website statistics

Afvallen zonder Honger – Is het Mogelijk?

Wij horen van veel mensen die graag wat willen afvallen, maar niet de hele dag met een hongergevoel willen rondlopen. Bij veel van de minder goede diëten heb je inderdaad een groot deel van de dag honger, wat het moeilijk maakt om het dieet vol te houden. Gelukkig is zo’n hongergevoel helemaal niet nodig! Je kan namelijk ook prima afvallen zonder honger met onderstaand advies.

Eerst: Vermijd crashdiëten!

In korte tijd veel kilo’s kwijtraken klinkt misschien aantrekkelijk, maar het is niet verstandig. Als je een crashdieet volgt val je snel af, maar het is niet gezond omdat je lichaam hierbij te weinig calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgt. Naast het feit dat dit slecht is voor je lichaam, krijg je hierdoor ook veel honger wat ervoor zorgt dat het dieet moeilijk vol te houden is. En zodra je stopt, vliegen de kilo’s er vaak al snel weer terug aan. Het is verstandiger te kiezen voor een gezond dieet waarbij je geen honger hebt en alles binnen krijgt wat je nodig hebt. En zo is het afslanken naast effectiever ook nog eens leuker.

6 Praktische tips om te diëten zonder honger

Afvallen zonder honger is helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is dat je niet gewoon veel minder gaat eten om af te vallen, maar dat je bewustere en gezondere keuzes maakt. Hieronder lees je 6 tips die je helpen om te diëten zonder honger!

Tip 1: Eet veel fruit en groente
Sommige mensen raden het eten van fruit af in verband met de fruitsuikers die erin zitten. Dit is zeker niet nodig want fruitsuikers zijn tot bepaalde hoogte juist prima koolhydraten en zorgen ervoor dat je minder trek krijgt in ongezonde suikers. Daarnaast bevat fruit veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en vezels. Ook groentes zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon, dus eet daar dus lekker veel van.

Tip 2: Eet veel eiwitten
Eiwitten zorgen voor een vol gevoel, waardoor je niet veel hoeft te eten om een verzadigd gevoel te krijgen. Goede bronnen van eiwitten zijn bijvoorbeeld eieren, vis en kip. Daarbij zorgen ze voor een hogere vetverbranding.

Tip 3: Drink veel water
Water bevat geen calorieën, maar zorgt wel voor een vol gevoel. Veel water drinken is dus ideaal als je wilt afvallen zonder honger.

Tip 4: Eet een voorgerecht
Door voor de warme maaltijd, die vaak veel calorieën bevat, een klein gezond gerechtje te eten help je jouw spijsvertering op gang en zorg je ervoor dat je minder van de hoofdmaaltijd eet. Zo eet je in totaal minder calorieën!

Tip 5: Laat ongezonde tussendoortjes staan
Tussendoortjes zoals chips en koekjes bevatten veel calorieën, terwijl ze juist niet snel voor een vol gevoel zorgen. Hierdoor blijf je er makkelijk van eten. Laat ze daarom liever staan, of kies in ieder geval voor een kleine portie. Bekijk bijvoorbeeld dit overzicht van 10 gezonde snacks.

Tip 6: Eet vaker
Een fout die veel mensen maken als ze diëten, is dat ze zo min mogelijk gaan eten. Hierdoor vertraagt je stofwisseling waardoor je juist moeilijker afvalt. Door verdeeld over de dag kleine hoeveelheden te eten, krijg je een actievere stofwisseling en een stabielere bloedsuikerspiegel. Ook voorkom je hiermee een hongergevoel en eetbuien.

Toch nog honger?

Heb je ondanks de bovenstaande tips om te diëten zonder honger toch nog trek? Neem dan een gezond hapje. Goede voorbeelden hiervan zijn:

Shakesmoothies3– Tomaat of cherrytomaatjes
– Een paar worteltjes
– Een stukje komkommer
– Magere yoghurt of kwark
– Nootjes
– Een gekookt eitje
– Een smoothies
– Een rijstwafel

Voordelen afvallen zonder honger

Een aantal voordelen van afslanken zonder een hongergevoel zijn:

– Het is gezonder voor je lichaam
– Het is makkelijker vol te houden
– Het voorkomt eetbuien
– Geen jojo effect: de kilo’s vliegen er niet zomaar terug aan
– En natuurlijk… geen honger!

Het enige nadeel is eigenlijk dat het afvallen wat langzamer gaat dan met een crashdieet. Maar daar staat tegenover dat het makkelijker vol te houden is en dat de kilo’s weg blijven.

Kort Samengevat

Uiteraard is het ook zo dat afslanken moeite kost. Je moet tenslotte iets veranderen aan je huidige leefsysteem en voeding. Maar je kunt er met deze tips voor zorgen dat je in ieder geval al op de juiste weg bent. Probeer voor het afslanken zonder honger ook ons praktische Receptenboek, of handige afslankprogramma’s zoals het 7×7 Afslank Pakket.

1 gedachte over “Afvallen zonder Honger – Is het Mogelijk?”

Plaats een reactie