website statistics

Snel Buikvet Verbranden voor een Platte Buik

Welke vrouw heeft er waarschijnlijk geen last van? Sommigen durven met een beetje buikvet geen stretch aan te trekken omdat ze niet gezien willen worden met hun “beetje” buikvet. Een beetje buikvet hebben is helemaal geen ramp, maar indien je er toch vanaf wil, kun je een paar tips volgen die je helpen om je buikvet te verbranden. Je hoeft hierbij niet ineens het hele voedingspatroon omgooien, maar wel is het belangrijk dat je minstens drie gezonde maaltijden eet. Dus ontbijt, lunch en avondeten met zo min mogelijk calorieën.

Blijf gezond eten om buikvet te verbranden

Regel één om een plattere buik te verkrijgen is om je goed te focussen op gezond voedsel. Het allereerste wat je moet doen is alle verzadigde vetten en suikerrijke voeding zoals fastfood, gebakjes en ijsjes te vervangen door producten als gegrilde kip, yoghurt, groenten en een mix van fruit. Denk bij het fruit bijvoorbeeld aan kiwi’s, appels, peren, sinaasappels en bananen.

Klinkt gegrilde kip je vreemd in de oren? Als je ’s middags honger hebt, dan mag je best een stuk gegrilde kip eten met een sneetje bruin brood. Belangrijk is om te weten dat je geen maaltijden per dag mag overslaan want anders raakt jouw balans uit evenwicht. Als je balans uit evenwicht geraakt, zul je daarna nog meer gaan eten, en dat is zeker niet de bedoeling.

Cardiovasculaire oefeningen helpen voor een snel en degelijk resultaat

Misschien is dit wel het tweede belangrijkste onderdeel wat je moet doorlopen als je snel en gemakkelijk resultaat wilt hebben. In principe is het zo: alles waarvan je hart sneller gaat slaan, zal je helpen om vet kwijt te geraken. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je elke dag kilometers gaat hardlopen, maar dat je op het gemak wandelingen gaat maken, minstens 2 kilometer gaat fietsen of een uurtje gaat zwemmen. Buikvet verbanden zal hierdoor sneller resultaat geven omdat je constant in beweging bent.

Let op, je hoeft echt geen topsporter te worden!

Buikvet3Hoelahoepen na het traplopen?

Wist je trouwens ook dat je sneller een platte buik kunt bereiken als je elke dag minstens een kwartiertje op de trappen loopt? Je kunt dit doen en dan daarna lekker nog een taille-oefening doen, bijvoorbeeld “hoelahoepen” zoals vroeger. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat je een plattere buik krijgt door te hoelahoepen.

Heb je ooit misschien al willen dansen?

Een leuke methode is om een paar vrienden uit te nodigen en minstends een keer in de week gaat dansen. Uiteraard kun je ook alleen gaan en nieuwe mensen ontmoeten. Tijdens het dansen verbrand je niet alleen een hoop calorieën omdat je constant aan het bewegen bent, maar je hebt er ook nog eens plezier aan. Eigenlijk is dit de leukste manier om een plattere buik te krijgen, je danst en je verbrandt zonder dat je het goed en wel beseft een hoop calorieën.

Er zijn een paar dansen die je perfect kan uitoefenen met enkele vrienden en of je partner. Salsa is een primae dans die je kunt beoefenen waardoor je al een deel buikvet verbrandt. Er zijn ook andere geschikte dansen die je kunt doen zoals de zumba. Zumba is een leuke dans die je op een snel tempo zal uitoefenen. Omdat het snel gaat en je een uur intensief danst, verbrandt je daardoor nog meer buikvet dan als je zelf van de trappen zou lopen.

Een werkende tip: eet meloen!

Het klinkt wellicht een beetje vreemd in de oren, maar het is wetenschappelijk bewezen: als  je snel van je buikvet af wilt dan moet je na het bewegen iedere keer een stuk meloen eten. In een meloenstuk zittwn namelijk nog geen 50 calorieën, maar wel veel vocht. Dus hoe meer vocht en des te minder calorieën van je voedsel wordt als vetten opgeslagen in het lichaam. Meloen bevat een bom van veel kalium. Kalium is een mineraal dat er alleen voor zorgt dat het zoutgehalte in het lichaam beperkt blijft. Meloen voorkomt dat ene opgeblazen gevoel in je buik en dus ook letterlijk een dikke buik. Daarbij geeft het je een vol gevoel waardoor je geen hongergevoel zult hebben.

NB. Wil je een goede shortcut voor een platte buik, dan kunnen we een afslankprogramma als de FIT Methode aanbevelen. Lees hier ook onze review.

Plaats een reactie