website statistics

Afvallen met Aminozuren

Aminozuren kunnen gebruikt worden om af te vallen. Welke aminozuren dit zijn en hoe dit kan, zal in dit artikel behandeld worden.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn essentiële bouwstoffen voor ons lichaam. Ze spelen onder andere een rol in spieropbouw, spieronderhoud, stofwisseling en vetverbranding. Uit deze functies is op te maken dat afvallen en aminozuren erg goed samen gaan.

Welke aminozuren hebben invloed op de vetverbranding?aminozuren

Een aantal aminozuren die invloed hebben op het afvallen zijn:

  • Carnitine
  • Glutamine
  • Arginine
  • Methionine

Carnitine
Carnitine trekt vetzuren sneller aan en speelt een rol in het transporten tijdens de stofwisseling. Dit zorgt voor een vetverbrandende werking. De vorming van dit aminozuur vindt plaats met vitamine B6, vitamine B12, niacine en foliumzuur. Bij een tekort aan deze stoffen heeft Carnitine een verminderde werking. Je kunt Carnitine gewoon in verwerkte vorm (als capsule) inkopen.

Glutamine
Glutamine gaat vetopslag tegen. En als vet niet opgeslagen wordt, is er ook geen gewichtstoename. Het gaat de vetopslag tegen doordat het vet aan zich bindt. Glutamine kan ook het verlangen naar suiker en alcohol verminderen. Men zal minder snel geneigd zijn te snoepen, waardoor er minder vet gegeten wordt. Dit helpt natuurlijk tegen afvallen.

Arginine
Dit aminozuur heeft invloed op het groeihormoon. Het groeihormoon regelt de spier-vet verhouding. Bij overgewicht wordt de aanmaak van groeihormoon echter niet meer gestimuleerd. Hierdoor is de spier-ver verhouding uit balans en wordt afvallen moeilijker. Mensen met overgewicht komen hierdoor in een vicieuze cirkel. Met inname van Arginine kan het groeihormoon gestimuleerd worden, waardoor afvallen gemakkelijker wordt.

Methionine
Het helpt bij de afbraak van vetten en voorkomt zo de opbouw van vetten in slagaders. Ook zorgt het voor ontvetting van de lever. Een tekort van dit aminozuur kan dan ook resulteren in vervetting van de lever. Een nadeel van Methionine is het afbraakproduct. Dit is homocysteïne. Inname kan het homocysteïnepeil verhogen en dit is een risicofactor voor aderverkalking en trombose. De combinatie van vitamine B6 en foliumzuur werkt zeer effectief voor het verlagen van het homocysteïnepeil.

pillenHoe nu afvallen met aminozuren?

Bovenstaande lijst bevat niet alle aminozuren die ingenomen kunnen worden, maar het is zijn wel de voornaamste. Je kunt deze het beste in capsule vorm kopen en innemen. Indien je gebruik wil maken van aminozuren om af te vallen, moet je gedachten houden dat het geen wondermiddel is. Er is meer nodig dan alleen het slikken van aminozuren om in voldoende mate af te vallen.

Zo is een goede lichaamsbeweging erg belangrijk. Dit geldt altijd in het dagelijks leven en dit geldt dus ook bij afvallen met aminozuren. Daarnaast is een gezonde voeding ook van grote invloed. Hoewel deze aminozuren ervoor zorgen dat vetten minder worden opgeslagen, zal er vet nog steeds kunnen worden opgeslagen indien hier een teveel van is. Aminozuren zijn dus hoofdzakelijk een supplment die helpen om het afvallen gemakkelijker te maken en te versnellen.

Conclusie

Voorbeelden van aminozuren die invloed hebben op vetverbranding en dus op afvallen zijn: Carnitine, Glutamine, Arginine en Methionine. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Aminozuren hebben echter alleen een stimulerende werking. Een gezonde voeding en genoeg lichaamsbeweging is dus nog steeds noodzakelijk.

Plaats een reactie