van afslankpillen

Afslankpillen moeten, zoals hierboven vermeld, niet gezien worden als wondermiddelen. Toch hebben deze pillen soms wel een aantal voordelen te bieden. Als je druk bezig bent met afvallen, dan kunnen deze pillen je helpen bij het sneller kwijtraken van kilo’s. De pillen onderdrukken ook je hongergevoel, waardoor het makkelijker wordt om lekkere dingen links te laten liggen.

Er zijn afslankpillen die je extra energie geven. Deze pillen kunnen je net een extra zetje in de rug geven, zodat het makkelijker wordt om naar de sportschool te gaan of een andere sport uit te oefenen.

Hoe moet het dan?

Je wilt graag afvallen en je overweegt het gebruik van afslankpillen, wat moet je doen? We blijven het herhalen: deze pillen zijn geen wondermiddel. Als je ze gaat gebruiken, zorg er dan voor dat je tevens genoeg beweegt en gezond eet. Beweeg minstens een half uur per dag. Zoek een sport die je leuk vindt om te beoefenen, zodat u deze goed vol kan houden.

Een crashdieet werkt bijna nooit, de kilo’s komen vaak net zo snel weer terug als ze zijn verdwenen. Begin rustig met afvallen en verwacht niet 1-2-3 al een indrukwekkend resultaat. Blijf gezond (en genoeg!) eten, hier bereik je het meeste mee. Om blijvend af te vallen moet je je levensstijl veranderen, anders zitten de kilo’s er zo weer aan. Als je afslankpillen gaat gebruiken, combineer dat dan met een goede levensstijl waarin je genoeg beweegt en tevens gezond eet.

Tips

vermageringspillenHieronder een aantal tips voor het gebruik van afslankpillen:

  • Bestel je afslankpillen altijd bij een betrouwbare partij;
  • Slik niet meer afslankpillen dan aangeraden om sneller meer kilo’s kwijt te raken;
  • Raadpleeg je huisarts voor informatie als je gebruik wilt maken van afslankpillen;
  • Het beste en gezondste voor je lichaam is om af te vallen zonder gebruik te maken van afslankpillen;
  • Ben je zwanger of ziek? Lees altijd de bijsluiter voordat je de afslankpil gaat gebruiken;
  • Afslankpillen kopen? Doe onderzoek naar het product en de veiligheid hiervan.

Het gebruiken van afslankpillen wordt vaak gezien als het ideale middel om snel veel kilo’s kwijt te raken. Deze middelen zijn echter, over het algemeen, slecht voor de gezondheid en daarom niet aan te raden. Als je dan toch een supplement wilt gebruiken, kijk dan naar de mogelijkheid van natuurlijke producten, zoals visolie. En de beste en gezondste manier om af te vallen is nog altijd om genoeg te bewegen en gezond te eten. Als je wel gebruik wilt maken van afslankpillen, dan is het belangrijk om altijd de bijsluiter te lezen en de pil naar behoren te slikken. Doe altijd, voor je afslankpillen koopt, goed research naar het product.

NB. Wil je desondanks toch vermageringspillen gebruiken, bestel ze dan bij een goede, betrouwbare winkel als DokterOnline. Daar vind je een groot aanbod en kun je ook ander advies ontvangen.

Plaats een reactie