website statistics

Het Weight Watchers Dieet

Het Weight Watchers dieet onderscheidt zich van andere diëten door haar intense begeleiding en groepsbenadering. Dat is direct ook de succesformule van het dieet. Je valt af onder begeleiding van een coach. Dit is een ervaren Weight Watcher die het hele traject zelf al eerder heeft gevolgd en weet wat je doormaakt. Daarnaast woon je wekelijks bijeenkomsten bij waarbij je verantwoording aflegt over je behaalde successen (of juist niet) van de afgelopen week. Er wordt soms een beetje lacherig gedaan over het puntensysteem en de bijeenkomsten. Het Weight Watchers dieet is echter sinds 1963 het succesvolste dieet ter wereld en beginnen zelfs steeds meer ziekenhuizen hun patiënten door te verwijzen naar het Weight Watchers programma in plaats van een traditionele diëtist.Afvallen6

Hoe werkt het dieet

Omdat het Weight Watchers dieet al zo’n 50 jaar met succes wordt toegepast heeft iedereen er wel eens van gehoord of ken je misschien iemand die de bijeenkomsten heeft bijgewoond. Het Weight Watchersysteem is van origine gebaseerd op het tellen van calorieën. In 2010 is men overgegaan op zogenaamde ProPoints. Bij deze nieuwe telmethode wordt meer nog als bij de caloriemethode rekening gehouden met de benodigde combinatie van koolhydraten, eiwitten, vezels en vetten.

Op het moment dat je begint met het dieet krijg je een Propoint-budget. Dit budget is gebaseerd op je leeftijd, gewicht, lengte en geslacht. Je krijgt ook extra points voor een avondje uit of een uitgebreide maaltijd. Wordt de druk van het tellen je te veel, dan heb je ook zogenoemde snipperdagen. Je hoeft op deze dagen niet te tellen maar moet wel eiwitrijk voedsel eten, deze zijn aangegeven met een ‘groen logo’.

Wat doet je coach voor je

Afvallen valt niet mee en kan vaak een traject van maanden – zo niet jaren – zijn waarbij je het geestelijk heel zwaar kan krijgen. De Weight Watchers coaches begeleiden je met het omgaan met het puntensysteem en geven je advies over hoe je verstandig kunt eten zonder aan te komen. Ze prijzen je als je succes hebt en staan je bij als je een minder succesvolle periode doormaakt of het niet meer ziet zitten.
afvallen7

Nadelen van het dieet

Gelukkig zijn wij mensen allemaal verschillend, dat is wat ons zo uniek maakt. Het Weight Watchers dieet is daarom ook niet voor iedereen geschikt. Het puntentelsysteem kan stressverhogend werken en niet iedereen voelt zich prettig bij de groepsgesprekken. De bemoeienis van de coach of groep kan als betuttelend worden ervaren. Je betaald een inschrijfgeld en een wekelijkse bijdrage om aan de sessie’s mee te mogen doen.

Voordelen Weight Watchers dieet

Je werkt continu aan een curve van je vooruitgang, je ziet dus hoeveel je afvalt in hoeveel tijd. Je eet veelzijdig en gezond daarom mag je het dieet langere tijd volhouden. Doordat je tevens je porties onder controle leert houden heb je grote kans op een blijvend streefgewicht. Wat voor de een als nadeel werkt kan voor de ander juist als een stimulans ervaren worden: de groepsgesprekken en de begeleiding van de coach.

Zo werkt de nieuwe Weight Watchers

Zoals al genoemd werkt Weight Watchers sinds 2010 met Propoints, een veelzijderige versie van het eerdere puntensysteem. Op de website van de Weight Watchers community vind je meer informatie aangaande het Weight Watchers dieet en kun je je aanmelden. Check ook onze Weight Watchers review met ervaringen.

Plaats een reactie