website statistics

Weight Watchers

Wellicht het meeste bekende programma voor afslanken is Weight Watchers. Het is daarbij ook nog eens een van de langst lopende programma’s. Dit tekent meteen het geweldige succes van deze afslankmethode. Reeds honderdduizenden mensen zijn de laatste decennia met het unieke concept van Weight Watchers afgevallen. De laatste jaren heeft het programma een aantal wijzigingen doorgevoerd waardoor het vandaag de dag weer helemaal bij de tijd is.

De Weight Watchers Methode

Je kunt je online inschrijven bij het Weight Watchers programma waarna je de informatieve materialen snel krijgt thuisgestuurd. Weight Watchers maakt namelijk gebruik van een zeer uitgebreid informatiepakket, met als doel om je gezond gewicht te laten verliezen zonder dat je een hongergevoel krijgt. Zo krijg je onder meer een weekplanner, meetlint, dagschema’s en achterliggende tips toegestuurd. Deze verschillende materialen zijn uitgebreid met veel praktische informatie voor verschillende soorten types personen die willen afslanken. Tevens krijg je direct toegang tot de online community van Weight Watchers.

Een kenmerkend punt van Weight Watchers is de begeleiding die je krijg vanuit de community. Zowel andere personen die bezig zijn met afslanken als speciale coaches ondersteunen je afvalpogingen en motiveren je om je streefgewicht te bereiken. Je kunt hiervoor naar de speciale bijeenkomsten gaan of de online gemeenschap raadplegen.

Weight Watchers maakt gebruik van een zogenoemd puntensysteem (SmartPoints). Hierbij worden punten toegekend aan voedingsmiddelen. Iedere dag houd je dan bij hoeveel punten je verbruikt. Het is tegenwoordig ook mogelijk om je puur online in te schrijven, waarbij je gewoon zelf je “punten” kunt bijhouden. Tevens krijg je dan toegang over een grote database met informatie over duizenden voedingsstoffen en recepten. Tegenwoordig heeft Weight Watchers ook een focus op beweging, wat wordt ondersteund door de verstrekking van speciale fitness demo’s met bijbehorende tips.

Ons Oordeel

Van oudsher een erg sterk voordeel van het Weight Watchers programma is dat je een enorme steun hebt van de groep waarmee je afvalt. Daarbij zijn de SmartPoints ook een goede motivatie. Het aantrekkelijke is dat je in feite mag eten wat je wilt, zo lang je maar onder je maximum toegestane aantal punten per dag houdt. De prima mobiele applicatie van Weight Watchers zorgt ervoor dat je altijd je voortgang kunt bijhouden.

Het Weight Watchers programma is voor zowel doe-het-zelvers als teamspelers geschikt. Je kunt dus de steun en het contact zelf opzoeken indien je dat wilt, maar hoeft het niet. Weight Watchers is vooral een hulpmiddel. Het is geen rigoureuze methode of een magische oplossing. Uiteindelijk moet je het gewoon zelf doen. Als dat je aanspreekt dan is Weight Watchers zeker een enorme steun. De enorme hoeveelheden informatie die je online kunt inzien, zoals recepten, zijn bij dit programma een prettige meerwaarde.

Je kunt je nu via deze link eenvoudig bij het Weight Watchers programma inschrijven.

Plaats een reactie