website statistics

3 Oefeningen voor Mooie Billen

In dit artikel vind je drie oefeningen, waarbij je met wat moeite mooie stevige billen krijgt. Negen van de tien vrouwen dromen van een achterwerk als Jennifer Lopez, of Beyonce. En niet alleen de vrouwen, maar ook mannen zien ze graag.

billenoefeningVoordelen van oefeningen voor billen

Een aantal voordelen van deze oefeningen zijn:

• Je krijgt er meer zelfvertrouwen door.
• Je krijgt er mooie strakke billen van.
• Jurken, rokken, en broeken staan mooier.
• Je krijgt meer complimenten.
• Je krijgt er minder stres van.

Nadelen van oefeningen voor billen

Natuurlijk zijn er ook wel wat struikelblokken, als:

• Het is hard werken.
• Je moet er consequent mee bezig zijn.
• Je moet de oefeningen volgens de aanwijzingen uitvoeren.
• Er gaat in eerste instantie veel tijd in zitten.
• Het resultaat kans soms lang op zich laten wachten.
• Er wordt veel doorzettingsvermogen van je verwacht.

Je kan het!

Heb je de voor- en nadelen gelezen, en ben je nog steeds overtuigd, volg dan de oefeningen die hieronder beschreven staan.

Oefening voor billen één: De Lunge

De lunge is de beste training om van platte naar ronde billen te gaan. Je hebt hiervoor een lange stok nodig (denk maar aan een bezemsteel). Door aan de stok gewichtjes te hangen kan je de oefening zwaarder maken, maar voor beginners is het beter om dit langzaam aan op te bouwen, en het eerst zonder gewicht te doen.

Je doet de stok op je schouders, en je zet één been naar voren, zodat je voet onder je knie komt te staan. Nu zak je zover mogelijk door je knieën, en houd dit tien seconden vast. Je zal voelen dat je spieren in je bovenbillen gespannen worden. Ga naar tien seconden terug omhoog en verander van voet. Herhaal de oefening in eerste instantie twee keer per dag in een serie van twaalf. Dus zes keer links, en zes keer rechts.

Oefening voor billen twee: De Swing

De swing is een ideale oefening om je bilspieren strakker te maken. Je hebt hiervoor een dumbbell nodig, maar het kan ook heel goed met een pak suiker.

Zet je voeten uit elkaar, en buig je knieën lichtjes. Pak met twee handen de dumbbell, of het pak suiker. Breng deze met gestrekte armen boven je hoofd. Haal diep adem, span je bilspieren aan, buig iets verder door je knieën en beweeg het gewicht tussen je benen heen en weer, kom weer omhoog. Herhaal deze oefening bij voorkeur twee keer op een dag in een sessie van tien keer.

billenoefening2Oefeningen voor billen drie: Traplopen

Deze oefening kan overal, thuis, op je werk, in de stad, echt overal. Traplopen staat bekend om een inspanning die goed is als training voor je bilspieren. Ook al is het uitdagend om de lift te pakken als je vier hoog moet zijn, doe dit niet. Kies voor de trap, en bij voorkeur meerdere keren op een dag. Je zal in korte tijd verschil zien.

Thuis kan je er ook voor kiezen om twee keer op een dag tien keer de trap op en af te lopen. Ben je al ervaren in het traplopen, dan kan je er ook voor kiezen om achteruit de trap af te lopen, zodat je weer andere spieren traint. Maar let altijd op je eigen veiligheid, en hou jezelf goed vast.

Conclusie

Zoals je in bovenstaande oefeningen hebt kunnen lezen heb je voor oefeningen niet veel nodig, en al helemaal geen duur sportschool abonnement. Met huishoudelijke spullen, zoals een bezemsteel, en een pak suiker maak je een lichte oefening, meteen een stukje zwaarder, maar ook traplopen wordt voortaan een plezier, omdat je weet dat je het doet om strakke billen te krijgen.

Tip! Wil je structureel strakkere billen, dan is “De Kettlebell Workout” een uitstekend programma om te volgen.

1 gedachte over “3 Oefeningen voor Mooie Billen”

Plaats een reactie