website statistics

Begeleiding voor Gewichtsverlies

Veel mensen in Nederland zijn te zwaar en een aantal van hen wil hier graag iets aan doen. Zelf je inlezen en beginnen met het veranderen van je voedingspatroon is het goede begin. Net zoals meer beweging en sport. Maar vaak is overgewicht bij probleemzones als buik en benen lastig kwijt te raken of stagneert je afvalproces. In dergelijke gevallen kan de juiste begeleiding enorm goed helpen.

nutritionistAfvallen alleen is lastig

In je eentje afvallen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Je loopt tegen veel verleidingen aan en als je dan bent afgevallen, is het moeilijk om dit gewicht vast weer te houden. Daarom is een goede begeleiding bij het afvallen aan te raden. Dit kan op verschillende manieren:

Gewichtsconsulent

Je kunt gebruik maken van de diensten van een gewichtsconsulent. Dit is iemand die het hele proces van het afvallen met je doormaakt. Je krijgt steun waar nodig. Het gaat hierbij niet alleen om goede voeding en genoeg beweging, maar deze consulent helpt je ook als je het even niet meer ziet zitten of als de verleiding van het eten te groot wordt.

Diverse sites

Je kunt gebruik maken van diverse websites en fora. Zo is WeightWatchers een groep die al lang meeloopt. Er zijn meerdere mensen die deze sites bezoeken en door ervaringen te delen en door over je problemen met het eten te praten kun je elkaar ook helpen. Ook kun je echte bijeenkomsten bijwonen waar je steun krijgt van anderen.

Ga naar de dokter

Je kunt naar de dokter gaan en vragen om hulp. Vaak zal de dokter je doorverwijzen naar een plaatselijke diëtist die je dan verdere begeleiding tijdens het afvallen zal geven. Je dokter kan wel goede hulp geven bij het verhelpen van specifieke gezondheidsklachten door overgewicht.

Vergeet je eigen omgeving niet

Er zijn natuurlijk ook mensen in je eigen omgeving die je een positieve begeleiding tijdens het afvallen kunnen geven. Denk hierbij aan goede vrienden, je partner of je ouders. Afvallen in je eentje valt immers niet mee. Deel dit daarom met de mensen die het dichtste bij je staan. Zo kun je eventuele moeilijkheden meteen met hen bespreken en zij kunnen je soms alleen al helpen door het bieden van een luisterend oor.

nutritionist2Professionele begeleiding bij het afvallen

Als je echt korte metten wilt maken met je overgewicht dan is het aan te raden om een diëtist in te schakelen. Deze professionals weten precies tegen welke struikelblokken je aan kunt lopen. Ze hebben waarschijnlijk al tientallen personen zoals jij geholpen en ze weten precies waar ze rekening mee moeten houden. Afvallen moet op een gezonde manier gebeuren. Met gezond bedoelen we niet alleen maar gezond voor je lichaam, maar ook voor je geest.

Zie hulp als iets positiefs

Het vragen om hulp tijdens het afvallen is ontzettend dapper. Je geeft toe dat je het niet alleen kunt en je schakelt hulp in. Met meerdere mensen om je heen zul je het sneller redden. Zo heb je altijd mensen waarop je kunt terugvallen als dat nodig is. Zie dit niet als een zwakte, maar maak hier iets positiefs van.

Afvallen is moeilijk, maar er zijn genoeg mogelijkheden voor je om je doel te bereiken. Kijk alleen al naar al die mensen die je kunnen helpen. Samen sta je sterker en zo zal je het zeker kunnen redden.

Plaats een reactie