Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Sluiten

Het Vegetarisch Afslankplan

Om een gezond lichaam te bereiken en je weer lekker in je vel te voelen, zul je overtollig vet moeten verbranden. Alleen gezond eten of een dieet volgen is hiervoor niet genoeg. Je zult namelijk zoveel mogelijk moeten bewegen. Laat je daardoor niet gelijk afschrikken er zijn namelijk ook simpele maatregelen te treffen om toch wat overtollig vet te verbranden.

overtolligvetverbrandenBeweging

Overtollig vet verbranden doe je het beste door te bewegen. Pak iedere mogelijkheid aan om lichamelijk actief te zijn. Neem de trap in plaats van de lift, de fiets in plaats van de auto en ga ’s avonds eens lekker een stuk wandelen. Moet je nog bellen met een familielid of vriend? Doe dat terwijl je door het huis loopt en niet zittend. Probeer creatief te zijn en zoek naar manieren om zoveel mogelijk te bewegen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze gratis test en ontdek je “Afslank IQ”.

Cardiotraining

Naast meer bewegen in je dagelijks leven, is het aan te raden om te gaan sporten. Bij cardiotraining probeer je om tijdens de training een constante hartslag te behouden. Hierdoor bouw je conditie op en val je af. Om vet te verbranden tijdens een cardiotraining, is het belangrijk om een hartslag aan te houden die tussen de 60% en 70% ligt van je maximale hartslag. Je maximale hartslag bereken je door je leeftijd van 220 af te trekken. Stel dat je 35 jaar oud bent, dan is je maximale hartslag: 220-35=185. Om optimaal vet te verbranden zul je dus een hartslag van 60 tot 70% van 185 moeten hebben. In dit geval betekend dat dat je een hartslag tussen de 111 en 129 aan moet houden.

Duur van een training

Het lichaam gaat pas na 15 a 20 minuten in je training vet verbranden. Dit komt omdat je lichaam eerst energie put uit de energiereserves in je spieren en lever. Pas wanneer die reserves verbruikt zijn, gaat je lichaam energie halen uit overtollig vet. Om resultaat te behalen met je training zul je dus minimaal 20 minuten op jouw ideale hartslag moeten sporten. Als je deze hartslag minimaal 20 tot 30 minuten volhoudt, ga je gegarandeerd vet verbranden!

overtolligvetverbranden2Verschillende soort cardio voor beginners

Nu hoef je niet bang te zijn dat je direct kilometers moet gaan hardlopen, want een cardiotraining kun je op veel verschillende manieren doen. Voor zowel gevorderden als startende sporters is cardiotraining zo in te delen dat het goed is te doen en een meerwaarde heeft voor je lichaam. Beginners en mensen die te zwaar zijn, kunnen het beste beginnen met een cardiotraining op de volgende manier:

• Fietsen • Stevig doorstappen tijdens een wandeling • Gebruik maken van een hometrainer of crosstrainer

Apparaten in de sportschool zijn vaak voorzien van een hartslagmeter. Wil je niet naar de sportschool en ga je liever thuis of buiten trainen? Dan kun je speciale hartslagmeters kopen om zo toch een geslaagde cardiotraining te kunnen doen.

Cardiotraining voor ervaren sporters

Mocht je al sportervaring hebben, dan kun je een cardiotraining doen door middel van bijvoorbeeld:

• Hardlopen • Touwtje springen • Zwemmen • Spinning

Krachttraining

Voor een optimaal resultaat kun je het beste naast een cardiotraining, ook krachttraining doen. Met krachttraining ontwikkel je spieren door verschillende oefeningen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beenoefeningen of buikspieroefeningen. Met krachttraining verbrand je minder vet dan met cardiotraining, maar je zorgt er wel voor dat je een mooi gevormd lichaam krijgt.

Voeding

Het is misschien overbodig om te zeggen, maar natuurlijk is het ook heel belangrijk om op je voeding te letten. Wanneer je gaat sporten zonder daarbij gezond te eten, zul je alsnog geen overtollig vet verbranden. Beperk de hoeveelheid suiker, koolhydraten en frisdrank die je dagelijks tot je neemt. Eet gezond en voldoende. Honger jezelf niet uit, maar overeet je ook niet. Het is heel belangrijk om hierin een balans te vinden. Sla nooit je ontbijt over en eet meerdere kleine porties verspreid over de dag.

Bewegen, bewegen, bewegen

Overtollig vet verbranden doe je dus door zoveel mogelijk te bewegen. Je hoeft echt niet gelijk 5 keer per week naar de sportschool te gaan, al mag dat natuurlijk wel. Probeer wel iedere dag minstens 30 minuten te bewegen door wat vaker te fietsen of te wandelen. Dit soort kleine veranderingen in je leven kunnen een bijzonder groot resultaat geven. Kijk ook bij onze praktische bewegingstips voor snel vet verbranden.

Tip! Een zeer goede methode voor vetverbranding is Het Bikini 90 Dagen Trainingsplan. De resultaten van dit programma zijn erg positief.

Verbrand snel overtollig buikvet met simpel te maken afslank recepten

Oscar Helm heeft een effectieve afslank methode ontwikkeld waarmee je lekker kunt blijven eten maar toch afslankt.

Het beste is nog dat zijn methode makkelijk vol te houden is, geen hongergevoelens geeft en werkt zonder het jojo-effect.

In zijn boek krijg je simpele en effectieve afslank recepten, dag- en weekmenu’s en nog veel meer.

Klik op de link en ontdek het direct:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

De New Start Box

Fitcooking Fitness Receptenboek

Vergelijkbare artikelen

8 Goede Oefeningen voor een Sixpack

Het is een van de meest begeerde lichaamsvormen: zes blokjes op je buik oftewel de sixpack. Helaas komen ze je...

Sporten in de Zomer: De 5 leukste Zomersporten + Tips

De zomer is het meest perfecte seizoen om lekker buiten te sporten en ongemerkt calorieën te verbranden. Want als je...

Krachttraining of Cardio: Wat werkt beter voor Afvallen?

Je hebt besloten wat kilo's te willen verliezen. Maar hoe? Een onderdeel hiervan is gezonder eten. Maar de andere kant...

Sporten in de Winter: 10 Praktische Tips

Ben je de donkere, koude dagen al moe en tel je af naar de eerste lentedag? Sporten helpt je gegarandeerd...

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *