website statistics

Gewicht Verliezen met behulp van Hypnose

Heb je alles al geprobeerd als het om diëten gaat? Afslankcapsules, maaltijdvervangers of methodes als het eiwitdieet werkten niet? Misschien is het tijd om je onderbewustzijn te herprogrammeren: afvallen met hypnose is een nieuwe hulpmethode en kan echt helpen als steun bij je gewichtsverlies.

hypnose4featSceptisch

Hypnose wordt door mensen nogal eens met argwaan bekeken. We denken vaak als eerste aan shows waarin iemand onder hypnose rare dingen doet. Daarnaast zijn mensen toch enigszins sceptisch: als je wordt verteld dat je binnen één of twee sessies iets kunt bereiken waar je anders normaal gesproken maanden over zou doen, dan klinkt dat vaak te mooi om waar te zijn. Men denkt dan dat je in zo’n korte tijd weinig tot niks kunt bereiken. Toch is afvallen met hypnose in korte tijd wel degelijk mogelijk.

Hypnose

Hypnose is een staat van bewustzijn, waarin je ontspannen bent en waarin er boodschappen kunnen worden ‘doorgegeven’ aan je onderbewustzijn. Zo kun je vaste patronen beïnvloeden. Als je wilt afvallen probeer je vaak allerlei diëten en middeltjes uit. Helaas werken deze soms slechts tijdelijk of je bereikt er niet het gewenste effect mee. Dit komt doordat je onderbewustzijn een andere boodschap heeft dan het dieet; je bent dus in strijd met jezelf.

Dieet

Dit is ook de reden waarom afvallen zo moeilijk is. Als je bijvoorbeeld een emotie-eter bent, is je onderbewuste boodschap dat je gaat eten als je je verdrietig of slecht voelt. Je nieuwe dieet echter vertelt je dat je vandaag slechts 500 calorieën mag. Je mag dat lekkere ’troostvoedsel’ dus niet hebben, terwijl je er wel zo naar verlangt. Het gevolg is dat je weliswaar een dieet volgt, maar je er erg slecht bij voelt. Dit werkt dan ook averechts.

Hoe werkt het?

De vraag is nu: hoe kan het dat afvallen met hypnose wél mogelijk is? Wat gebeurt er precies tijdens een sessie? Onder hypnose worden jouw onderbewuste boodschappen bekeken en veranderd. De behandelaar onderzoekt wat jouw relatie met eten is en zal je vervolgens vertellen dat je bijvoorbeeld geen eten nodig hebt om gelukkig te worden of dat je bij verdriet niet meer naar snoep hoeft te grijpen. Het gevolg hiervan is dat ongezonde gewoontes in het onderbewustzijn vervangen worden door gezonde.

Gevolgen

Oké, je volgt één of twee sessies. En dan? Wat kun je na een sessie hypnotherapie verwachten? Je zult merken dat je oude patroon niet meer bij je past. At je bijvoorbeeld veel snoep, dan zul je merken dat je daar gewoon geen behoefte meer aan hebt. Greep je naar voedsel als je je slecht voelde, dan zul je merken dat je daar andere manieren voor zult vinden, bijvoorbeeld met muziek. Zonder al te veel moeite veranderen je behoeftes en daarmee je eetpatroon, waardoor je daadwerkelijk kunt afvallen.

Resultaten

Met een dieet lever je eigenlijk een gevecht met jezelf: je wil wel, maar je mag niet. Daardoor is een dieet niet altijd even effectief. Wat zijn de voordelen als je wilt afvallen met hypnose?

  • Hypnose is een snelle en eenvoudige methode
  • Blijvende resultaten mogelijk
  • Op een meer natuurlijke manier afvallen
  • Je hoeft geen honger te lijden of bepaald voedsel te laten staan

Visualiseren

Op jezelf nog verder op weg te helpen, kun je eventueel oefeningen in zelfhypnose doen. Vraag wel altijd advies aan je behandelaar. Ook helpt het om je ideale gewicht te visualiseren: zie je nieuwe, slanke lichaam voor je en wees ervan overtuigd dat je dit zult bereiken.

Zo lang je er voor open staat is afvallen met behulp van hypnose is zeer effectief en je kunt er zeker baat bij hebben. Hoeveel sessies er nodig zijn, is per persoon verschillend. Vaak kun je echter al na twee sessies verschil merken en sluipen de nieuwe, gezonde gewoontes er als vanzelf in. Heb je al vergeefs vele methoden geprobeerd, is derhalve hypnose iets wat je kunt proberen om eindelijk toch dat gezonde en slanke lichaam te krijgen.

NB. Wil je meer weten over hypnose en hypnotherapie, dan kunnen wij je dit boek aanbevelen.

2 gedachten over “Gewicht Verliezen met behulp van Hypnose”

    • Beste Annemieke, zoals we in het artikel beschrijven zijn wij erg sceptisch ten opzichte van deze methode voor gewichtsverlies. Wil je het toch proberen dan raden we je aan het genoemde boek te lezen.

      Beantwoorden

Plaats een reactie