website statistics

Afvallen met Wii Fit

Met je Nintendo Wii afvallen…. Hmm is dat realistisch?? Wel met spel Wii Fit!

Wii Fit is een makkelijke en speelse manier om aan een goede dagelijkse lichaamsbeweging te komen. Er zitten meerdere niveaus in het spel waardoor het voor iedereen leuk is om te doen. Daarbij is het zeer geschikt voor jong en oud.

wiitfit2Wanneer je het spel voor het eerst gaat gebruiken maak je een je eerst profiel aan. Hierdoor is het mogelijk om met meerdere mensen afzonderlijk van elkaar Wii fit te spelen. Ook kun je zo je eigen gewichtsgegevens en proces van gewichtsverlies opslaan. In je profiel staat bijvoorbeeld je gewicht, lengte, leeftijd, gewenste doel, en je Wii Fit “leeftijd”. Je Wii Fit leeftijd wordt bepaald door de combinatie van je conditie, vaardigheden in het spel en je gewicht en lengte. Het spel werkt samen met het zogenaamde Wii “balance board”. Dit is een soort step plankje wat naast het wegen van je gewicht ook precies afmeet of je in balans staat.

Je maakt je eigen profiel aan door middel van een “Mii karakter”, hierdoor kun je met meerdere mensen het spel spelen en tegelijkertijd van iedere persoon afzonderlijk de weeg gegevens en behaalde scores opslaan. Mocht je dat leuk vinden dan kun je jezelf ook een doel stellen… hoeveel kilo wil jij afvallen? Je kunt alleen een haalbaar doel instellen, dit bepaal je samen met de Wii Fit coach die in het spel zit. Je kunt in een menu een overzichtelijke grafiek bekijken van je behaalde resultaten, dat is erg motiverend.

Het spel heeft diverse soorten sporten, onderverdeeld in 4 verschillende categorieën:

– Balansspellen
– Yoga oefeningen
– Aerobics work out
– Spier training

In iedere categorie zijn er weer veel verschillende spellen en oefeningen te doen zodat je telkens een andere oefening kunt uitproberen. Wanneer je met Wii Fit begint zijn sommige spellen en oefeningen zijn nog geblokkeerd. Deze komen vrij om te spelen naargelang je meer spellen en oefeningen je doet.

De balansspellen zijn naast een erg goede oefening voor je houding ook heel erg leuk en grappig om te doen. Je gebruikt bij deze oefeningen het genoemde balance board. Hiermee meet de Wii exact of je in balans het spel speelt; denk aan oefeningen als koorddansen en ski slalom. Niet alleen leuk om te doen maar ook nog eens best inspannend en uitdagend.

Yoga oefeningen zijn een perfecte mix van ontspanning en inspannende oefeningen. Je kijkt naar een trainster of trainer die je gespiegeld kan weergeven zodat je precies zijn of haar bewegingen kunt volgen.

wiifit3Bij de Aerobics en Spier trainingen ga je ook weer aan de gang met je persoonlijke trainer. Bij de spieroefeningen ga je gericht te werk met de diverse spiergroepen met behulp van de daarvoor speciaal aangepaste oefeningen.

De aerobics oefeningen zijn echt bedoeld voor je conditie, zoals bijvoorbeeld het joggen, hierbij gebruik je niet het balance board maar houd je de wii ccontroller vast of klip je hem aan je broek. De controller registreert je bewegingen en je tempo en op je beeldscherm kun je je route volgen die je aan het joggen bent. Ook in de aerobics en spier oefeningen zijn weer diverse trainingen en spellen te spelen zodat je eigenlijk altijd lekker bezig kunt zijn met Wii Fit.

In het menu van het spel kun je je eigen sportschema in stellen. Bijvoorbeeld beginnen met 5 verschillende yoga oefeningen om lekker los te worden en dan verder met aerobics door fanatiek te gaan steppen en hoola hoopen en wat balansspellen ter afwisseling. Er is echt voor ieder wat wils te spelen.

Er zijn dus opties genoeg om te sporten met de Nintendo Wii en het spel Wii Fit. Wat je zelf moet doen is regelmatig je balance board tevoorschijn halen en lekker aan de gang te gaan. Het spel is absoluut motiverend, maar het is iets wat je thuis doet dus is enige discipline in het regelmatig gebruiken ervan wel een vereiste.

Plaats een reactie