website statistics

Het Modifast Dieet

Het Modifast dieet is een volledig dieet programma dat bestaat uit een groot assortiment maaltijdvervangers zoals shakes, repen, soepen en maaltijden. Het Modifast dieet belooft (naar eigen zeggen) een gezonde gewichtsafname met blijvende resultaten. Modifast biedt 3 verschillende dieet programma’s aan, namelijk het 5 & 1 plan, De overgangsfase en het Behoud je gewicht fase.

Het 5 & 1 planovergewicht

Met het 5 & 1 plan is het de bedoeling dat je 6 kleine maaltijden per dag eet. Je eet gedurende de dag 5 maaltijdvervangers van Modifast en één groentemaaltijd. Modifast biedt ruim 70 verschillende maaltijdvervangers aan welke variëren van chocolade shakes tot aan macaroni en chips. Je mag deze 5 maaltijdvervangers naar eigen wens combineren en de 5 maaltijden dienen over de gehele dag verspreid te worden, bij voorkeur elke 2 á 3 uur.

Het 5 & 1 plan is het meest intensieve dieetplan van Modifast en belooft een gemiddelde gewichtsafname van 1 kilo per week wanneer het goed wordt gevolgd. Je krijgt van Modifast ook een groot aantal recepten die je kunt gebruiken voor de groentemaaltijden. Het voordeel van dit dieet is dat het niet eenzijdig is. Je kunt zes keer per dag een andere maaltijd eten en je kunt de maaltijdvervangers kiezen die jij lekker vind. Bovendien bevatten de maaltijdvervangers alle essentiële voedingsstoffen en vitamines die jouw lichaam nodig heeft, waardoor het een vrij effectief dieet is. Alle maaltijdvervangers van Modifast worden verondersteld caloriëarm te zijn.

De overgangsfase

Nadat je met het 5 & 1 plan jouw ideale gewicht hebt bereikt kom je in de overgangsfase. Dit is een belangrijke fase, want het is niet de bedoeling dat je na al jouw inzet meteen weer jouw ‘normale’ eetpatroon gaat volgen. Hiermee loop je namelijk het risico dat de verloren kilo’s er binnen korte tijd weer aanzitten.

Tijdens de overgangsfase mag je elke week jouw calorie inname verhogen door steeds een nieuwe voedingsgroep aan jouw Modifast dieet toe te voegen. Zo mag je in de eerste week aan jouw dieet weer de groenten toevoegen die aanvankelijk niet waren toegestaan, in de tweede week mag je fruit aan jouw dieet toevoegen, in de derde week zuivel en in de vierde week brood. Tijdens de overgangsfase blijf je de maaltijdvervangers eten en leer je door steeds nieuwe voedingsgroepen toe te voegen aan jouw dieet een nieuwe en gezonde manier van eten. Tijdens de overgangsfase consumeer je minder dan 1550 calorieën per dag, waardoor je blijft afvallen.

medifastBehoud je gewicht fase

De laatste fase van het Modifast dieet is de “behoud je gewicht fase”. Om je gewicht te behouden is het de bedoeling dat je teruggaat naar 3 maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. De drie maaltijden moeten caloriearm en proteïnerijk zijn. Je krijgt van Modifast een boek met verschillende recepten en je mag altijd naar wens een van de drie maaltijden met een Modifast maaltijdvervanger vervangen. Het wordt ook aangeraden om altijd voldoende lichaamsbeweging te hebben om jouw ideale gewicht te behouden.

Modifast biedt tijdens je afvallen traject advies en hulp aan; er is een klantenservice die je altijd kan bellen voor vragen of advies. De maaltijdvervangers, het plan en alle overige informatie zijn te bestellen op de website van Modifast. Zij bieden ook kant en klare maaltijd pakketten aan. Zo vind je er het chocolade pakket, voor de liefhebbers van chocola en je kunt er ook een Gluten-vrij pakket vinden voor mensen met een gluten allergie. Je mag jouw maaltijd pakket uiteraard ook zelf samenstellen, waarbij je keuze hebt uit ruim 70 maaltijdvervangers.

NB. Mocht je Modifast willen uitproberen, dan kun je dat hier bestellen.

Plaats een reactie