website statistics

Afvallen met Dieet Software

Wanneer je gewicht wilt verliezen, kan je diverse manieren gebruiken om tot een goed resultaat te komen. De één stopt met snoepen en snaaien, de ander gaat afvallen met maaltijdvervangers, weer een ander kiest voor een effectief dieet. Wat een goede steun kan zijn bij het afvallen is de juiste dieet software. Met deze software kan je inzicht krijgen in je dagelijkse patronen en je gewichtsverlies bijhouden.

Wat is dieet software?dieetsoftware2

Dieet software kun je gebruiken om bij te houden wat je op een dag eet. Het programma rekent daarbij uit, aan de hand van de opgegeven aantallen en gewichten, hoeveel calorieën, eiwitten, vetten of eiwitten er in het voedsel zitten. Aan de hand van grafieken en rapportages kan men dan een beeld van het eetpatroon krijgen. Op deze manier kan je ook zienof je je wel goed houdt aan de aanbevolen dagelijkse voedingswaarden.

Hoe gebruik ik dieet software?

Allereerst moet er een persoonlijk profiel aangemaakt worden. Hierbij moet een startgewicht en een lengte ingevoerd worden. Aan de hand daarvan wordt er een BMI (Body Mass Index) vastgesteld, met daarbij ook het vetpercentage, bloeddruk en energiebehoeften.

Vervolgens moet er in het programma ingevuld worden wat er gegeten is op een bepaald dagdeel. De dieet software beschikt over een groot aantal voorgeprogrammeerde voedingswaarden. Door de juiste aantallen en gewichten in te voeren, kan men het programma automatisch een aantal statistieken laten berekenen. Zo kan je zien, als het een aantal dagen achter elkaar is ingevuld, hoe het voedingspatroon in die dagen verloopt en hoe het gewicht verloopt.

Voordelen

Er zijn een aantal voordelen bij het gebruik van dieetsoftware, zoals:

  • Men kan op een eenvoudige manier zien wat men op een dag gebruikt.
  • Het is eenvoudig bij te houden wat men binnen krijgt.
  • Snel signaleren wanneer iets fout gaat, en dus snel ingrijpen.

dieetsoftware

Nadelen

De belangrijkste nadelen van dieetsoftware zijn:

  • Lagere aantallen of gewichten invoeren om het beeld iets positiever te doen lijken, al bereikt men daar uiteraard voor zichzelf niks mee;
  • Als men alleen de software gebruikt om af te vallen, maar daarnaast niet gecoacht wordt, moet men veel doorzettingsvermogen hebben om op eigen kracht het doel te behalen wat men voor eigen houdt, dit geldt overigens voor alle diëten.

Er zijn ook programma’s op de markt, die naast het registeren van voeding, ook de mogelijkheid hebben om in te voeren hoeveel en wat voor beweging men gehad heeft. Op deze manier kan het energieverbruik nog nauwkeuriger berekend worden en kan er een nog persoonlijker verslag gemaakt worden. Aan de hand van deze verslagen kan er een ook een trainingsschema gemaakt worden, wat precies inspeelt op de persoonlijke behoeften.

Verschillende bekende afslankprogramma’s maken gebruik van of zijn gebaseerd op dieetsoftware, zoals bijvoorbeeld de 7×7 Afslank Methode.

Plaats een reactie