website statistics

Snel Afvallen zonder Koolhydraten

Iedereen die wat gewicht kwijt wil raken wil het liefst dat dit zo snel mogelijk gaat. Nu is een van de de beste (en snelste) methoden voor resultaat op de weegschaal een sterke vermindering van je inname van koolhydraten. Door op de koolhydraten in je voeding te letten kun je snelle stappen maken. Maar hoe werkt dat dan precies?

Wat zijn koolhydraten?koolhydraten

Om te kunnen functioneren heeft ons lichaam brandstof nodig, dit halen we uit onze voeding. Ons lichaam kan koolhydraten direct aanspreken als bron voor energie. Koolhydraten zijn bepaalde moleculenverbindingen, bestaand uit waterstof, koolstof en zuurstof, die relatief veel energie bevatten. Je lichaam heeft echter beperkte ruimte om deze reserves op te slaan. Wanneer je meer koolhydraten binnen krijgt dan je lichaam nodig heeft, gebruik je direct deze beperkte ruimtes om reserves op te slaan. Wanneer deze vol zijn worden overtollige koolhydraten omgezet in vet.

Goede en slechte koolhydraten

Men speekt altijd over goede en slechte koolhydraten, maar wat hier eigenlijk mee bedoeld wordt is het verschil tussen langzame en snelle koolhydraten. Enkelvoudige koolhydraten, ook wel snelle of slechte koolhydraten genoemd, zorgen voor een schommeling in de bloedsuikerspiegel en geven je snel weer een hongergevoel na inname. Ook worden deze koolhydraten snel omgezet in glucose, wat weer makkelijker omgezet wordt in (overtollig) vet. Je vindt deze koolhydraten onder andere in frisdrank, tafelsuiker, snoep, koek, wit brood en witte pasta.

Complexe koolhydraten, ook wel langzame of goede koolhydraten genoemd, bevatten vaak meer vezels waardoor ze langzamer worden verteerd. Ook geven ze je een voller gevoel en houden ze je bloedsuikerspiegel beter in balans. Complexe koolhydraten worden minder snel als vet opgeslagen, mits je er niet teveel van eet. Je vindt deze koolhydraten onder andere in volkoren brood, volkoren pasta, haver, bonen en groente

Snel afvallen zonder koolhydraten te eten

Wanneer je een dieet volgt waarbij geen of nauwelijks koolhydraten gegeten worden zal je snel afvallen. Wanneer je de inname van koolhydraten stopt of beperkt wordt je lichaam gedwongen om een andere bron van energie aan te spreken. Het lichaam zal in dit geval overgaan op het verbranden van vetreserves.

Voordelen van deze wijze van afvallenkokoskip
-Je zal snel afvallen zonder koolhydraten te eten
-Je zal makkelijker gemotiveerd blijven om door te gaan
-Je zal je bewuster worden van voeding
-Stabielere bloedsuikerspiegel

Nadelen van deze wijze van afvallen
-Je hebt veel discipline nodig om koolhydraten te schrappen
-Je zal je in het begin wellicht moe of slap voelen
-Gevaar voor het jojo effect wanneer  je weer in je oude eetpatroon terug valt
-Te kort aan essentiële voedingsstoffen zoals vitamine C – B1 – B12 en vezels
-Dieet bestaat voornamelijk uit eiwitten en verzadigd vet, dit kan je gaan tegenstaan

Snel afvallen zonder koolhydraten te eten is dus een valide methode

Wanneer je op zoek bent naar een dieet waarbij je snel resultaat zal behalen is dit dieet wellicht precies waar je naar opzoek bent. Wel is het belangrijk om voor jezelf alle voordelen en nadelen tegen elkaar op te wegen. Bekijk ook voor meer informatie de specifieke koolhydraatarme diëten als het Atkins dieet, het Dukan dieet en het Dokter Frank dieet.

Tip! Heb je interesse in een boel fantastische koolhydraatarme recepten, bemachtig dan het boek Grip op Koolhydraten. Bijna elk recept in het boek is een topper.

Plaats een reactie