website statistics

Het Oersterk Programma: Gezond in 4 Weken

Het Oersterk programma heeft afgelopen periode sterke landelijke bekendheid gekregen. Mede doordat vele BN-ers dit afslankprogramma met succes zijn gaan gebruiken heeft het in Nederland snel aan populariteit gewonnen. Maar is de Oersterk afslankmethode ook werkelijk zo effectief en prettig als wordt beweerd? Dat lees je hier onder in deze review met ervaringen.

Hoe werkt het Oersterk Programma?

Oersterk programmaAan de basis van het Oersterk programma ligt het principe dat we als Nederlanders nog veel te weinig gezond en gevarieerd eten. Dit is uiteraard een probleem voor de gezondheid en heeft een negatief effect op het gewicht. Aan de andere kant biedt dit ook direct kansen. Want het biedt meteen een goede opening voor het snel verbeteren van je leefwijze. Door je voedingspatroon zowel gezonder als gevarieerder te maken, kun je ook relatief snel je slankere lijn bereiken.

De Oersterk methode is opgezet door Richard de Leth. Hij heeft tijdens en na zijn wetenschappelijke studie in geneeskunde veel onderzoek gedaan naar het onderzoek van voeding op de menselijke gezondheid. Hierbij is hij zelf ook proefpersoon geweest om de theorie van Oersterk in de praktijk uit te testen, waarbij het resultaat erg succesvol was. Deze ervaringen hebben hem gebracht tot een volledig handzame methode. Tevens heeft Richard de Leth ook reeds een aantal bekende boeken geschreven over gezonde voeding onder het Oersterk label. De online methode – bijgenaamd “Gezond in 4 weken” – biedt op basis van deze kennis een volledig stappenplan om snel je fysieke gesteldheid te verbeteren.

Voeding staat dus centraal in het Oersterk programma. De methode gaat uit van 4 stappen waarmee je het voor jouw ideale voedingspatroon kunt bereiken. De eerste twee stappen gaan in op welke voeding voor jou als individu het beste bij je passen en welke voedingsmiddelen je nu juist beter kunt vermijden. Hierna worden twee methodieken uit de doeken gedaan voor het correct nuttigen van eten. Tevens wordt het hoe en waarom van het eten van gezonde voedingsmiddelen uitgelegd. De laatste stap betreft hoe je gezonde voeding kunt combineren met beweging en een leefwijze om het effect te optimaliseren. Deze stappen kun je in 4 weken doorlopen maar je mag hier ook langer over doen.

Wat krijg je bij bestelling van dit programma?

Wanneer je het Oersterk programma bestelt krijg je meteen toegang tot alle materialen en de online leeromgeving om te kunnen starten. Je toegang is hierna voor 1 jaar geldig. Het materiaal bestaat onder meer uit het Oersterk boek, video materiaal en voedingsschema’s. Daarbij is er uiteraard een vragenlijst om je van persoonlijk advies te voorzien. En naast een goede portie theorie bevat het programma ook veel praktische tips. Zo ontvang je na bestelling van het programma iedere week een toepasselijk weekmenu met boodschappenlijst. Tevens kun je het Oersterk team altijd vragen stellen over het programma.

Het Oersterk Programma – De ervaringen

Dit programma is niet alleen voor afslanken maar ook direct voor het bereiken van een gezondere levensstijl. De kern van Oersterk gaat over voeding en dat doet het uitstekend. Het bevat relatief veel goede achtergrondinformatie over voeding waarbij de redenatie erachter sterk is. Dit ontbreekt nog al eens bij andere programma’s. Een klein kritiekpunt is wel dat de content soms wat moraliserend kan overkomen, doordat de nadruk wordt gelegd op dat veel mensen het fout doen en dat wij ons huidige tijd verkeerd bezig zijn. Maar wanneer je hier doorheen kijkt is de informatie wel erg nuttig.

De belofte van Gezond in 4 Weken is hierbij wel erg ambitieus. We nemen aan dat we dit niet al te letterlijk moeten nemen. In 4 weken zijn er groter vorderingen te behalen, maar uiteraard is het per persoon verschillend hoe lang die over het programma doet. Hierbij is het dus wel prettig dat de toegang voor een jaar geldt.

Wanneer het programma in de praktijk wordt gebracht valt op hoe leuk het eigenlijk is. Dit is verrassend  aangezien het Oersterk programma het vooral heeft over gezond leven en eten. Maar de weekschema’s zijn praktisch en werken goed. Verschillende ervaringen van gebruikers onderbouwen dit. De meerderheid van gebruikers meldt al een zichtbare verbetering in gewicht en gezondheid van het lichaam na de periode van een maand. Zeker wanneer je het voor een langere periode in de praktijk brengt werkt het goed voor het verbeteren van je eet- en leefwijze.

Je kunt meer informatie over dit programma lezen op de speciale website van het Oersterk programma. Het programma kost in totaal €98. Het is ook mogelijk om dit gespreid te betalen.

Plaats een reactie