website statistics

Hoe Snel 5kg Gewicht Verliezen

Overgewicht is uitgegroeid tot een groot gezondheidsprobleem van deze dag. Heerlijke restaurants en al die keuze uit al dat uitdagende eten in onze overvolle supermarkten, hebben hebben er voor gezorgd dat dit probleem bij veel volwassenen en kinderen steeds hardnekkiger wordt. Het verminderen van gewicht is daardoor een nodige, uitdagende factor. Bij overgewicht kun je immers te maken krijgen met gezondheidsproblemen – zoals diabetes of een te hoge bloeddruk. Noodzakelijk dus om fit te worden en snel te gaan afvallen.

Maar ook voor mensen met minder sterk overgewicht kan het ook wel tijd zijn om te gaan beginnen met afvallen, al was het niet alleen voor een mooier figuur. Wellicht wil jij ook wel snel 5 kg gewicht verliezen. Hieronder staan wat stappen die je kunnen helpen om snel 5 kg af te vallen. Lees voor meer advies ook ons artikel 10 Tips voor Snel Afslanken.

 

Als je snel 5 kg gewicht wilt verliezen, moet je er desalniettemin rekening mee houden dat tot 3 weken kan duren. Hoe drastischer je van je gewicht af wilt, hoe moeilijker het is om vol te houden en hoe sneller je weer dik bent. Belangrijk voor het afvallen, is dat je je manier van leven gaat veranderen. Hiervoor staan hieronder enkele suggesties voor je om je te helpen bij het verliezen van 5kg gewicht op een gezonde, verantwoorde manier.

Stap 1 – Bewegen helpt

Wanneer je gewicht wilt verliezen is het belangrijk om te bewegen. Het letten op je voeding en het zo veel mogelijk bewegen moet je echt tegelijkertijd uitvoeren, anders is het sterk minder effectief. Begin maar eens met wandelen. Dit is de meest efficiënte oefening die calorieën verbrandt. Wanneer je er aan toe bent kun je ook hardlopen. Pas wel op want als je veel overgewicht hebt en niet veel loopt, kan het ineens gaan bewegen soms complicaties opleveren. Luister dus naar je lichaam en voel wat je wel en niet aankunt.

Stap 2 – Eet zorgvuldig uitgekozen maaltijden

Een sterk laag caloriedieet – oftewel crashdieet – is af te raden want dit is voor je lichaam niet gezond. Natuurlijk werken die crash diëten, maar ze zorgen ervoor dat je er ongezond, zwak en met donkere kringen onder je ogen uit komt te zien. Het is niet optimaal om gewicht te verliezen en je te voelen als een zombie. Daarnaast is het zo dat de verleiding erg sterk is om na een crashdieet weer gewoon gaat eten, waardoor je snel de extra kilo’s weer zult zien verschijnen.

De beste beginnerstip om gewicht te verliezen is om goed te weten wat je eet. Eiwitten zijn je beste vrienden als het gaat om het verliezen van gewicht, omdat je lichaam eiwit minder snel opslaat. Je lichaam maakt gebruik van wat het van de eiwitten nodig heeft en voert daarbij de rest sneller af . Plus, je lichaam moet ook meer calorieën gebruiken om eiwitten te verwerken.

Stap 3 – Tips & Trucs in je dagelijkse planning

Hier volgen enkele praktische tips met betrekking tot eten waardoor je snel 5kg kunt afvallen:
• Eet wanneer je honger hebt. Waarom? Omdat je lichaam vet gaat opslaan als je niet reageert op je hongergevoel.
• Eet stukjes wortel, sinaasappel,komkommer, tomaat, sla, radijs plakjes elke keer dat je honger hebt
• Eet twee goede maaltijden per dag omdat je lichaam dit echt nodig heeft en je jouw smaakpapillen ook tevreden kunt houden. Maar, eet dan niet te veel. Eet 1/4 van de hoeveelheid, net genoeg om het hongergevoel weg te nemen.
• Vermijd vette dingen.
• Eet dus maaltijden vol met eiwitten. Neem vlees, vis of eiwitrijke groenten en gril, kook het of bereid het in de magnetron en je hebt je vetarme eiwitrijke maaltijd klaar!
• Drink veel water. Het stilt de honger, geeft je een vol gevoel en spoelt gifstoffen weg uit je lichaam.
• Vermijd het drinken van alcohol. Alcohol is een gevaarlijke, stiekeme bron van vetten/calorieën.

Wanneer je deze tips ter harte neemt, moet het binnen 3 weken mogelijk zijn dat je 5kg kunt zijn afgevallen, en nog belangrijker je deze 5kg ook kwijt zult blijven.

SnelAfvallen

Kortom, concentreer je dus op voedzaam eten: veel groenten en fruit, veel hoogwaardige eiwitten en een beperkte hoeveelheid volkoren en koolhydraten. Noten, fruit en yoghurt zijn goede hapjes voor als je honger hebt tussen de maaltijden door. En vooral water drinken en als je wilt ongezoete thee, kruidenthee. Drink absoluut geen frisdrank en eet geen snoep en junkfood. Neem in je afvalweken geen gebak / koekjes / chips, en probeer alle voorbewerkte verpakte levensmiddelen te vermijden. Probeer ten minste drie of vier keer per week een stevige wandeling te maken of doe een uur per week een wat intensievere sport zoals bv zwemmen.

Elk dieet dat belooft dat je binnen paar dagen 5kg kunt afvallen, zorgt ervoor dat je na dit snelle afvallen gauw weer de nodige pondjes terug hebt en soms zelf nog meer kg bent aangekomen. Kies dus voor de verstandige weg en val op een rustige manier 5kg or meer af over de langere termijn.

NB. Bij deze willen we je ook wijzen op ons kookboek 200 Exotische Afslankrecepten, wat speciaal is samengesteld op basis van de meest effectieve afvalmethoden. Wij staan ervoor in dat je met de recepten uit ons kookboek structureel je overtollige kilo’s zult verliezen en dat je vervolgens je streefgewicht kunt behouden.

Plaats een reactie