website statistics

Afvallen met Behulp van een Diëtist

Voor veel mensen is gewicht verliezen erg moeilijk. Afslanken vergt namelijk niet alleen discipline maar ook kennis van voeding en een goede planning. Het is daarom niet vreemd dat veel mensen hulp zoeken van een diëtist.

Wat doet een diëtist?

Een diëtist geeft voedingsadvies en maakt speciaal voor jou een voedingsschema. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het aantal kilo’s dat je wilt verliezen maar ook naar wat jouw lichaam nodig heeft. Wanneer je veel sport of een actieve baan hebt waarbij je veel beweegt heb je natuurlijk meer energie nodig. Een diëtist stelt aan de hand hier van een persoonlijk voedingsschema op. Ook wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën.

Waarom kiezen mensen voor een diëtist?

Wanneer je gewicht wilt verliezen is naast meer bewegen een gezond eetpatroon ontzettend belangrijk. Veel mensen lopen hier op vast en weten eigenlijk niet hoeveel of wat ze moeten eten om af te vallen. Een vaak voorkomende fout is dat mensen te weinig eten of juist teveel van de juiste voeding. Een diëtist helpt je hierbij.

Voordelen van het afvallen met diëtist
– Op maat gemaakt voedingspatroon wat bij jouw lichaam en doel past
– Geeft informatie over voeding
– Veel minder kans op een jojo effect
– Geen zorgen maken of je te veel of te weinig of verkeerde dingen eet
– Regelmatige controles die je motiveren om je echt aan het dieet te houden.

Nadelen van het afvallen met diëtist
– De kosten liggen hoger dan bij de aanschaf van een dieetboek

Afvallen met diëtist geeft je een extra stok achter de deur

Door de regelmatige controles moedigt het je aan om het dieet ook echt te volgen en zondigen te beperken. Het werkt enorm motiverend om bij elke controle het gewicht op de weegschaal omlaag te zien gaan en een luisterend oor te hebben met wie je jouw struikelblokken kunt bespreken en oplossen. En motivatie is een van de belangrijkste factoren om succesvol te kunnen afvallen.

Plaats een reactie