website statistics

Bodieboost

Afgelopen jaren was het boek Bodieboost een behoorlijke bestseller in Nederland. Het boek belooft je op een praktische en haalbare manier te laten afvallen. Dit is uiteraard een mooi streven. Maar is de Bodieboost methode ook echt effectief?

Over de Bodieboost methode

Bodieboost MethodeDe basis van Bodieboost is om je gewoontes aan te leren die van nature gezond zijn. Het wil af van het eeuwige calorieën tellen en de stringente dieetvoorwaarden. In plaats daarvan leer je gezond eten waarbij vooral de focus ligt op wat wél mag. Hierbij maakt de methode gebruik van vijf specifieke voedingsgroepen. Hierbinnen heb je dan zelf de keuze wat je eet, zolang je maar iets kiest van de groepen.

Verder verstrekt Bodieboost ook eetschema’s voor de week, zodat je ook gewoon dit kunt volgen. Hierbij staan eetmomenten als ontbijt en lunch vast, maar kun je voor diner meer zelf kiezen wat je wilt eten, zolang deze maaltijd wel binnen de voedingsgroepen valt. Bij de genoemde gerechten worden ook de bijbehorende recepten verstrekt.

Wat opvalt aan de methode van Bodieboost is dat zaken als alcohol, snacks of snoep niet meteen geheel worden afgewezen. Zo nu en dan zijn deze “uitstapjes” toegestaan, zolang je daarnaast een gezond voedingspatroon blijft volgen.

Wat krijg je bij bestelling?

Een interessant aspect van de Bodieboost methode is verder dat het een grote online community heeft. Op Facebook kun je bijvoorbeeld met veel andere personen kennismaken die Bodieboost volgen. Op een natuurlijke wijze wisselt men ervaringen en recepten uit.

Verder is aan te raden om ook de andere boeken van de Bodieboost methode te lezen. Denk hierbij aan het dagboek, waar je je voortgang in kunt bijhouden, en uiteraard het Bodieboost kookboek, met vele extra recepten en dagmenu’s.

Bodieboost review & ervaringen

Het boek en de methode van Bodieboost heeft een grote populariteit verworven. Dit is enerzijds ook logisch. Het is een simpele methode en je kunt het goed volhouden. Veel mensen hebben aangegeven dat ze kilo’s met het Bodieboost boek zijn kwijtgeraakt. Het is inmiddels een hele reeks boeken verworven met verschillende extenties.

Met de Bodieboost methode zelf is niet zoveel mis. Maar dat is meteen ook een beetje haar zwakte. Door de gemakkelijke middenweg te kiezen en open deuren te nemen is het ook niet meteen de meest effectieve methode. Het is een goede aanpak voor personen met licht overgewicht of gewoon personen die gezond willen eten. Maar heb je werkelijk overgewicht dan zijn er andere, meer effectieve afslankmethoden.

Je kunt het boek van Bodieboost via Bol.com bestellen. Hier kun je meteen ook de andere boeken uitzoeken die uit de lijn van de Bodieboost fabriek komen.

Plaats een reactie