website statistics

Afvallen door Gezond te Eten

Volgens Amerikaanse statistieken is het risico op vroegtijdig overlijden bij zo’n 15 – 20 kilo overgewicht 40% hoger dan bij mensen met een normaal gewicht. Dit cijfer stijgt naar zo’n 60 procent indien je nog meer overgewicht hebt. In onderstaand artikel ontdek je hoe je gewicht kan verliezen met een gezond dieet.

Afvallen door gezond te eten

Men kan op vele manieren gewicht te verliezen. Er zijn talrijke diëten; natuurlijk en onnatuurlijk, permanent en tijdelijk. Methodes die gebruikt worden zijn het gebruik van eetlustremmers, sapkuren, fruit- en melkdagen enzovoorts, maar waar het eigenlijk om draait zijn is het slim gebruik van voedingsmiddelen. Dat laatste is van belang, vooral omdat dit de meest aangename manier is om af te vallen. Je kunt zo op de lange termijn zonder honger afvallen en uiteindelijk, met durend succes, op gewicht blijven.

Gezond afvallen ongeacht recepten!

Wat is slim eten? Het is gezonde voeding, waarin alle belangrijke bouwstoffen zitten die belangrijk zijn voor ons lichaam. Vet, koolhydraten, eiwitten, vitaminen en mineralen, dit alles gecombineerd in een smaakvol product. Je zult geen honger hebben en langzaam maar zeker gewicht verliezen.

Waarom is dat?

Bij de opname van voedsel wordt 1 gram eiwit omgezet in 4,1 calorieën, 1 gram koolhydraten in 4,1 calorieën, 1 gram vet in wel 9,3 calorieën. Het lichaam maakt van te veel vetten en te veel koolhydraten vetophopingen. De inname van eiwitten hebben een ander effect, het brengt geen gewichtstoename met zich mee. Ons lichaam is in staat overtollige koolhydraten om te zetten in vet. Het is dus belangrijk om de inname van vet- en koolhydraatrijk voedsel te verminderen.

Kies voedingsmiddelen uit die weinig vet en koolhydraten bevatten. Je lichaam is dan gedwongen om bouwstoffen uit zijn eigen reserves halen om het tekort te compenseren. Check hiervoor ook de verschillende diëten.

Recepten om gezond af te vallen

Begin de lunch of het diner met een grote salade. Natuurlijk zonder olie, maar maak deze met citroen, veel kruiden, zure melk of yoghurt aan. Zorg dat je goed kauwt en niet te snel eet. Daarna begin je met het belangrijkste deel van de maaltijd.
Omdat er nu al voedsel in je maag zit, namelijk een caloriearme, vitaminerijke, rauwe salade kun je gemakkelijk de grootte van de hoofdportie verminderen. Met gemak, zonder te verhongeren.

Een bijzonder voordeel ligt daarbij in het feit dat er voor de vertering van een rauw voorgerecht vaak meer calorieën worden verbruikt. Zorg er ook voor dat je tijdens de maaltijd voldoende koud water drinkt.

Het vult niet alleen de maag en vermindert het hongergevoel, maar je zult hierdoor ook calorieën gaan verbranden. Het koude water wordt in de spijsverteringsorganen tot lichaamstemperatuur opgewarmd en dit proces kost opnieuw calorieën. Water is gezond. In water zitten geen calorieën en het helpt het lichaam om schadelijke stoffen af te voeren.

weegschaalGezonde voedingsmiddelen

– Magere kwark, Hüttenkäse, yoghurt, kwark, boter & volle melk;
– Mager gehakt, rosbief, magere ham, gerookt vlees, gestoofde vis, eieren, wild & gevogelte;
– Bruine rijst, aardappelen (met mate), volkoren brood, knäckebröd en gestoomde groenten;
– Fruit, in beperkte mate, want fruit kan veel koolhydraten bevatten.

Gezonde drankjes

– Kruidenthee, zwarte thee, koffie, alles zonder suiker, kraanwater & mineraalwater.

Nu kun je met een goed geweten op de weegschaal gaan staan en je zult merken: Het lichaamsgewicht daalt, maar het welbevinden stijgt.

NB. Zoek je goede recepten om af te vallen, check dan ook ons eigen kookboek. Vol trots kunnen wij stellen dat dit boek uitermate geschikt is om gezond af te slanken op een leuke manier. De recepten zijn in ieder geval speciaal samengesteld zodat ze naadloos in je dag passen.

Plaats een reactie