website statistics

Snel Dieet om Af Te Vallen

Heel wat mensen hebben last van overgewicht. Mocht dat niet direct als last ervaren worden dan is men zich er mogelijk wel van bewust dat overgewicht een negatief effect heeft op de gezondheid. Het is dus in het belang van je eigen gezond om snel – maar met verstand – af te vallen.

Snel afvallen of niet?

Weke keuze men ook maakt, een ding staat als een paal boven water. Wanneer je niet bereid bent je ongezonde leefgewoontes aan te pakken zal je er moeilijk in slagen om effectief af te vallen. Heel wat mensen kiezen voor een rigoureus crashdieet, zodat ze snel gewicht verliezen. Dat men daarbij vooral water verliest en niet het opgehoopte vet is echter niet altijd bekend. En een crashdieet kan mentaal vervelende gevolgen hebben, omdat je vaak binnen de kortste keren weer op het oude gewicht terecht komt. Dit werkt demotiverend om nog eens te proberen écht af te vallen. En bij een crashdieet heb je ook grote kans op het verkrijgen van een te lage – of hoge bloeddruk.

Afvallen kan snel, kan langzaam, kan effectief en met plezier. Mits, en daar draait alles om, je begint met een verantwoord dieet. Liefst begeleid door een diëtiste of in ieder geval een online programma. Het is pure topsport, want het lichaam schreeuwt letterlijk om de lekkernijen waaraan je gewend bent. Verantwoord afvallen betekent dat je begint met het stoppen van snacks, zoals chocolade, chips, frisdrank, patat enzovoorts. Je gaat ook anders koken. Meer groente, lekker bereid en uitdagend samengesteld. Zo wordt het aantrekkelijk en lekker. Wen je lichaam langzaam aan deze veranderingen, zodat het bij eventuele trek genoegen neemt met een stuk verse groente of fruit.

Hoe je Voedingspatroon wijzigen

Begin met fruit zelf te persen. Dat kan je op allerlei manieren doen. Door middel van een blender of gewoon een handpers te gebruiken. Hoe maakt in eerst instantie niet zoveel uit. Wat wel uitmaakt is dat men iedere dag vers fruit- en eventueel vruchtensap binnen krijgt.

Stop met witbrood en broodjes en start met heerlijk bruinbrood. Er is een heel scala aan gezond brood te krijgen bij de warme bakker. Zorg voor afwisseling, niet steeds hetzelfde eten. Neem de tijd om eten goed voor te bereiden.

snelafvallen

Je kunt ook goed gebruikmaken van de zogeheten slow food methode om af te vallen. Simpel gezegd kook je bij deze methode alles zelf en gebruik je alleen natuurlijke voedingswaren – en niet fabrieksmatig geproduceerd. Deze manier van eten bereiden zorgt er voor dat de mineralen en vitaminen volledig tot hun recht komen. Is dat te tijdrovend, neem dan de moeite om niet snel snel iets te bereiden, maar maak in ieder geval een gevarieerde maaltijd, met groente, vis of wit vlees als hoofdmoot. Eet van de zeven dagen per week vier dagen geen vlees en de andere drie wit vlees (als kip) of vis. Dat helpt het lichaam om vet los te laten en te verbruiken.

Beweeg

Het snel dieet om af te vallen houdt onder andere in dat men dagelijks voldoende water drinkt (of thee) en dat men voldoende beweegt. Minder zittend leven, vaker de trap nemen, wandelen, fietsend boodschappen doen en sporten. Help het lichaam het overtollige vet te verbruiken en geef het geen kans om nieuwe vetreserves op te bouwen.

Check ook ons boek 200 Exotische Afslankrecepten voor de beste recepten in een effectief dieet.

Plaats een reactie