website statistics

De Paleo Revolutie

Een van de grootste voeding trends van de laatste jaren is het Paleo dieet. Dit dieet is van oorsprong uit de Verenigde Staten afkomstig en ook daar is het in de laatste 5 jaar sterk populairder geworden. Deze grote populariteit is ook niet verwonderlijk, gezien de bijna unanieme positieve geluiden van gebruikers over het dieet.

Het Paleo dieet heeft als basis om terug te gaan naar oorsprong van de mens en zijn eetgewoonten. Tot zo’n tienduizend jaar geleden waren we jagers en verzamelaars. Het menselijk lichaam is dan ook volledig ingericht op dit leef- en eetpatroon. Dat betekent dus geen granen, rijst of aardappelen, die immers alleen in bewerkte (en gekookte) vorm gegeten kunnen worden. Het Paleo Dieet staat derhalve vooral de inname van organische groeten, fruit, vis, vlees, zaden en noten voor.

Over de Paleo Revolutie

In Nederland is er nu een dik boek op de markt gebracht wat in begrijpelijke taal het Paleo dieet uiteenzet: De Paleo Revolutie. In dit boek wordt uit de doeken gedaan hoe het paleo diet precies werkt, waar het vandaan komt, hoe je het kunt toepassen en wat je precies mag eten. Er wordt hierbij ook de nadruk gelegd op het principe dat het Paleo dieet een verandering van je gehele levensstijl bewerkstelligt.

De Paleo Revolutie volgt het principe van het het Paleo dieet op de voet. Dat betekent dus koolhydraatarm eten, een hoge mate van proteïnen en een focus op een gezonde levensstijl. De traditionele “zwakke momenten” van het diëten worden voorkomen doordat je geen hongergevoel meer hebt en je het vette snacken achterwege laat. In plaats daarvoor eet je gezond en natuurlijk voedsel dat ook nog eens lekker is.

Het boek is opgedeeld in drie delen. In het eerste deel wordt de nadruk gelegd op de motivatie en mindset voor het paleo dieet. Het tweede deel gaat in op de werking en de resultaten van het dieet. En het laatste deel geeft een actieplan zodat je direct met het Paleo dieet kunt beginnen.

Wat krijg je bij Bestelling?

Je kunt bij de online bestelling kiezen voor de Paleo Revolutie als digitaal boek of als fysiek boek. Wat je ook kiest, bij de bestelling krijg je ook de Paleo Revolutie als audiobook cadeau, net zoals een extra boek met recepten en een drietal instructievideo’s. Kies je daarbij voor het fysieke boek dan krijg je ook nog wat goodies cadeau, zoals een armbandje. Na je bestelling wordt het fysieke boek met de extra’s binnen een dag verzonden en heb je het binnen een aantal dagen thuis. Overigens is de fysieke editie van de Paleo Revolutie echt de moeite waard; behalve de prettige layout is het een dikke pil die toch goed in de hand ligt.

Ons Oordeel

De Paleo Revolutie is een mooi vormgegeven boek en zit goed in elkaar. Wat ook direct opvalt is het heldere taalgebruik. Tevens is de structuur van het boek zeer overzichtelijk waardoor je makkelijk door het boek kunt bladeren en toch direct kunt begrijpen waar het over gaat. Elke zin telt en zo bijna alles wat de schrijver vertelt is meteen een sterke motivatie om met het paleo dieet te binnen. Er wordt ook een sterke zaak gemaakt voor de positieve punten van het paleo dieet.

De informatie die in het boek wordt gegeven over het paleo dieet is niet nieuw voor degenen die reeds bekend zijn met de Amerikaanse boeken over het onderwerp. Voor degenen die nog niet zo bekend zijn met het paleo dieet is de Paleo Revolutie echter een uitstekend startpunt, en misschien wel het enige boek wat je over het paleo dieet hoeft te kopen.

Kortom, de Paleo Revolutie is een uitstekend boek voor iedereen die meer wil weten over het paleo dieet, en in bijzonder voor personen die een sterke start wilt maken met het dieet. Je kunt het boek de Paleo Revolutie nu via deze link online bestellen vanaf €24,95 inclusief extra recepten en materialen.

Plaats een reactie