website statistics

Welke Online Afslankcursus Volgen en Wanneer?

Heb jij ook al een aantal dieetpogingen achter de rug zonder het gewenste resultaat? Elk jaar opnieuw dezelfde voornemens maar tijdens de zomer blijf je toch op een veilige afstand van het zwembad of strand? Een afslankcursus kan een oplossing bieden als je graag wat kilootjes wilt afvallen en je lichaam mooie strakke vormen geven. Afslanken onder begeleiding heeft reeds vele mensen een grote stap in de gezonde richting doen zetten. Hieronder lees je welke afslankcursus je kunt volgen, wat je kunt verwachten en wanneer je dit het beste kunt doen.

Professionele begeleiding

afslankprogramma4klVeel mensen die wensen af te vallen laten zich beïnvloeden door crashdiëten van het moment. Elke maand komt er een celebrity wel ergens in de roddelpers dankzij een nieuw dieet dat wonderlijk blijkt te werken. Wat deze verhalen niet vertellen is dat deze bekende gezichten een team van trainers en deskundigen achter zich hebben staan. Dat het de intensieve en professionele begeleiding is die hen geholpen heeft om het mooie strakke lichaam terug te krijgen.

Een afslankcursus wordt ook samengesteld door professionele begeleiders. Coaches van een cursus hebben een jarenlange ervaring en degelijke opleidingen genoten. Ze hebben een zeer uitgebreide kennis van voedings- en dieetleer en zij weten hoe je als persoon met overgewicht verantwoord moet bewegen. Ze laten zich niet sturen door hypes, maar gebruiken de wetenschap om jou te begeleiden naar een slanker lichaam.

Op maat van jouw lichaam

Bij een goede afslankcursus neemt de begeleider in eerste instantie uitgebreid de tijd om een grondig intakegesprek af te nemen. Elk individu is anders, daarom moet de wijze van afslanken ook aangepast worden aan jouw lichaam, jouw schema.

Het is belangrijk dat eetgewoontes in kaart worden gebracht. Er kan je bijvoorbeeld gevraagd worden om voor een bepaalde periode een voedingsdagboek bij te houden. Beweging is een tweede factor waarop zal worden gewerkt. Beoefen je sport, of neem je elke dag de fiets naar het werk? Of liggen je sportschoenen al jaren onder een dikke laag stof in de garage?

Pas als jouw eet- en bewegingspatroon en algemene levensstijl in kaart zijn gebracht, kan een begeleider voor jou een individueel programma ontwikkelen. Een onderdeel hiervan zal je wekelijks tijdens de cursus opvolgen, soms in groep, maar het is zeker en vast de bedoeling om hier thuis ook mee verder te gaan. Hiervoor krijg je duidelijke opdrachten aangepast aan jouw kunnen en jouw mogelijkheden.

afslankprogramma3klMeten is weten

Bij een afslankcursus wordt je vooruitgang wekelijks gemeten. Het is belangrijk dat je afslankingstraject regelmatige evaluaties krijgt. Dit kun je zelf doen door middel van een algemene als maatstaf als je vetpercentage of je BMI. Als je een programma bij een dietist of voedingsdeskundige doorloopt wordt dit vaak voor je gedaan.

In eerste instantie kan dit zeer motiverend werken. Je hebt hard gewerkt en dan is het ook fijn om te merken dat deze inspanningen ook een resultaat opleveren. Afslankcentra hebben hiervoor de nodige professionele apparatuur. Ze gebruiken niet enkel de klassieke weegschaal, maar ook zoals gesteld wordt het algemene vetpercentage gemeten, want we willen vooral dit naar beneden krijgen!

Stel dat het resultaat niet loopt zoals gewenst, dan hebben deze wekelijkse meetsessies ook een belangrijke alarmfunctie. Heb je je niet gehouden aan de adviezen? Dan is de conclusie snel gemaakt. Heb je echter het schema strikt gevolgd, maar je merkt geen resultaat, dan kan je begeleider veel sneller ingrijpen en aanpassingen doorvoeren dankzij de wekelijkse nauwe opvolging.

Gemotiveerd blijven in de groep

Iedereen verliest wel eens zijn motivatie tijdens een afslankperiode. Dit is ook zo tijdens een afslankcursus, of je deze nu online volgt of niet. De cursussen bieden je hier een houvast. Dankzij een zeer duidelijk dieetschema kun je op dagen waarop het moeilijk is teruggrijpen naar het plan dat voor je is opgesteld om verleidingen te weerstaan.

Je zult ook technieken leren om met moeilijke momenten om te gaan. Hoe ga je bijvoorbeeld bewust naar de supermarkt zonder je kar te vullen met ongezonde dingen? Hoe leer je ook je gezin te laten wennen aan deze nieuwe levensstijl? Hoe motiveer je jezelf tijdens een koude winterdag om toch buiten te komen om je dagelijkse beweging te hebben?

afslankprogramma5klEr zijn tijdens de wekelijkse opvolging ook groepsmomenten voorzien. Veelal kan dit online, bijvoorbeeld via een besloten social media groep of een eigen platform. Omdat je in groep hetzelfde doel hebt kom je ook dezelfde moeilijke hordes tegen. Door hierover met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen leer je niet alleen bij over hoe je iets moet aanpakken, je merkt ook dat anderen dezelfde obstakels ondervinden als jij.

Het groepsgebeuren, de duidelijke schema’s en het tackelen van de moeilijke momenten tijdens de aanpassing in levensstijl zorgen voor een grote motivatie, een grotere kans op doorzetten en dus ook een grotere kans op het lichaam dat jij wenst.

Een afslankcursus nuttig voor jou?

Een afslankcursus kan zeker aan te raden zijn voor mensen die zelf al verschillende afvalpogingen achter de rug hebben maar niet het gewenste resultaat verkregen. Professioneel advies, op maat begeleiding en de motivatie in groep hebben reeds vele mensen van overtollige kilo’s afgeholpen. Ben jij klaar voor de stap naar een nieuwe en gezondere levensstijl met een afslankprogramma? Check dan ook ons overzicht van de beste online afslankprogramma’s.

Plaats een reactie