website statistics

De 7 Beste Afslankmiddelen voor Gezond Afvallen

Naast specifieke dieet programma’s kun je natuurlijk ook met een sterke dosis wilskracht en het juiste dieet zelf gezond afslanken. Hierbij kun je dan natuurlijk wel weer wat extra hulp gebruiken. Denk dan niet aan afslankpillen of dieetcapsules, waarvan de meeste immers erg ongezond zijn. Maar er zijn wel degelijk een aantal natuurlijke afslankmiddelen die je kunnen helpen om zelf effectiever en sneller af te vallen. In dit artikel zetten we de 7 beste afslankmiddelen op een rij.

Supplementen & Vitaminen

Supplementen4

Sommigen beweren dat het slikken van extra vitaminen en mineralen niet nodig is, omdat je voeding in principe al alles bevat wat je nodig hebt. Dit is zo wanneer je organisch eet en bij een normaal dagdieet het volledig patroon van voedingsstoffen binnenkrijgt. Maar bij het afvallen ga je juist bepaalde voedingspatronen omgooien en is het heel gewoon dat je van een bepaalde voedingsstof tijdelijk wat minder binnen krijgt. Vang je dit niet op met supplementen dan kun je je slap en vervelend gaan voelen, wat natuurlijk niet ten gunste komt van je motivatie om door te gaan met afslanken.

We raden dan ook vooral aan om vitaminen te slikken die je meer energie geven. Hieronder vallen de vitamines B, waarbij een vitamine B-complex een goede keuze is. Verder is het aan te raden om meer omega 3 en omega 6 binnen te krijgen. Deze vetzuren maken je vrolijk en laat daarbij ook je huid meer stralen. Een goede bron van omega 3 en 6 is visolie.

Zonlicht & Buitenactiviteit

Het is wetenschappelijk bewezen dat zonlicht de zogenoemde vitamine D aanmaakt in je lichaam. Deze vitamine heeft een positief effect op je gemoedstoestand. Daarbij doet zonlicht je meer energiek zijn, waardoor je meer beweegt. Dit is zoals we weten erg gunstig voor het proces van afvallen. Tenslotte heeft zonlicht en bijbehorende warmte het positieve effect dat je minder honger hebt. Hierdoor zul je dus gemakkelijker de hoeveelheid eten kunnen terugbrengen.

Appelazijn

Een fles met appelazijn is een soort van gouden greep in de zin dat je het voor veel verschillende dingen kunt gebruiken. Buiten dat het gewoon erg lekker is in salades of op een warm gerecht, kun je het prima gebruiken als hulpmiddel bij het afslanken. Appelazijn zorgt dat je een voller gevoel hebt, ondanks het feit dat je nog niet gegeten hebt. Drink dus een aantal lepeltjes appelazijn voor de maaltijd en je zult minder trek hebben. Zo kun je eenvoudig het gevreesde “overeten” voorkomen.

Sappen & Smoothies

Meer vocht zorgt dat je eenvoudig gifstoffen uit je lichaam kunt afvoeren. Daarom is het drinken van voldoende water tijdens je dieet ook zo belangrijk. Het innemen van speciale shakes of smoothies hebben daarbij nog eens het extra voordeel dat ze goede vitaminen en mineralen bevatten. Hierdoor krijgt je lichaam behalve voldoende vocht ook nog eens broodnodige extra voedingsstoffen binnen, wat juiste extra belangrijk is tijdens het omvormen van je gebruikelijke eetpatroon.

Citrusvruchten

Het innemen van natuurlijke zuren zorgt ervoor dat je maag krimpt. Citrusvruchten bevatten deze zuren terwijl ze toch heel lekker zijn. Voordat je begint met lunch of diner kun je dus wat citrusvruchten eten. Denk hierbij aan sinaasappels, mandarijnen of grapefruits. Citroensap werkt ook erg goed, al is dit voor sommigen wat te zuur.

Groene Thee

De heilzame werking van groene thee is al lang bekend. Thee is normaliter al prima voor je lichaam. Groene thee doet er daar nog eens een extra schepje bovenop doordat het veel goede antioxidanten bevat die je kunnen helpen met het verliezen van gewicht. Een ander goed punt van groene thee is dat het een positieve werking heeft op de gezondheid van je stofwisseling. Daarbij heeft groene thee een positief effect op je gemoedstoestand, wat het afvallen des te prettiger maakt. Je kunt groene thee overigens ook in de vorm van capsules innemen.

Vezels

Wil je een gezonde en snelle stofwisseling dan kun je hiervoor heel goed vezels inzetten, zoals zemelen en havermout. Als je je stofwisseling kunt versnellen dan voer je ook sneller gifstoffen af, waardoor je beter en effectiever kunt afslanken. Daarbij hebben vezels de prettige eigenschap dat ze in de maag en darmen wat uitzetten, waardoor je snel een verzadigd gevoel hebt en dus minder geneigd bent om veel te eten. Tenslotte zijn vezels gewoonlijk erg caloriearm.

Zoals je ziet zijn bovenstaande afslankmiddelen vrij eenvoudig te verkrijgen en te bewerkstelligen. Je kunt hiermee eenvoudig en snel al aan de slag met je plan voor afvallen. Begin vandaag nog!

Plaats een reactie