website statistics

Het Acai Dieet

Het gebruik van Acai bessen voor gewichtsverlies is in de laatste jaren sterk in opkomst. Het Acai dieet wordt dan ook door vele mensen een wonderdieet genoemd. Maar hoe gaat dit dieet precies in zijn werk en wat zijn de voor en nadelen van het Acai dieet? Je leest het in dit artikel.

acaiWat houdt het Acai dieet in?

Het Acai dieet is geen standaard dieet. Bij dit dieet hoef je bijvoorbeeld geen calorieën uit te tellen. Het dieet draait daartentegen om een gezonde levensstijl en het eten van Acai bessen. Bij het volgen van het dieet moet je tevens veel bewegen. Naast het bewegen en gezond eten eet je Acai bessen als extra stimulans om af te vallen. Deze combinatie zou ertoe leiden dat snel en succesvol gewicht verliest.

Een Acai bes is een kleine paarse vrucht die van nature groeit in Zuid Amerika, voornamelijk Brazilië. De bes groeit aan 25 meter hoge planten. De kleine vruchtjes van de plant zitten daarbij boordevol natuurlijke gezonde vitamines. Acai bessen zouden niet alleen goed zijn voor hun afslankende werking, maar tevens een positieve invloed hebben op huid en stofwisseling.

De bessen zijn te koop in verschillende vormen:

 • Vers, bevroren of gevriesdroogd
 • Sap
 • Poedervorm
 • Capsules

De bessen zijn dus in diverse substanties verkrijgbaar, al is de ene vorm makkelijker te verkrijgen dan de andere vorm. Tevens is de toepassing en inname verschillend. De verse, bevroren of gevriesdroogde bessen kan je bijvoorbeeld gebruiken in een smoothie of in yoghurt. Sap van de Acai bes is een stuk moeilijker verkrijgbaar, aangezien deze vorm van de Acai bes erg geconcentreerd is, en moeilijker houdbaar. In poedervorm is de bes effectief te verwerken in een smoothie. Tenslotte zijn de Acai capsules makkelijk in te nemen. Dit is ideaal als je de bes liever niet in zijn normale vorm eet.

Wat doet de Acai bes?

Waarom val je af door de Acai bes? Er is hier (nog) geen eenduidige reden voor. Zo worden er door wetenschappers verschillende voordelen aan de bes toegeschreven, maar zijn deze voordelen nog niet geheel bewezen.

De bes bevat in ieder geval wel veel vitamines, mineralen, eiwitten, vezels, gezonde vetten en antioxidanten. Dit maakt de bes erg gezond. De genoemde voedingstoffen hebben volgens velen de volgende positieve invloeden op het lichaam:

 • De bes zorgt voor een snellere opbouw van spieren, waardoor voedsel sneller verbrand wordt.
 • De bes verhoogt je metabolisme.
 • Je voelt je sneller vol, waardoor je minder eet.
 • De bes versterkt het immuunsysteem.
 • De bes reinigt het lichaam.
 • Je nachtrust verbetert sterk.

Houd in gedachten bij het lezen van de positieve invloeden dat deze niet wetenschappelijk sluitend bewezen zijn, maar wel voortkomen uit de persoonlijke ervaringen van gebruikers.

Welke voordelen heeft het Acai dieet?

Kortom, het Acai dieet heeft vele voordelen, waaronder:

 • Het is goed voor je gezondheid en gewicht.
 • Een lagere kans op bacteriologische ziektes.
 • De antioxidanten in de bes neutraliseren vrije radicalen die onder andere vrijkomen bij sporten – waardoor je dus sneller herstelt.
 • Veel mensen die het dieet volgen hebben aangegeven dat zij zich fitter voelen door het dieet.
 • Het dieet is geschikt voor zowel vlees-liefhebbers als voor vegetariërs.

Welke nadelen heeft het Acai dieet?

Er zijn ook een aantal nadelen te noemen van het Acai dieet, zoals:

 • Op het internet verkopen veel winkels Acai bessen, echter bevatten deze producten wel de Acai bes maar in een lage hoeveelheid – ga dit dus goed na. Een betrouwbare partij voor het kopen van acai is bijvoorbeeld Vitaminstore NL.
 • Alleen het eten van de bessen zal niet leiden tot gewichtsvermindering. Hierbij moet ook worden vastgehouden aan gezonde voeding en veel beweging;
 • Het dieet is over het algemeen vrij duur vergeleken met andere diëten.

Het Acai dieet is een prima dieetkeuze als je serieus af wilt vallen, maar zie het wel als supplement. Als je bereid bent om gezond te eten, veel te bewegen en tevens de bessen in te nemen dan is het dieet zeker het proberen waard. Alleen het innemen van de bessen zelf heeft echter geen nut als je af wilt vallen; het is de combinatie van eten/bewegen/bessen dat zorgt voor het goede resultaat. Een groot nadeel van het dieet is echter dat de werking van de Acai bessen nog niet volledig wetenschappelijk bewezen is. Neem informatie die je vindt op verschillende websites over dit dieet dan ook zo nu en dan met een korreltje zout, aangezien de voordelen nog wel eens flink worden aangedikt.

3 gedachten over “Het Acai Dieet”

 1. Ik ben pas begonnen met het innemen van Acai. Tot nu toe voel ik me prima en fit, al merk ik nog weinig effect mbt lichaamsgewicht. Maar ja, ik ben nog minder dan een week bezig. Ik hou jullie op de hoogte!

  Beantwoorden
 2. Voor mij werkte Acai niet. Een vriendin van mij had het lange tijd gebruikt en was er enthousiast over.. Ik heb het toen ook een maandje gebruikt maar ik kon geen effect ontdekken. Maar misschien dat het bij sommige beter werkt dan anderen? Ik vind dan eigenlijk ook nog te prijzig voor wat je krijgt. Er zijn veel goedkopere methoden zoals het dukan dieet wat ik nu volg.

  Beantwoorden
 3. Grappig dat men denkt dat je de Açai bessen eet om af te vallen. Beste mensen, hier in Brazilie eet men de bessen helemaal niet en gaat het juist om het schillentje van de Açai bes die gegeten wordt in en dan in bevroren vorm of als sap etc. De (kale) bessen worden weer gebruikt om nieuwe Açai bomen te kweken 🙂

  De Vitamine store verkoopt Açai producten tegen belachelijke hoge prijzen en heeft bijna niets meer met de Açai bes te maken. De enige goede vorm om Açai te gebruiken, als het niet vers verkrijgbaar is zoals in Brazilie, is in gevriesdroogde poedervorm.

  Beantwoorden

Plaats een reactie