website statistics

5 Beste Tips voor Slankere Bovenbenen

Er zijn meerdere mogelijkheden die je kunt kiezen voor het afslanken van je bovenbenen. De basis is vooral veel wandelen en sporten. Door regelmatig en op de juiste wijze te bewegen worden je bovenbenen mooier en slanker. Daarnaast zijn er speciale oefeningen die er toe bijdragen dat je slankere bovenbenen krijgt. Meestal kun je het beste een combinatie van de onderstaande tips gebruiken om het afslanken van de bovenbenen te bewerkstelligen én ze ook zo te houden.

Slankerebovenbenen1Tip 1: Regelmatig joggen en cardio

Start met één tot twee keer in de week met enkele kilometers in een rustig tempo te joggen. Iedere week kun je het aantal kilometers uitbreiden totdat je uiteindelijk aan vijf kilometer zit. Na het joggen kun je eenvoudige beenspieroefeningen doen zoals vijf minuten touwtje springen, twintig keer bukken en twintig keer hurken. Maak een schema met beenspieroefeningen en breidt wekelijks de oefentijd iets uit.

Je kunt kiezen voor beenspieroefeningen die specifiek zijn gericht op het afslanken van je bovenbenen, eventueel volgens een sportschema in een sportschool. Maar ook kun je iedere dag thuis oefeningen speciaal voor het afslanken van je bovenbenen doen. Je kunt zelf een sportschema maken, waarop per dag aangegeven staat wat je moet doen.

Tip 2: Veel wandelen – gebruik dagelijks je beenspieren

Het slanker worden van de bovenbenen gaat een stuk gemakkelijker als je gewoon veel wandelt of fietst. De beweging die je hiermee bewerkstelligt is op zichzelf is een goede manier om het overtollig vet te lijf te gaan. Je bovenbenen worden door dit regelmatig wandelen of fietsen door de loop van tijd strakker. Je kunt hierbij eenvoudig variatie in de bewegingssoort aanbrengen. Bijvoorbeeld de ene dag een half uur wandelen aangevuld met beenoefeningen en de andere dag een uur fietsen. Ook kun je kiezen voor iedere dag een half uurtje stevig wandelen én iedere dag een uurtje fietsen. Door te wandelen én te fietsen gebruik je verschillende beenspieren. De intensiteit is uiteraard afhankelijk van de tijd die hiervoor beschikbaar hebt.

Tip 3: Benen zijwaarts opheffen, een goede oefening voor dunnere bovenbenen

Ga in een lichte spreidstand staan. Breng je linkerbeen langzaam zijwaarts omhoog. Doe dit langzaam en voorzichtig, vooral als je op een bepaalde hoogte pijn voelt. Breng je been vijftien keer omhoog en wissel daarna van been. Herhaal ook met dit been de oefening vijftien keer. Doe hierna nog een sessies van vijftien keer met het andere been. Het is het beste om deze oefening minimaal vier keer per week te doen.

Tip 4: Een oefening voor de billen en achterkant van het dijbeen

Deze oefening is speciaal bedoeld voor het extra trainen van achterste beenspieren, hierdoor krijg je mooiere en dunnere bovenbenen. Tevens is het een goede training voor je billen. Steun voorovergebogen op de grond op je handen en je knieën. Licht een been op en buig het vanaf de knie naar boven. Doe alsof je met je voetzool het plafond wilt raken. Doe daarna het been naar beneden en herhaal de oefening vijftien keer. Daarna doe je oefening met het andere been. Herhaal dit ook vijftien keer. Daarna nog een keer de oefening vijftien keer met het andere been doen. Voor deze oefening is concentratie vereist. Maar als je de oefening regelmatig uitvoert levert dit al binnen korte tijd een goed resultaat op.

Slankerebovenbenen3Tip 5: Train de binnenkant van het dijbeen

De binnenkant van het dijbeen gebruiken we niet vaak, maar toch is het gebruiken van deze spieren belangrijk. Met een goede training op deze spieren worden je bovenbenen slanker. Ga met je rug op de grond liggen met je benen omhoog en tegen elkaar, gesloten dus. Open nu heel langzaam je benen, zover als mogelijk is. Sluit ze daarna weer. Herhaal de oefening vijftien keer, rust korte tijd uit en begin dan weer opnieuw. Weer vijftien keer.

Als je deze oefening drie keer per week in drie sessies van vijftien keer doet zul je al snel resultaat zien. Het is wel belangrijk dat je deze oefening wekelijks blijft herhalen.

Kortom – Beweging Helpt

Vooral door dagelijks voldoende te bewegen én door gezond te eten kun je binnen een niet te lange tijd slankere bovenbenen krijgen. En dit zul je vast moeten houden. Want door ook hierna te blijven oefenen en op je voeding te blijven letten zullen ook je bovenbenen niet alleen slanker worden maar ook zo worden behouden.

NB. Wil je een goed workout programma voor je benen dan kunnen wij hiervoor De FIT Methode aanraden. Dit is een volledige cursus om door middel van oefeningen onder andere overtollig vet kwijt te raken op je benen. Daarbij zijn veel trainingen ook zeer goed voor je buik en billen. Het is een uitstekend programma met zowel informatie, workoutschema’s als persoonlijke begeleiding.

1 gedachte over “5 Beste Tips voor Slankere Bovenbenen”

Plaats een reactie