website statistics

10 Tips voor Snel Afslanken

Afvallen is voor velen een zware strijd. En je wordt door alle verschillende producten, diëten en mogelijkheden overspoeld met informatie. Toch begint afslanken ook bij jezelf. Producten helpen bij effectief afvallen, maar daarna moet je dit ook op peil houden. In dit artikel 10 tips om snel en blijvend af te slanken.

In beweging

SnelAfvallen3Het klinkt cliché maar bewegen is nog steeds een geweldige methode om overtollige kilo`s te verbranden. Bouw de activiteiten goed op en ga niet meteen als een dolle sporten. Begin met 20 minuten per dag actief bezig zijn. Wie weinig sportief is kan beginnen met wandelen of fietsen. Als je intensiever wilt sporten is de sportschool een goede optie. Bewegen kan altijd en ondanks de drukte kun je misschien een keer op de fiets naar je werk gaan of de trap nemen in plaats van de lift.

Breng regelmaat in je leven

Ons lichaam verbrand eten zodra we actief zijn. Door regelmatig te eten voorkom je dat je lichaam onnodig vocht gaat vasthouden. Ontwikkel een dagelijks eetpatroon, waarbij je op gezette tijden eet, zodat je lichaam hier aan kan wennen. De spijsvertering werkt slechter als we inactief zijn. Eet dus niet te veel voordat je gaat slapen, want dit wordt niet afgebroken, maar opgeslagen in het lichaam.

Wonder water

Drinken zorgt voor de zuivering van het lichaam, maar heeft ook een ander effect. Snel afvallen is goed mogelijk als je maar genoeg drinkt. Geen koffie, thee of alcohol, want die onttrekken juist vocht aan je lichaam. Je kunt het beste water drinken. Neem minimaal 1,5 liter vocht per dag. Dit is uiteindelijk nog best veel en je zult er aan moeten wennen om deze hoeveelheid tot je te nemen. Drinken heeft verder nog een ander bijkomend effect. Het zorgt er voor dat je een vol gevoel krijgt en hierdoor minder behoefte krijgt aan eten.

Blijven eten

Sommige mensen denken dat ze zo weinig mogelijk moeten gaan eten als ze willen afvallen, maar dat is niet waar. Het is juist belangrijk om te blijven eten. Ook zodra je even niet veel bent afgevallen of helemaal niets, moet je blijven eten. De spijsvertering moet actief blijven.

De deur uit met verleiders

Tussendoortje en lekkere dingen zijn vaak het moeilijkst te weerstaan. Junkfood en snoep, koeken en chips zijn verleiders die je zult moeten weerstaan. Deze zorgen er voor dat je niet afvalt. Het is daarom verstandig om ze te weren. Zodra je ze niet in huis hebt, kun je ze namelijk ook niet zomaar snel pakken. Als toch wil snacken, zorg dan voor geschikte vervangers.

Happy young lady eating fruit saladWeet wat er lukt

Als je wilt afvallen, moet je ook weten wat je weegt. De weegschaal is vaak de ergste vijand als mensen afvallen, maar zonder een startgewicht kun je ook je vorderingen niet bijhouden. Wie gaat sporten moet er wel rekening mee houden dat vet ook wordt omgezet in spiermassa, waardoor het lijkt dat je niet afvalt.

Het ritme van de wekker

Snel afvallen, vraagt om ritme. Een goed slaappatroon zorgt er voor dat het lichaam went aan vastigheid en hierdoor zal de spijsvertering beter werken. Laat naar bed gaan en lang uitslapen verstoord patronen in je lichaam en zorgen er voor dat de verbranding van vetten langzamer gaat.

Geef nooit op

Afvallen is ook doorzetten en niet stoppen. Bij afvallen gaat het nooit zomaar ineens en met regelmaat. Tijdens het afvallen, zullen er pieken en dalen zijn. Zorg er voor dat je niet opgeeft.

Gedeelde smart

Zorg bij het afvallen er voor dat je omgeving je steunt bij je activiteiten. Samen afvallen, werkt vaak nog het beste, omdat iedereen dan met hetzelfde bezig is. Als je samen afvalt, kun je elkaar ook nog eens ondersteunen als we het even moeilijk hebben.

Maak een begin

Het grootste probleem bij afvallen is niet beginnen. Beginnen doe je vandaag en niet over twee weken. Dit zorgt er namelijk voor dat er altijd wel een reden komt om niet te starten. Begin dus nu!

Snel afvallen en op gewicht blijven vraagt dus ook iets van jezelf. Pas patronen aan en houdt je gewicht in stand. Een uitstekend programma dat je hierbij kan helpen is Het DASH Dieet Plan. Dit programma is nu met een aanzienlijke korting te verkrijgen.

Plaats een reactie