website statistics

Afvallen met Citroensap

Het is lastig om een gezonde en verantwoorde manier te vinden om overtollige kilo’s kwijt te raken. Zo zijn er genoeg middeltjes die je hierbij helpen, maar eentje vinden die voor jouw werkt kan lastig zijn en bij sommige is het is nog maar de vraag of dit goed is voor je lichaam. Er is echter een verantwoorde en snelle manier om verlost te worden van die paar overtollige kilo’s. Zo kun je afvallen met behulp van citroensap.

citroensap

Wat doet citroensap?

Omdat citroensap zuur is, helpt dit het maagzuur met het verteren van het voedsel dat binnenkomt. Drink dus voor en na elke maaltijd een glas citroensap en je spijsvertering zal worden gestimuleerd. Als je per dag je calorie-inname beperkt, kunnen op deze manier ook de vetreserves worden aangesproken, wat resulteert in gewichtsverlies.

Je gaat daarbij afvallen door de inname van citroensap omdat je hierdoor minder snel honger krijgt. Je maag door de aanwezige zuren in citroensap wat krimpen. Dit zorgt er ook voor dat je sneller verzadigd bent na voedselinname. Je krijgt immers sneller het gevoel dat je vol zit, waardoor je minder gaat eten. En hierdoor wordt er minder snel vet opgeslagen.

Citroensap is gezond

In citroensap zitten veel vitamines, wat ontzettend gezond is voor je lichaam. Daarnaast krijg je door de inname van deze vitamines meer energie. Hierdoor ga je meer doen en ben je actiever, wat ook weer resulteert in het verbranden van calorieën. Deze extra vitamines zijn daarnaast ook weer goed voor je weerstand, waardoor je minder snel ziek bent.

Zo is citroensap erg rijk aan de welbekende vitamine C, wat je meer levenslustig maakt en je actiever laat zijn. Vitamine C staat verder bekend om haar ziekte afwerende eigenschappen.

Hoe kun je het beste afvallen met citroensap?citroenen

Een citroen is ontzettend zuur. Het is dan ook niet lekker om een aantal citroenen te eten. Daarnaast is citroen niet goed voor je tanden. Pers dus de citroen uit in een glas water en drink dit met een rietje. Zo houd je je tanden goed en is het sap ook goed te drinken. Ook kun je ervoor kiezen om een citroen in de thee uit te persen. Zo krijg je je eigen variant op citroen thee. Vooral in de winter zullen meer mensen voor deze variant kiezen.

Leef bewust

Afvallen met citroensap helpt natuurlijk niet als je je leef- en eetpatroon niet aanpast. Het is een middel dat je lichaam stimuleert om meer vet te verbranden. Blijf je hiernaast heel erg ongezond eten en eet je meer dan je verbrand, dan zul je toch aankomen. Zorg er daarom altijd voor dat je gezond eet en voldoende beweegt.

NB. Alleen citroensap niet genoeg? Op basis van de beste theorieën over voeding en gewichtsverlies hebben we dit kookboek geschreven. Wij staan ervoor in dat je met de gerechten snel, leuk en effectief zult afslanken. Probeer het nu!

Plaats een reactie