website statistics

Afslanken met Spirulina

De naam Spirulina is afkomstig vanuit het Latijn en betekent niets minder dan “kleine spiraal”. Deze naam is dan ook erg toepasselijk want eigenlijk is het niet meer dan een heel klein spiraalvormig algje van maar een halve millimeter groot. De kleur van het algje is blauwgroen tot donkergroen en behoort tot een van de oudste levensvormen op aarde. Men vermoedt dat de algen er eerder waren dan de mens oud is. In deze algen zitten erg veel vitaminen en mineralen die nuttig kunnen zijn bij het afslanken. Hierdoor wordt het ook wel een “superfood” genoemd. Spirulina wordt nu vooral verkocht in de vorm van poeder of tabletten.

Spirulina2De algen zijn ’s wereld beste verteerbare bron van hoogwaardige eiwitten. Spirulina zal voortdurend het bloed voorzien van aminozuren en suikers. Hier kan je twee voordelen uithalen die je al van dag één zult merken. Ten eerste zal het hongergevoel direct verdwijnen waardoor je veel minder zal eten. Ten tweede zal je bloedsuikerspiegel op peil blijven. Hierdoor zul je geen last hebben van duizeligheden of een licht hoofd. Dokters beweren dat je nooit teveel van de algen kunt innemen, maar desondanks kun je het beste voorzichtig ermee beginnen, want je moet het lichaam de tijd geven om al de vitamines en proteïnen te verwerken. Daarom, indien je niet al teveel sport, zoals maximaal één uur per dag, houd het dan op 10 gram inname van Spirulina per dag. In verhouding met de tabletten is dit één tablet.

Werkende voordelen al van dag 1

Spirulina werkt in veel gevallen geneeslijk: het bevordert jouw herstel na een operatie of na een ziekte. Stel dat je pas een griep hebt gehad, dan mag je rekenen op een extra herstel van het lichaam dankzij de extra’s vitamines. Als je de algen gebruikt om een paar kilo af te vallen dan kun je na het sporten heel goed een tablet of het poeder met een glas sojamelk innemen. Je zal vlug merken dat je moeheid en hongergevoel verdwijnen. Het stimuleert jouw immuunsysteem en tegelijkertijd ontgift het de weefsels en het bloed.

Wanneer je op je werk een tablet neemt – op welk uur van de dag dan ook – dan zal je merken dat het concentratievermogen verbetert. De huid wordt dankzij het algenmiddel gezuiverd. Zoals gesteld houdt het jouw bloeddruk op peil en het verbetert het tenslotte je cholesterolgehalte. Wil je misschien niet rechtstreeks afvallen maar je cholesterol naar beneden halen, dan kun je ook gerust voor een paar weken Spirulina innemen. Je bent niet gebonden aan tijd, je stopt met de inname wanneer jij vindt dat het genoeg geweest is.

Hoe gebruik je het beste Spirulina?

Omdat er een rijkelijk aanbod op de markt beschikbaar is, kun je kiezen hoe je het algenpoeder inneemt: je kunt er voor kiezen om poedervorm te kopen en om het poeder in soja- of kokosmelk te mengen (liefst geen koemelk) of je mengt het in een vers sapje. Als je graag smoothies drinkt, kun je het algenpoeder inmengen en het eenvoudig opdrinken. Tabletten kun je het beste innemen voor elke maaltijd. Je kunt zelf experimenteren wat voor jou het lekkerste is, er zijn zelfs mensen die het graag drinken in thee. Je kiest zelf jouw hoeveelheid, maar probeer zoals gesteld niet meer dan 10 gram per dag in te nemen. Ben je een sporter en sport je meer dan 2 uur per dag, dan kun je deze hoeveelheid verdubbelen.

De diversiteit van Spirulina

Spirulina kan dus perfect als supplement gebruikt worden bij een afvalmethode. En misschien ben je niet direct van plan om direct een kaar kilootjes af te vallen, maar voel je je soms futloos, snel moe en zonder motivatie om te gaan sporten. Ook dan kan Spirulina erg goed helpen. Over het algemeen is het gebruik van de alg voor ieder doelgroep positief. Vrouwen die zwanger zijn zullen wel moeten oppassen en kunnen beter spirulina vermijden, omdat het effect van spirulina op de zwangerschap nog onvoldoende is onderzocht.

Mensen die juist heel snel vermoeid zijn, kunnen één tablet spirulina per dag innemen, om de vermoeidheid tegen te gaan. Studenten die nog studeren en die ’s avonds na de colleges nog heel wat theorie moeten stampen, kunnen gerust algenpoeder in een smoothie doen voor dat beetje energie, zeker tijdens de tentamens! Kortom, zolang je je aan de voorgeschreven hoeveelheid houdt, heeft Spirulina geen negatieve effecten en zal het je alleen maar een positieve impuls geven.

2 gedachten over “Afslanken met Spirulina”

    • Volg altijd de bijsluiter, deze geeft bij dit betreffende pakket aan dat deze ten hoogste drie maal per dag kan worden ingenomen, elk een half uur voor een maaltijd. Dus eenmaal voor het ontbijt, eenmaal voor het middageten en eenmaal voor het avondeten.

      Beantwoorden

Plaats een reactie