website statistics

Het Afslanken van je Benen

De moeilijkste zone om af te vallen – naast de buik – is rond de benen. Superslanke benen zijn mooi, maar hoeven niet altijd het ideaal te zijn voor jou en je omgeving. Immers, benen hoeven niet beslist niet superdun te zijn om mooi gevonden te worden. Een beetje vlees op onze botten doen onze lichaamsvormen namelijk soms mooier uitkomen. Daarnaast dien je ook te bedenken dat jij je benen véél dikker ziet als een ander. Kijk dus eerst in de spiegel en begin met van jezelf te houden. Kijk naar je benen en zie dat ze gewoon bij je horen.

Vind je nog steeds dat er wel wat af mag? Lees de onderstaande tips over het afslanken van de benen en ga aan de slag.

Afslanken van je benen is tijdrovende klus

Trek er enkele maanden tot een jaar voor uit. De buik- en benenzones zijn de moeilijkste zones om te vermageren. Vetophopingen op die plaatsen heeft alles te maken met je voedingspatroon en het gebrek aan beweging. Vermageren op deze zones houdt in dat je je hele eet- en bewegingspatroon om moet gooien en dit vol moet houden om niet weer opnieuw dikke benen te krijgen. Hierbij is intensieve training van belang.

Lopen, lopen, lopen

De beste en goedkoopste oefening voor slanke benen. Heb je niet de discipline om structureel te gaan bewegen kan je ervoor kiezen om naar een sportschool te gaan. Voor een goed resultaat is het raadzaam om dan zeker 3 keer in de week lekker te trainen. De trainer op de sportschool kan je helpen met je wensen, je over zonetraining adviseren en voor jou een verantwoord trainingsschema opzetten. Als je jaren niet gelopen of gesport hebt, begin dan gewoon lekker rustig. Te snelle bewegingen of plots te hoge prestaties van het lichaam vragen, draagt ertoe bij dat je je minder goed voelt, blessures kan oplopen en het hele sporten je tegen gaat staan. Voor een langdurig resultaat moet het bewegen een onderdeel van je leven worden dus zorg dat je er plezier in houdt.

Blijven eten

Bij het afvallen is een veelgemaakte fout dat we plots sterk minder gaan eten en dan vaak de hele dag met een zeurend hongergevoel rondlopen. Wat doet het lichaam vervolgens? Dat gaat op de spaarstand. Onze stofwisseling wordt langzamer, we verbranden minder en het lichaam komt toe met wat we eten. We teren dus niet echt in. Voor het afslanken van je benen is dat zeker niet de bedoeling. Blijf genoeg en bewust eten. Het ligt voor de hand dat we de zoetigheden en de gefrituurde producten laten staan. Vet mag je eten maar let erop welke vetten en niet te veel natuurlijk. Kies daarnaast voor magere proteïnerijke voedingsmiddelen zoals mager vlees, gevogelte en vis, veel groenten en vezelrijke producten. Bij een combinatie van sporten en een dergelijk voedingspatroon verbrand je overtollige lichaamsvetten en worden je spieren steviger. Je benen worden in dit geval zichtbaar strakker en mooier. Bekijk hiervoor ook onze 10 methoden voor gewichtsverlies.

waterWater, water, water

In bijna alle soorten diëten kom je het het onmisbare water tegen. Liters op een dag wordt er soms aangeraden. Inderdaad, voor een goede stofwisseling en functioneren van het lichaam is 2 tot 3 liter water heel normaal. Het lijkt veel maar als je meer gaat lopen of sporten zal je merken dat je het ongemerkt weg drinkt. Wanneer je te weinig water drinkt dan uit zich dat in hoofdpijnen en een algeheel gevoel van onbehagen.

Resultaat om trots op te zijn

Het kan heel goed voorkomen dat je helemaal niet zo veel afvalt. Doordat je meer beweegt en sport gaat je lichaam namelijk je spieren verstevigen. Deze spieren nemen de plaats van je vet in en geven je een strakkere lijn. Je benen verliezen zonder meer vet maar voor een gedeelte daarvan komen er dus spieren in de plaats. De methoden om je benen af te slanken snijden dus aan meerdere kanten. Je valt altijd wel wat af, je gaat in ieder geval strakker in je vel zitten en je conditie gaat er met sprongen op vooruit – wat je weer lekkerder en gezonder doet voelen. Je zal merken dat je meer energie hebt en je zelfvertrouwen toeneemt doordat je weet dat je er goed uitziet.

Tip! Bekijk ook onze 5 Handige Oefeningen voor Slankere Benen.

Plaats een reactie