website statistics

5 Bijzondere Methoden voor Snel 10 Kilo Afslanken

 

Je wilt afvallen, maar wel op een gezonde manier. En het moet ook geen jaren duren…. Informatie is op Leuk Afvallen genoeg te vinden maar welke methodes zijn nu precies geschikt als je snel gewichtsverlies wilt hebben en geen gezondheidsrisico’s wilt lopen?

Het South Beach dieet

Lowcarb2Het South Beach dieet is samengesteld door cardioloog Dr. Arthur Agatston. Het dieet is oorspronkelijk bedoeld om hart- en vaatproblemen die door overgewicht veroorzaakt worden te verminderen. Tegenwoordig gebruiken veel beroemdheden dit dieet en ook hier in Nederland heeft het zijn aanhangers.

Bij dit dieet worden slechte koolhydraten vermeden en vet wordt maar weinig gegeten. De vetten die wel gegeten mogen worden, zijn de zogenaamde goede vetten.

Het dieet bestaat uit drie fasen. In de eerste twee weken vermijd je de koolhydraatrijke producten zoals fruit, brood, rijst, pasta en aardappelen. Je eet vooral vlees, vis en schaaldieren. Kaas, noten en eieren zijn ook toegestaan. In deze weken kan je 3,5 tot 6 kilo afvallen.

In de volgende fase ga je de goede koolhydraten toevoegen, zoals fruit en volkorenproducten. Afvallen doe je nu nog een halve tot een hele kilo per week. Deze fase pas je toe tot je je streefgewicht bereikt hebt.

De slotfase is niets anders dan dat je nieuwe eetgewoonten je leefwijze is geworden. Je mag gewoon eten, maar houd je wel aan de basisregels van het South Beach dieet, zoals alleen goede vetten en koolhydraten gebruiken en zo vers mogelijk eten. Overigens worden voedingssupplementen, als visoliecapsules en multivitamines, aangeraden.

Snel gewichtsverlies is bij dit dieet mogelijk op een zeer verantwoorde manier. De samenstelling van je bloed zal zelfs verbeteren waardoor je je na ongeveer een week beter zult gaan voelen. Nadeel zijn de eerste twee weken omdat je koolhydraten moet vermijden, waardoor je moe, humeurig en duizelig kunt worden.

Stevige Workouts

Meer bewegen is niet alleen gezond maar zorgt ook voor meer verbranding. Je hoeft niet direct fanatiek te gaan sporten maar elke dag een half uur beweging is zeker aan te raden. Afwisselen van kracht- en conditietraining verdient de voorkeur. Bij hardlopen, bijvoorbeeld, verbruik je meer calorieën. Maar bij krachttraining bouw je spiermassa op en laat die spiermassa nou voortdurend calorieën verbruiken!

Waar je ook voor kan kiezen is een intervaltraining, wat inhoudt dat je hoge inspanningen afwisselt met lage inspanningen tijdens één training. Hierdoor verbrand je vet tijdens de training en dus ook nog daarna. Check ook deze sportmethoden met 3 verschillende trainingsschema’s.

SnelgewichtverliezenGroene smoothies

Zelf bewust bezig zijn met je eten is de grootste stap op weg naar afvallen. In veel kant en klare producten zitten dikmakers. Zelf het eten bereiden is niet alleen beter voor je gewicht maar is voor iedereen gezonder.

Je eigen groene smoothie maken is een goed voorbeeld. Door je groente te persen tot een sapje, maak je je eigen afslankmiddel. Het sap bevat praktisch geen calorieën maar zorgt er wel voor dat het je minder honger laat hebben (en dus minder gaat snoepen). Ander groot voordeel is dat door de geperste groente de gezonde voedingstoffen, zoals die vitaminen, razendsnel wordt opgenomen in je lichaam. Daarnaast kan je meer groente, dus meer goede voedingsstoffen, tot je nemen door het te persen!

Naast afvallen zorgen groene smoothies ook nog voor een mooiere huid, minder acné, meer energie en een betere lichaamsgeur.

Brooddieet

Hoewel je zou kunnen zeggen dat brood juist een dikmaker is (door de hoeveelheid koolhydraten), is er toch echt ook een brooddieet. Brood is namelijk ook arm aan verzadigde vetten, heeft veel goede voedingsstoffen en is rijk aan vezels.

Volgens het Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek is een brooddieet dan ook prima voor een periode tot 6 weken. Bij langer gebruik zou een tekort aan voedingsstoffen kunnen ontstaan.

Bij een brooddieet eet je de ene dag alleen volkoren brood en drink je water, koffie of thee (zonder suiker) en ook een bouillon is toegestaan. De andere dag eet je normaal, met eventueel verantwoorde tussendoortjes, zoals fruit. Natuurlijk moet je op deze dag calorierijke en vette voeding laten staan.

Twee kilo kwijt raken in een week tijd is te doen met dit dieet. Snel gewichtsverlies is in die weken dus goed mogelijk.

Groot voordeel bij dit dieet is de eenvoudige uitvoering, het kost niets extra’s en door je bewuste omgang met eten, eet je automatisch al gezonder. Enig nadeel: sommige mensen krijgen last van maagzuur. Daarnaast kan je dit dieet maar tijdelijk doen, dus zal je daarna goed op moeten letten dat je niet terug valt!

Afvallen door vetverbranding

Snelgewichtsverliezen2Een compleet andere manier van afvallen is juist je lichaam stimuleren om te gaan werken…dus vet te verbranden! Dit kan je bereiken door juist wel vezelrijk voedsel te eten, omdat het lichaam hier harder door moet werken om het voedsel te verteren. De vetreserves worden daardoor sneller verbrandt!

Drink groene thee, water en minder alcohol. Door alcohol wordt je vetverbranding onderdrukt (denk maar aan het bierbuikje), terwijl groene thee en water het juist stimuleert.

Begin je ontbijt met water of een vers sapje. Dit stimuleert jouw organen om op gang te komen. Ontbijt vervolgens verder na ongeveer een kwartiertje met een goed bord havermout of zemelen.

En…zorg voor beweging én voor een fris klimaat! Je lichaam moet namelijk harder werken als het frisser is.

Snel gewichtsverlies is mogelijk

Afvallen op gezonde manieren is dus heel goed mogelijk. Door bewust te eten en te bewegen bereik je al veel. Probeer voor jezelf een manier te vinden die bij jou past zodat de kans op slagen het grootst is!

Zoek je liever afslankmiddelen waarmee je snel kunt afvallen? Lees dan ook ons artikel over welke afslankpillen goed kunnen werken voor het bereiken van gewichtsverlies.

Plaats een reactie