website statistics

Paleo Kids

Het Paleo Dieet is nog steeds met een opmars bezig. Dit dieet staat kortweg maaltijden zonder koolhydraten of onnatuurlijke voeding voor. Na het bekende naslagwerk “De Paleo Revolutie” zijn de makers nu dan ook met het boek “Paleo Kids” gekomen – Paleo recepten speciaal voor kinderen dus.

Over het Paleo Kids boek

Het idee achter een afzonderlijk boek voor kinderen over het paleolitisch dieet is tweevoudig. Ten eerste hebben kinderen andere voedingsstoffen nodig dan volwassenen. Ten tweede is het Paleo dieet uitermate geschikt om je kinderen gezond en krachtig te laten opgroeien. Je kunt hiervoor de recepten leuk maken. En dat is juist wat het boek Paleo Kids doet. Het staat een gezond en heilzaam voedingspatroon voor waarbij kunstmatige voedingsmiddelen worden vermeden en natuurlijk eten centraal wordt gesteld.

Het receptenboek staat vol met lekkere en gezonde gerechten voor kinderen als bananenmuffins, powertortilla’s, visvingers en avocado-omeletjes. In het boek staan genoeg recepten voor 60 eetdagen. Deze recepten zijn – volgens de schrijvers – niet alleen erg gezond voor kinderen, maar ook nog eens erg leuk in hun presentatie. Zowel het ontbijt, lunch als avondeten worden behandeld. Hierbij wordt ook gesteld dat het boek enorm toepasselijk is voor kinderen met een voedselallergie, zoals een allergie voor gluten, lactose of noten.

Ons Oordeel

Het boek Paleo Kids is een welkome aanvulling op de reeks andere boeken die zijn uitgekomen over het Paleo dieet. Voor iedereen met kinderen (of aankomende) kinderen die zelf ook is geïnteresseerd in het Paleo dieet is het een leuk en handig boek. De vormgeving van het boek maakt het uitermate geschikt voor lezen op de tablet. Lezers van Paleo Kids stellen dat hun kinderen veel gezonder gedrag vertonen bij het volgen van het Paleo dieet en dat ze minder last hebben van kwaaltjes of ziektes.

Dieten zijn het beste vol te houden als je hele familie meedoet. Ben jij – eventueel met je partner – reeds aan de slag met het paleo dieet maar weet je niet hoe je je kinderen meekrijgt? Dan is dit boek Paleo Kids echt een uitkomst. Je kunt natuurlijk dit goed afwisselen met de wat meer normale Paleo recepten.

De recepten zijn specifiek samengesteld voor kinderen maar eigenlijk vinden wij dat de meeste recepten ook zeker prima geschikt zijn voor volwassenen. Denk aan fruitrepen, gehaktbrood of Paleo sushi. Met veel van de recepten kun je derhalve leuke maaltijden voor de hele familie maken.

Paleo Kids is nu voordelig online te bestellen voor maar €27,-. Men heeft hierbij tevens een 100% niet goed geld terug garantie.

Plaats een reactie